Пікша поступається по популярності таких видів риб, як судак або товстолобик, хоча за своїми властивостями і смаковим якостям, вона нітрохи не гірше їх. Це нежирна риба, яка є відмінним джерелом білка і містить велику кількість йоду та інших вітамінів.
Вона дуже проста у приготуванні і при цьому, який спосіб подачі ви б не вибрали, пікша завжди виглядає апетитно. Якщо ви вирішите спробувати цей сорт риби, ми можемо запропонувати вам рецепти смаженої пікші , пікші у фользі . А сьогодні ми підібрали для вас найвдаліші рецепти приготування пікші в духовці.
Риба пікша в духовці
Інгредієнти: пікша - 1 шт.; соєвий соус - 2 ст. ложки; кетчуп - 2 ст. ложки; майонез і сметана - 3 ст. ложки; перець білий мелений і горошком - за смаком; лавровий лист - 3 шт. Приготування До того, як почати приготування пікші в духовці, рибу очистіть і розділіть на порційні шматочки. Потім полийте їх соєвим соусом і поставте на 20 хвилин маринуватися. Деко для запікання змастіть маслом, укладіть на нього рибу, посипте перцем, полийте невеликою кількістю воду, зверху покладіть лаврові листочки і поставте в духовку, нагріту до 180 градусів на 30-40 хвилин.
Поки риба готується, збийте сметану з майонезом, додайте кетчуп і добре все перемішайте. Полийте пікшу цим соусом і запікайте до готовності, а коли вимкніть духовку дайте їй настоятися ще хвилин 10-15.
Рецепт приготування пікші в духовці
Пікша, запечена в духовці за цим рецептом, виходить не особливо дієтичної через сирного соусу, але зате дуже смачною.
Інгредієнти: філе пікші - 1 кг; сир тертий - 1 ст.; паприка - 1/4 ч. ложки; сіль - 1 ч. ложка; вершки - 15 ст. ложки; масло рослинне - 3 ст. ложки; порошок гірчиці - 1 ч. ложка; борошно - 3 ст. ложки; цибуля - 1 шт. Приготування Філе риби помийте, обсушити , наріжте порційними шматками, посоліть і поперчіть. Цибулю дрібно наріжте і смажте до рум'яного кольору. Потім додайте борошно, гірчицю, сіль і вершки і готуйте соус, повільно заважаючи, поки він не загусне. Потім зніміть його з вогню, з'єднайте з тертим сиром і заважайте, поки сир не розтане.
Деко змастіть маслом, викладіть на нього рибу, полийте її соусом і посипте паприкою. Запікайте філе пікші в духовці, розігрітій до 180 градусів, протягом 30 хвилин.
Пікша, запечена в рукаві
Це страва з пікші, приготоване в рукаві і в духовці, виходить дуже ніжним і соковитим, а завдяки додаванню грибів і досить ситним.
Інгредієнти: пікша - 1 шт.; печериці - 200 г; сир - 200 г; цибуля - 2 шт.; майонез - 2 ст. ложки; лимон - 1 шт.; сіль і перець за смаком; рослинне масло. Приготування Рибу почистіть, промийте, обсушіть і розділіть на дві частини по хребту. З лука зніміть шкірку і наріжте його кільцями. Гриби подрібніть. Обсмажте овочі на олії до готовності і дайте їм охолонути. Після цього додайте до них тертий сир.
Пікшу посоліть, поперчіть і збризніть соком половини лимона. На одну половину викладіть грибну начинку, інший накрийте і акуратно обмажте майонезом. Потім покладіть рибу в рукав, закріпіть його краю і поставте в духовку. Випікайте пікшу при 200 градусах протягом півгодини.
Пікша з картоплею в духовці
Якщо ви хочете порадувати себе і близьких смачним і легким вечерею, то філе пікші, запечене в духовці з картоплею, відмінно для цього підійде.
Інгредієнти: картопля - 600 г; пікша - 500 г; шніт-цибуля - 50 р; свіжий або заморожений зелений горошок - 200 г; бульйон - 150 мл; цибуля-порей - 200 г; сіль і перець; сир твердий - 50 р. Приготування Рибу помийте і поріжте на шматочки. Картопля очистіть і відваріть, після чого наріжте кружечками. У глибоку форму для запікання викладіть шматочки риби, посипте подрібненим шніт-цибулею, посоліть і поперчіть. Потім влийте гарячий бульйон, додайте горошок і нарізану цибулю-порей.
На овочі викладіть кружечки картоплі, їх теж посоліть і поперчіть, накрийте блюдо фольгою і поставте в духовку, нагріту до 200 градусів, на 30 хвилин. Потім збільшіть температуру до 230 градусів, посипте картоплю тертим сиром і готуйте ще 10-15 хвилин.