Пікша - крупна морська риба сімейства тріскових. Її можна віднести до дієтичних сортів риби. Вона містить зовсім мало жирів: менше 05 %. Також пікша є гарним джерел дієтичного білка і багата йодом. При цьому м'ясо риби має найніжнішим смаком. Зараз ми вам розповімо кілька рецептів, як приготувати пікшу в мультиварці.
Пікша у фользі в мультиварці
Інгредієнти (на 1 порцію): пікша - 200 г; лимон - 50 г; морква - 50 г; майонез - 2 ст. ложки; сметана 15%-ной жирності - 2 ст. ложки; сіль, спеції - за смаком. Приготування Моркву і лимон нарізаємо кільцями. Рибу промиваємо й обсушуємо паперовим рушником. На лист фольги шарами викладаємо інгредієнти: морква, лимон, рибу, зверху посипаємо спеціями і сіллю. Сумішшю сметани з майонезом змащуємо шматочок риби, загортаємо фольгу. У чашу мультиварки наливаємо воду. Рибу у фользі викладаємо на решітку для приготування на пару. Встановлюємо режим «Приготування на пару» і 40 хвилин. Все, риба пікша в мультиварці готова. Подаємо її гарячою з картопляним пюре.
Пікша з овочами в мультиварці - рецепт
Інгредієнти: філе пікші - 500 г; кабачок - 2 шт.; цибуля - 1 шт.; цибуля-порей - 1 шт.; червоний солодкий перець - 1 шт.; жовтий солодкий перець - 1 шт.; часник - 3 зубчики; помідори черрі - 7 шт.; лимон - 1 шт.; базилік свіжий - 5 листочків; соус песто - 1 ч. ложка; сіль, перець - за смаком. Приготування Філе миємо, обсушуємо й нарізаємо порційними шматочками. Ріпчасту цибулю, цибулю-порей і перець нарізаємо півкільцями. Кабачок нарізаємо довгими часточками. Помідори черрі, часник і лимон розрізаємо на 4 частини. У чашу мультиварки вливаємо близько 20 мл рослинного масла. На дно викладаємо овочі і листочки базиліка, зверху - філе пікші, промазанное соусом песто. Зверху збризкуємо лимонним соком. Віджатий лимон також потім кладемо в каструлю. Виставляємо режим «Гасіння», час 60 хвилин. Коли пролунає звуковий сигнал - риба готова.
Пікша в мультиварці на пару
Інгредієнти: пікша - 05 кг; кефір 1%-ної жирності - 200 мл; сіль - за смаком. Приготування Пікшу нарізаємо порційними шматочками, солимо за смаком і заливаємо кефіром. Залишаємо хвилин на 20 промаринуватися. У каструлю мультиварки наливаємо воду, на решітку для приготування на пару викладаємо промариновані шматочки пікші. В режимі «Приготування на пару» готуємо 20 хвилин. Готову рибку можна збризнути лимонним соком і посипати подрібненою зеленню кропу. Приготована за цим рецептом пікша виходить неймовірно ніжною!
Запіканка з пікші в мультиварці Одним з найсмачніших страв, які можна приготувати з пікші в мультиварці - це запіканка з цієї найніжнішої рибкою і овочами.
Інгредієнти: філе пікші - 400 г; картопля - 5 шт.; овочева суміш (броколі, цвітна капуста, зелена квасоля, морква, солодкий перець) - 250 г; сметана - 200 г; твердий сир - 100 г; вершкове масло - для змазування. Приготування Очищену картоплю нарізаємо тонкими кружальцями, якщо картопля великий, то можна спочатку розрізати навпіл, а потім вже полукружками. Овочеву суміш розморожуємо при кімнатній температурі.
Якщо овочі в ній великі, то їх теж можна подрібнити. Філе пікші миємо, обсушуємо і нарізаємо шматочками середньої величини. Чашу мультиварки змащуємо вершковим маслом. На дно викладаємо половину картоплі, солимо і викладаємо овочеву суміш - половину норми. Зверху кладемо шматочки філе, підсолюємо. Тепер знову шар овочевої суміші, а зверху - картопля. Змащуємо поверхню сметаною і посипаємо тертим сиром. Включаємо режим «Випічка» і готуємо протягом 80 хвилин.
Так само ваша плита помічниця в змозі впоратися з такими стравами як зубатка в мультиварці і тріска в мультиварці . Не бійтеся експериментувати, і у вас всі страви будуть чудові!