Пікша в мультиварці
Пікша - крупна морська риба сімейства тріскових. Її можна віднести до дієтичних сортів риби. Вона містить зовсім мало жирів: менше 05 %. Також пікша є гарним джерел дієтичного білка і багата йодом. При цьому м'ясо риби має найніжнішим смаком. Зараз ми вам розповімо кілька рецептів, як приготувати пікшу в мультиварці.
Інгредієнти (на 1 порцію):
пікша - 200 г;
лимон - 50 г;
морква - 50 г;
майонез - 2 ст. ложки;
сметана 15%-ной жирності - 2 ст. ложки;
сіль, спеції - за смаком.
Приготування
Моркву і лимон нарізаємо кільцями. Рибу промиваємо й обсушуємо паперовим рушником. На лист фольги шарами викладаємо інгредієнти: морква, лимон, рибу, зверху посипаємо спеціями і сіллю. Сумішшю сметани з майонезом змащуємо шматочок риби, загортаємо фольгу. У чашу мультиварки наливаємо воду. Рибу у фользі викладаємо на решітку для приготування на пару. Встановлюємо режим «Приготування на пару» і 40 хвилин. Все, риба пікша в мультиварці готова. Подаємо її гарячою з картопляним пюре.
Інгредієнти:
філе пікші - 500 г;
кабачок - 2 шт.;
цибуля - 1 шт.;
цибуля-порей - 1 шт.;
червоний солодкий перець - 1 шт.;
жовтий солодкий перець - 1 шт.;
часник - 3 зубчики;
помідори черрі - 7 шт.;
лимон - 1 шт.;
базилік свіжий - 5 листочків;
соус песто - 1 ч. ложка;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Філе миємо, обсушуємо й нарізаємо порційними шматочками. Ріпчасту цибулю, цибулю-порей і перець нарізаємо півкільцями. Кабачок нарізаємо довгими часточками. Помідори черрі, часник і лимон розрізаємо на 4 частини. У чашу мультиварки вливаємо близько 20 мл рослинного масла. На дно викладаємо овочі і листочки базиліка, зверху - філе пікші, промазанное соусом песто. Зверху збризкуємо лимонним соком. Віджатий лимон також потім кладемо в каструлю. Виставляємо режим «Гасіння», час 60 хвилин. Коли пролунає звуковий сигнал - риба готова.
Інгредієнти:
пікша - 05 кг;
кефір 1%-ної жирності - 200 мл;
сіль - за смаком.
Приготування
Пікшу нарізаємо порційними шматочками, солимо за смаком і заливаємо кефіром. Залишаємо хвилин на 20 промаринуватися. У каструлю мультиварки наливаємо воду, на решітку для приготування на пару викладаємо промариновані шматочки пікші. В режимі «Приготування на пару» готуємо 20 хвилин. Готову рибку можна збризнути лимонним соком і посипати подрібненою зеленню кропу. Приготована за цим рецептом пікша виходить неймовірно ніжною!
Запіканка з пікші в мультиварці
Одним з найсмачніших страв, які можна приготувати з пікші в мультиварці - це запіканка з цієї найніжнішої рибкою і овочами.
Інгредієнти:
філе пікші - 400 г;
картопля - 5 шт.;
овочева суміш (броколі, цвітна капуста, зелена квасоля, морква, солодкий перець) - 250 г;
сметана - 200 г;
твердий сир - 100 г;
вершкове масло - для змазування.
Приготування
Очищену картоплю нарізаємо тонкими кружальцями, якщо картопля великий, то можна спочатку розрізати навпіл, а потім вже полукружками. Овочеву суміш розморожуємо при кімнатній температурі. Якщо овочі в ній великі, то їх теж можна подрібнити. Філе пікші миємо, обсушуємо і нарізаємо шматочками середньої величини. Чашу мультиварки змащуємо вершковим маслом. На дно викладаємо половину картоплі, солимо і викладаємо овочеву суміш - половину норми. Зверху кладемо шматочки філе, підсолюємо. Тепер знову шар овочевої суміші, а зверху - картопля. Змащуємо поверхню сметаною і посипаємо тертим сиром. Включаємо режим «Випічка» і готуємо протягом 80 хвилин.
Так само ваша плита помічниця в змозі впоратися з такими стравами як зубатка в мультиварці і тріска в мультиварці . Не бійтеся експериментувати, і у вас всі страви будуть чудові!
Пікша у фользі в мультиварці
Інгредієнти (на 1 порцію):
Приготування
Моркву і лимон нарізаємо кільцями. Рибу промиваємо й обсушуємо паперовим рушником. На лист фольги шарами викладаємо інгредієнти: морква, лимон, рибу, зверху посипаємо спеціями і сіллю. Сумішшю сметани з майонезом змащуємо шматочок риби, загортаємо фольгу. У чашу мультиварки наливаємо воду. Рибу у фользі викладаємо на решітку для приготування на пару. Встановлюємо режим «Приготування на пару» і 40 хвилин. Все, риба пікша в мультиварці готова. Подаємо її гарячою з картопляним пюре.
Пікша з овочами в мультиварці - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Філе миємо, обсушуємо й нарізаємо порційними шматочками. Ріпчасту цибулю, цибулю-порей і перець нарізаємо півкільцями. Кабачок нарізаємо довгими часточками. Помідори черрі, часник і лимон розрізаємо на 4 частини. У чашу мультиварки вливаємо близько 20 мл рослинного масла. На дно викладаємо овочі і листочки базиліка, зверху - філе пікші, промазанное соусом песто. Зверху збризкуємо лимонним соком. Віджатий лимон також потім кладемо в каструлю. Виставляємо режим «Гасіння», час 60 хвилин. Коли пролунає звуковий сигнал - риба готова.
Пікша в мультиварці на пару
Інгредієнти:
Приготування
Пікшу нарізаємо порційними шматочками, солимо за смаком і заливаємо кефіром. Залишаємо хвилин на 20 промаринуватися. У каструлю мультиварки наливаємо воду, на решітку для приготування на пару викладаємо промариновані шматочки пікші. В режимі «Приготування на пару» готуємо 20 хвилин. Готову рибку можна збризнути лимонним соком і посипати подрібненою зеленню кропу. Приготована за цим рецептом пікша виходить неймовірно ніжною!
Запіканка з пікші в мультиварці
Одним з найсмачніших страв, які можна приготувати з пікші в мультиварці - це запіканка з цієї найніжнішої рибкою і овочами.
Інгредієнти:
Приготування
Очищену картоплю нарізаємо тонкими кружальцями, якщо картопля великий, то можна спочатку розрізати навпіл, а потім вже полукружками. Овочеву суміш розморожуємо при кімнатній температурі. Якщо овочі в ній великі, то їх теж можна подрібнити. Філе пікші миємо, обсушуємо і нарізаємо шматочками середньої величини. Чашу мультиварки змащуємо вершковим маслом. На дно викладаємо половину картоплі, солимо і викладаємо овочеву суміш - половину норми. Зверху кладемо шматочки філе, підсолюємо. Тепер знову шар овочевої суміші, а зверху - картопля. Змащуємо поверхню сметаною і посипаємо тертим сиром. Включаємо режим «Випічка» і готуємо протягом 80 хвилин.
Так само ваша плита помічниця в змозі впоратися з такими стравами як зубатка в мультиварці і тріска в мультиварці . Не бійтеся експериментувати, і у вас всі страви будуть чудові!
Рекомендуємо добрі рецепти
Як смачно приготувати пікшу?
Якщо у вашій родині всі без розуму від рибних страв, то приготуйте їм щось легко і вишукане - пікшу під маринадом або соусом. Ця рибка не тільки
Пікша смажена
Смажена пікша - дуже смачна страва, і вельми корисне. А значить іноді можна його приготувати. Як? Про це ми розповімо у сьогоднішній статті, яка
Як приготувати пікшу в духовці?
Як приготувати пікшу? Таке питання постає перед хозяюшками, коли на кухні з'являється рибка. І щоб швидко відповісти на нього, потрібно знати
Тушкована пікша
Пікша - морська риба, недорога і корисна, придбати її не складе праці. Якщо ви не знаєте, що приготувати з пикши, ми пропонуємо вам її згасити з
Пікша з цибулею і морквою
Пікша, приготовлена в духовці, виходить дуже соковитою і ароматною, зберігаючи при цьому свої корисний властивості. А якщо до риби ще додати цибулю і
Пікша на пару
У пикше міститься безліч вітамінів і мікроелементів, а також кислота омега-3. І сьогодні ми поділимося з вами простими і універсальними рецептами