Як приготувати пікшу в духовці?
Пікша поступається по популярності таких видів риб, як судак або товстолобик, хоча за своїми властивостями і смаковим якостям, вона нітрохи не гірше їх. Це нежирна риба, яка є відмінним джерелом білка і містить велику кількість йоду та інших вітамінів.
Вона дуже проста у приготуванні і при цьому, який спосіб подачі ви б не вибрали, пікша завжди виглядає апетитно. Якщо ви вирішите спробувати цей сорт риби, ми можемо запропонувати вам рецепти смаженої пікші , пікші у фользі . А сьогодні ми підібрали для вас найвдаліші рецепти приготування пікші в духовці.
Інгредієнти:
пікша - 1 шт.;
соєвий соус - 2 ст. ложки;
кетчуп - 2 ст. ложки;
майонез і сметана - 3 ст. ложки;
перець білий мелений і горошком - за смаком;
лавровий лист - 3 шт.
Приготування
До того, як почати приготування пікші в духовці, рибу очистіть і розділіть на порційні шматочки. Потім полийте їх соєвим соусом і поставте на 20 хвилин маринуватися. Деко для запікання змастіть маслом, укладіть на нього рибу, посипте перцем, полийте невеликою кількістю воду, зверху покладіть лаврові листочки і поставте в духовку, нагріту до 180 градусів на 30-40 хвилин.
Поки риба готується, збийте сметану з майонезом, додайте кетчуп і добре все перемішайте. Полийте пікшу цим соусом і запікайте до готовності, а коли вимкніть духовку дайте їй настоятися ще хвилин 10-15.
Пікша, запечена в духовці за цим рецептом, виходить не особливо дієтичної через сирного соусу, але зате дуже смачною.
Інгредієнти:
філе пікші - 1 кг;
сир тертий - 1 ст.;
паприка - 1/4 ч. ложки;
сіль - 1 ч. ложка;
вершки - 15 ст. ложки;
масло рослинне - 3 ст. ложки;
порошок гірчиці - 1 ч. ложка;
борошно - 3 ст. ложки;
цибуля - 1 шт.
Приготування
Філе риби помийте, обсушити , наріжте порційними шматками, посоліть і поперчіть. Цибулю дрібно наріжте і смажте до рум'яного кольору. Потім додайте борошно, гірчицю, сіль і вершки і готуйте соус, повільно заважаючи, поки він не загусне. Потім зніміть його з вогню, з'єднайте з тертим сиром і заважайте, поки сир не розтане.
Деко змастіть маслом, викладіть на нього рибу, полийте її соусом і посипте паприкою. Запікайте філе пікші в духовці, розігрітій до 180 градусів, протягом 30 хвилин.
Це страва з пікші, приготоване в рукаві і в духовці, виходить дуже ніжним і соковитим, а завдяки додаванню грибів і досить ситним.
Інгредієнти:
пікша - 1 шт.;
печериці - 200 г;
сир - 200 г;
цибуля - 2 шт.;
майонез - 2 ст. ложки;
лимон - 1 шт.;
сіль і перець за смаком;
рослинне масло.
Приготування
Рибу почистіть, промийте, обсушіть і розділіть на дві частини по хребту. З лука зніміть шкірку і наріжте його кільцями. Гриби подрібніть. Обсмажте овочі на олії до готовності і дайте їм охолонути. Після цього додайте до них тертий сир.
Пікшу посоліть, поперчіть і збризніть соком половини лимона. На одну половину викладіть грибну начинку, інший накрийте і акуратно обмажте майонезом. Потім покладіть рибу в рукав, закріпіть його краю і поставте в духовку. Випікайте пікшу при 200 градусах протягом півгодини.
Якщо ви хочете порадувати себе і близьких смачним і легким вечерею, то філе пікші, запечене в духовці з картоплею, відмінно для цього підійде.
Інгредієнти:
картопля - 600 г;
пікша - 500 г;
шніт-цибуля - 50 р;
свіжий або заморожений зелений горошок - 200 г;
бульйон - 150 мл;
цибуля-порей - 200 г;
сіль і перець;
сир твердий - 50 р.
Приготування
Рибу помийте і поріжте на шматочки. Картопля очистіть і відваріть, після чого наріжте кружечками. У глибоку форму для запікання викладіть шматочки риби, посипте подрібненим шніт-цибулею, посоліть і поперчіть. Потім влийте гарячий бульйон, додайте горошок і нарізану цибулю-порей.
На овочі викладіть кружечки картоплі, їх теж посоліть і поперчіть, накрийте блюдо фольгою і поставте в духовку, нагріту до 200 градусів, на 30 хвилин. Потім збільшіть температуру до 230 градусів, посипте картоплю тертим сиром і готуйте ще 10-15 хвилин.
Вона дуже проста у приготуванні і при цьому, який спосіб подачі ви б не вибрали, пікша завжди виглядає апетитно. Якщо ви вирішите спробувати цей сорт риби, ми можемо запропонувати вам рецепти смаженої пікші , пікші у фользі . А сьогодні ми підібрали для вас найвдаліші рецепти приготування пікші в духовці.
Риба пікша в духовці
Інгредієнти:
Приготування
До того, як почати приготування пікші в духовці, рибу очистіть і розділіть на порційні шматочки. Потім полийте їх соєвим соусом і поставте на 20 хвилин маринуватися. Деко для запікання змастіть маслом, укладіть на нього рибу, посипте перцем, полийте невеликою кількістю воду, зверху покладіть лаврові листочки і поставте в духовку, нагріту до 180 градусів на 30-40 хвилин.
Поки риба готується, збийте сметану з майонезом, додайте кетчуп і добре все перемішайте. Полийте пікшу цим соусом і запікайте до готовності, а коли вимкніть духовку дайте їй настоятися ще хвилин 10-15.
Рецепт приготування пікші в духовці
Пікша, запечена в духовці за цим рецептом, виходить не особливо дієтичної через сирного соусу, але зате дуже смачною.
Інгредієнти:
Приготування
Філе риби помийте, обсушити , наріжте порційними шматками, посоліть і поперчіть. Цибулю дрібно наріжте і смажте до рум'яного кольору. Потім додайте борошно, гірчицю, сіль і вершки і готуйте соус, повільно заважаючи, поки він не загусне. Потім зніміть його з вогню, з'єднайте з тертим сиром і заважайте, поки сир не розтане.
Деко змастіть маслом, викладіть на нього рибу, полийте її соусом і посипте паприкою. Запікайте філе пікші в духовці, розігрітій до 180 градусів, протягом 30 хвилин.
Пікша, запечена в рукаві
Це страва з пікші, приготоване в рукаві і в духовці, виходить дуже ніжним і соковитим, а завдяки додаванню грибів і досить ситним.
Інгредієнти:
Приготування
Рибу почистіть, промийте, обсушіть і розділіть на дві частини по хребту. З лука зніміть шкірку і наріжте його кільцями. Гриби подрібніть. Обсмажте овочі на олії до готовності і дайте їм охолонути. Після цього додайте до них тертий сир.
Пікшу посоліть, поперчіть і збризніть соком половини лимона. На одну половину викладіть грибну начинку, інший накрийте і акуратно обмажте майонезом. Потім покладіть рибу в рукав, закріпіть його краю і поставте в духовку. Випікайте пікшу при 200 градусах протягом півгодини.
Пікша з картоплею в духовці
Якщо ви хочете порадувати себе і близьких смачним і легким вечерею, то філе пікші, запечене в духовці з картоплею, відмінно для цього підійде.
Інгредієнти:
Приготування
Рибу помийте і поріжте на шматочки. Картопля очистіть і відваріть, після чого наріжте кружечками. У глибоку форму для запікання викладіть шматочки риби, посипте подрібненим шніт-цибулею, посоліть і поперчіть. Потім влийте гарячий бульйон, додайте горошок і нарізану цибулю-порей.
На овочі викладіть кружечки картоплі, їх теж посоліть і поперчіть, накрийте блюдо фольгою і поставте в духовку, нагріту до 200 градусів, на 30 хвилин. Потім збільшіть температуру до 230 градусів, посипте картоплю тертим сиром і готуйте ще 10-15 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пікша смажена
Смажена пікша - дуже смачна страва, і вельми корисне. А значить іноді можна його приготувати. Як? Про це ми розповімо у сьогоднішній статті, яка
Тілапія в духовці
Смачне дієтичне м'ясо і доступна ціна, зробили тилапию однією з найбільш популярних видів риб. Рецепти тілапії в духовці ми розглянемо в цій статті.
Тушкована пікша
Пікша - морська риба, недорога і корисна, придбати її не складе праці. Якщо ви не знаєте, що приготувати з пикши, ми пропонуємо вам її згасити з
Пікша в клярі
Якщо ви любите смажену рибку, то ці рецепти для вас! Ми розповімо як смачно посмажити пікшу в клярі. Така риба виходить особливо смачною, з хрусткою
Суп з пікші
Любителі юшки обов'язково оцінять ароматний суп з пікші! Ця риба - просто знахідка для приготування рибних страв, і суп тому не виключення. Прості
Пікша в мультиварці
Пікшу можна готувати різними способами. Один з них - приготування в мультиварці. Якщо у вас немає ідей по створенню страви, і ви не знаєте, де їх