Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як смачно приготувати пікшу?

Як смачно приготувати пікшу?

22-03-2015, 10:32
604
Як смачно приготувати пікшу?
Якщо у вас сьогодні рибний день, варто приготувати смачну рибку з сімейства тріскових - пікшу. Вона не жирна, тому вважається дієтичною, але при цьому володіє всіма корисними речами» дорогих сортів риби. І для стежать за фігурою рецепти тушкованою пікші стануть справжньою знахідкою, як втім і пікші у фользі . Сьогодні ми підібрали для вас найцікавіші і дуже прості поради. Не вірите нам на слово? Тоді перевірте всі досвідченим шляхом на власній кухні!

Як смачно приготувати пікшу під маринадом?


Інгредієнти:

  • пікша - 2 шт.;

  • морква - 2 шт.;

  • цибуля - 2 шт.;

  • перець болгарський червоний - 3 шт.;

  • спеції для риби - 1/2 ч. ложки;

  • сіль, перець чорний мелений - за смаком.


  • Приготування
    Пікшу чистимо, видаляємо нутрощі і розрізаємо на досить великі шматочки. Солимо, перчимо. Цибулю нарізаємо півкільцями, перець - соломкою. Моркву натираємо на крупній тертці. У форму для запікання спочатку викладаємо рибу, присипаємо її спеціями. Потім викладаємо овочі. Заливаємо водою і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 25 хвилин. Подаємо з картопляним пюре.

    Пікша, тушкована в сметані


    Інгредієнти:

  • філе пікші - 1 кг;

  • цибуля - 1 шт.;

  • сметана - 1 ст.;

  • борошно - 2 ст. ложки;

  • кріп - 1 пучок;

  • олія - для смаження;

  • сіль, перець чорний мелений - за смаком.


  • Приготування
    Філе пікші розморожуємо, зливаємо воду і нарізаємо порційними шматочками. Солимо, даємо настоятися хвилин 10. Тим часом злегка обсмажуємо нарізану півкільцями цибулю. Рибку обвалюємо в борошні й обсмажуємо з двох сторін на добре розігрітій сковорідці. Зверху викладаємо засмажку з цибулі, заливаємо все сметаною, перчимо.
    Тушкуємо пікшу зі сметаною під закритою кришкою на невеликому вогні близько 20 хвилин. Готову рибку, посипаємо рубаною зеленню.

    Як тушкувати рибу пікшу в горщиках?


    Інгредієнти:

  • пікша - 1 шт.;

  • помідори - 2 шт.;

  • цибуля - 2 шт.;

  • петрушка - 1 пучок;

  • лимон - 1 шт.;

  • олія оливкова - 4 ст. ложки;

  • перець духмяний горошок - 12 шт.


  • Приготування
    Рецепт розрахований на 4 порції. Пікшу чистимо, видаляємо плавники і великі кістки. Промиваємо та нарізаємо невеликими шматочками. Щедро поливаємо лимонним соком. Даємо настоятися півгодини, потім солимо і викладаємо на дно змащених маслом горщиків. Зверху покриваємо нарізаними кружальцями цибулею і томатами. У кожен горщик додаємо кілька горошин запашного перцю. Ставимо на 40 хвилин в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів.

    Пікша в томатному соусі


    Інгредієнти:

  • пікша - 2 шт.;

  • морква - 5 шт.;

  • цибуля - 4 шт.;

  • часник - 5 зубчиків;

  • паста томатна - 1/2 ст.;

  • вода - 1/3 ст.;

  • цукор - 3 ст. ложки;

  • оцет (3%) - 3 ст. ложки;

  • борошно - 3 ст. ложки;

  • олія - для смаження;

  • спеції для риби - 1/2 ч. ложки;

  • сіль, перець чорний мелений - за смаком.


  • Приготування
    Для риби в томаті, таке блюдо ще називають риба по-грецьки, підійде не кожна представниця цього поважного сімейства. Вона повинна бути не дуже суха і не дуже жирна, без дрібних кісток. Пікша підійде нам ідеально.
    Розбираємо тушки, видаляємо голови, хвости і плавники. Нарізаємо невеликими шматочками, солимо, перчимо. Обвалюємо в борошні й обсмажуємо з двох сторін. Окремо один від одного, на двох сковородах смажимо нарізану півкільцями цибулю і натерту на крупній тертці моркву.
    Як смачно приготувати пікшу?
    Головне, не перетримати овочі. Знімаємо з вогню, як тільки з'явитися золотистий відтінок. З'єднуємо цибулю і моркву в товстостінній каструлі. Додаємо дрібно нарізаний часник, томатну пасту, ложку борошна, цукор, прянощі. Вливаємо оцет і третина склянки окропу. Солимо, перчимо. Перемішуємо і доводимо соус до кипіння. Тушкуємо 2-3 хвилини на слабкому вогні. На велике блюдо викладаємо шар ще теплого соусу, зверху розкладаємо шматочки пікші, які заливаємо соусом, що залишився. Пікша під цим маринадом повинна добу настоюватися в холодильнику. Якщо ви любите таке поєднання, то у нас є і інші рецепти риби в томаті .
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Пікша смажена
    Пікша смажена
    Смажена пікша - дуже смачна страва, і вельми корисне. А значить іноді можна його приготувати. Як? Про це ми розповімо у сьогоднішній статті, яка
    Тушкована пікша
    Тушкована пікша
    Пікша - морська риба, недорога і корисна, придбати її не складе праці. Якщо ви не знаєте, що приготувати з пикши, ми пропонуємо вам її згасити з
    Пікша в клярі
    Пікша в клярі
    Якщо ви любите смажену рибку, то ці рецепти для вас! Ми розповімо як смачно посмажити пікшу в клярі. Така риба виходить особливо смачною, з хрусткою
    Пікша у фользі в духовці
    Пікша у фользі в духовці
    Один з найулюбленіших способів приготування риби у прихильників здорового харчування - запікання в фользі. При цьому риба залишається соковитою, дуже
    Пікша з цибулею і морквою
    Пікша з цибулею і морквою
    Пікша, приготовлена в духовці, виходить дуже соковитою і ароматною, зберігаючи при цьому свої корисний властивості. А якщо до риби ще додати цибулю і
    Пікша в мультиварці
    Пікша в мультиварці
    Пікшу можна готувати різними способами. Один з них - приготування в мультиварці. Якщо у вас немає ідей по створенню страви, і ви не знаєте, де їх