Якщо у вас сьогодні рибний день, варто приготувати смачну рибку з сімейства тріскових - пікшу. Вона не жирна, тому вважається дієтичною, але при цьому володіє всіма корисними речами» дорогих сортів риби. І для стежать за фігурою рецепти тушкованою пікші стануть справжньою знахідкою, як втім і пікші у фользі . Сьогодні ми підібрали для вас найцікавіші і дуже прості поради. Не вірите нам на слово? Тоді перевірте всі досвідченим шляхом на власній кухні!
Як смачно приготувати пікшу під маринадом?
Інгредієнти: пікша - 2 шт.; морква - 2 шт.; цибуля - 2 шт.; перець болгарський червоний - 3 шт.; спеції для риби - 1/2 ч. ложки; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування Пікшу чистимо, видаляємо нутрощі і розрізаємо на досить великі шматочки. Солимо, перчимо. Цибулю нарізаємо півкільцями, перець - соломкою. Моркву натираємо на крупній тертці. У форму для запікання спочатку викладаємо рибу, присипаємо її спеціями. Потім викладаємо овочі. Заливаємо водою і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 25 хвилин. Подаємо з картопляним пюре.
Пікша, тушкована в сметані
Інгредієнти: філе пікші - 1 кг; цибуля - 1 шт.; сметана - 1 ст.; борошно - 2 ст. ложки; кріп - 1 пучок; олія - для смаження; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування Філе пікші розморожуємо, зливаємо воду і нарізаємо порційними шматочками. Солимо, даємо настоятися хвилин 10. Тим часом злегка обсмажуємо нарізану півкільцями цибулю. Рибку обвалюємо в борошні й обсмажуємо з двох сторін на добре розігрітій сковорідці. Зверху викладаємо засмажку з цибулі, заливаємо все сметаною, перчимо.
Тушкуємо пікшу зі сметаною під закритою кришкою на невеликому вогні близько 20 хвилин. Готову рибку, посипаємо рубаною зеленню.
Як тушкувати рибу пікшу в горщиках?
Інгредієнти: пікша - 1 шт.; помідори - 2 шт.; цибуля - 2 шт.; петрушка - 1 пучок; лимон - 1 шт.; олія оливкова - 4 ст. ложки; перець духмяний горошок - 12 шт. Приготування Рецепт розрахований на 4 порції. Пікшу чистимо, видаляємо плавники і великі кістки. Промиваємо та нарізаємо невеликими шматочками. Щедро поливаємо лимонним соком. Даємо настоятися півгодини, потім солимо і викладаємо на дно змащених маслом горщиків. Зверху покриваємо нарізаними кружальцями цибулею і томатами. У кожен горщик додаємо кілька горошин запашного перцю. Ставимо на 40 хвилин в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів.
Пікша в томатному соусі
Інгредієнти: пікша - 2 шт.; морква - 5 шт.; цибуля - 4 шт.; часник - 5 зубчиків; паста томатна - 1/2 ст.; вода - 1/3 ст.; цукор - 3 ст. ложки; оцет (3%) - 3 ст. ложки; борошно - 3 ст. ложки; олія - для смаження; спеції для риби - 1/2 ч. ложки; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування Для риби в томаті, таке блюдо ще називають риба по-грецьки, підійде не кожна представниця цього поважного сімейства. Вона повинна бути не дуже суха і не дуже жирна, без дрібних кісток. Пікша підійде нам ідеально.
Розбираємо тушки, видаляємо голови, хвости і плавники. Нарізаємо невеликими шматочками, солимо, перчимо. Обвалюємо в борошні й обсмажуємо з двох сторін. Окремо один від одного, на двох сковородах смажимо нарізану півкільцями цибулю і натерту на крупній тертці моркву.
Головне, не перетримати овочі. Знімаємо з вогню, як тільки з'явитися золотистий відтінок. З'єднуємо цибулю і моркву в товстостінній каструлі. Додаємо дрібно нарізаний часник, томатну пасту, ложку борошна, цукор, прянощі. Вливаємо оцет і третина склянки окропу. Солимо, перчимо. Перемішуємо і доводимо соус до кипіння. Тушкуємо 2-3 хвилини на слабкому вогні. На велике блюдо викладаємо шар ще теплого соусу, зверху розкладаємо шматочки пікші, які заливаємо соусом, що залишився. Пікша під цим маринадом повинна добу настоюватися в холодильнику. Якщо ви любите таке поєднання, то у нас є і інші рецепти риби в томаті .