Вернуться назад Распечатать

Пікша в мультиварці

Пікша в мультиварці
Пікша - крупна морська риба сімейства тріскових. Її можна віднести до дієтичних сортів риби. Вона містить зовсім мало жирів: менше 05 %. Також пікша є гарним джерел дієтичного білка і багата йодом. При цьому м'ясо риби має найніжнішим смаком. Зараз ми вам розповімо кілька рецептів, як приготувати пікшу в мультиварці.

Пікша у фользі в мультиварці


Інгредієнти (на 1 порцію):

  • пікша - 200 г;

  • лимон - 50 г;

  • морква - 50 г;

  • майонез - 2 ст. ложки;

  • сметана 15%-ной жирності - 2 ст. ложки;

  • сіль, спеції - за смаком.


  • Приготування
    Моркву і лимон нарізаємо кільцями. Рибу промиваємо й обсушуємо паперовим рушником. На лист фольги шарами викладаємо інгредієнти: морква, лимон, рибу, зверху посипаємо спеціями і сіллю. Сумішшю сметани з майонезом змащуємо шматочок риби, загортаємо фольгу. У чашу мультиварки наливаємо воду. Рибу у фользі викладаємо на решітку для приготування на пару. Встановлюємо режим «Приготування на пару» і 40 хвилин. Все, риба пікша в мультиварці готова. Подаємо її гарячою з картопляним пюре.

    Пікша з овочами в мультиварці - рецепт


    Інгредієнти:

  • філе пікші - 500 г;

  • кабачок - 2 шт.;

  • цибуля - 1 шт.;

  • цибуля-порей - 1 шт.;

  • червоний солодкий перець - 1 шт.;

  • жовтий солодкий перець - 1 шт.;

  • часник - 3 зубчики;

  • помідори черрі - 7 шт.;

  • лимон - 1 шт.;

  • базилік свіжий - 5 листочків;

  • соус песто - 1 ч. ложка;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Філе миємо, обсушуємо й нарізаємо порційними шматочками. Ріпчасту цибулю, цибулю-порей і перець нарізаємо півкільцями. Кабачок нарізаємо довгими часточками. Помідори черрі, часник і лимон розрізаємо на 4 частини. У чашу мультиварки вливаємо близько 20 мл рослинного масла. На дно викладаємо овочі і листочки базиліка, зверху - філе пікші, промазанное соусом песто. Зверху збризкуємо лимонним соком. Віджатий лимон також потім кладемо в каструлю. Виставляємо режим «Гасіння», час 60 хвилин. Коли пролунає звуковий сигнал - риба готова.

    Пікша в мультиварці на пару


    Інгредієнти:

  • пікша - 05 кг;

  • кефір 1%-ної жирності - 200 мл;

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    Пікшу нарізаємо порційними шматочками, солимо за смаком і заливаємо кефіром. Залишаємо хвилин на 20 промаринуватися. У каструлю мультиварки наливаємо воду, на решітку для приготування на пару викладаємо промариновані шматочки пікші. В режимі «Приготування на пару» готуємо 20 хвилин. Готову рибку можна збризнути лимонним соком і посипати подрібненою зеленню кропу. Приготована за цим рецептом пікша виходить неймовірно ніжною!
    Запіканка з пікші в мультиварці
    Одним з найсмачніших страв, які можна приготувати з пікші в мультиварці - це запіканка з цієї найніжнішої рибкою і овочами.
    Інгредієнти:

  • філе пікші - 400 г;

  • картопля - 5 шт.;

  • овочева суміш (броколі, цвітна капуста, зелена квасоля, морква, солодкий перець) - 250 г;

  • сметана - 200 г;

  • твердий сир - 100 г;

  • вершкове масло - для змазування.


  • Приготування
    Очищену картоплю нарізаємо тонкими кружальцями, якщо картопля великий, то можна спочатку розрізати навпіл, а потім вже полукружками. Овочеву суміш розморожуємо при кімнатній температурі.
    Пікша в мультиварці
    Якщо овочі в ній великі, то їх теж можна подрібнити. Філе пікші миємо, обсушуємо і нарізаємо шматочками середньої величини. Чашу мультиварки змащуємо вершковим маслом. На дно викладаємо половину картоплі, солимо і викладаємо овочеву суміш - половину норми. Зверху кладемо шматочки філе, підсолюємо. Тепер знову шар овочевої суміші, а зверху - картопля. Змащуємо поверхню сметаною і посипаємо тертим сиром. Включаємо режим «Випічка» і готуємо протягом 80 хвилин.
    Так само ваша плита помічниця в змозі впоратися з такими стравами як зубатка в мультиварці і тріска в мультиварці . Не бійтеся експериментувати, і у вас всі страви будуть чудові!