Пікша з цибулею і морквою
Сьогодні ми розповімо вам, як приготує пікшу з цибулею і морквою і ситно і корисно нагодувати всю сім'ю.
Інгредієнти:
пікша - 1 шт.;
цибулина - 1 шт.;
картопля - 4 шт.;
морква - 1 шт.;
олія рослинна;
приправа для риби - на смак;
борошно - 3 ст. ложки;
спеції.
Приготування
Рибу заздалегідь розморожуємо, промиваємо, обсушуємо на рушник і акуратно обрізаємо ножицями плавники. Потім обережно вичищаємо з черевця всю чорноту і розрізаємо пікшу на невеликі шматочки. У мисці змішати просіяне борошно з сіллю і спеціями. У чашу мультиварки наливаємо кілька ложок рослинного масла і розігріваємо його. Шматочки риби мачає в борошно, викладаємо в чашу, встановлюємо її в прилад, закриваємо кришку і включаємо режим «Кекс» приблизно на 10 хвилин. А цим часом поки овочі чистимо і натираємо картоплю і моркву на крупній терочке, а цибулька шаткуємо півкільцями. Після звукового сигналу засипаємо рибу підготовленими овочами і заливаємо трохи водою. Закриваємо кришку, переставляємо на режим «Гасіння» і тушкуємо до готовності.
Інгредієнти:
пікша - 1 кг;
сметана - 200 мл;
кип'ячена вода - 1 ст.;
цибулина - 1 шт.;
морква - 1 т.;
олія рослинна;
свіжа зелень;
спеції.
Приготування
Промиваємо рибу, чистимо і нарізаємо на порційні шматочки. Потім натираємо їх сіллю і перчиком і залишаємо на деякий час просочитися. Після цього обвалюємо пікшу в борошні або панірувальних сухарях і обсмажуємо з двох сторін на рослинній масло в глибокій сковороді, до появи скоринки. Овочі промиваємо, чистимо, а потім цибулю і перчик нарізаємо невеликими кубиками, а моркву тремо на крупній терочке. Пасеруємо овочі на масло в іншій сковороді до м'якості. Сметану розводимо трохи водою, приправляємо спеціями і перемішуємо. Обсмажені овочі рівномірно викладаємо на рибу, заливаємо сметанним соусом і тушкуємо під закритою кришкою, приблизно півгодини.
Інгредієнти:
пікша - 15 кг;
морква - 2 шт.;
цибулина - 3 шт.;
масло рослинне - 2 ст. ложки;
паста томатна - 2 ст. ложки;
вода - 1 ст.;
цукор - 1 ч. ложка;
спеції;
свіжа зелень.
Приготування
Пікшу обробляємо і нарізаємо шматочками. Моркву очищаємо, натираємо на крупній терочке або шаткуємо ножем довжиною тоненькою соломкою. Цибулину теж чистимо, розрізаємо півкільцями і пасеруємо на розігрітому рослинному маслечко прозорості протягом 3 хвилин. Потім додаємо моркву, перемішуємо і тушкуємо до золотавого кольору ще кілька хвилини. У форму для випічки викладаємо пікшу, чергуючи з овочевою обсмаженням. Томатну пасту з'єднуємо з цукром, сіллю, вливаємо воду, ретельно перемішуємо і заливаємо соусом рибу з овочами. Запікаємо страву в гарячій духовці до повної готовності протягом 45 хвилин. Перед подачею на стіл блюдо остуджуємо і посипаємо свіжим подрібненим кропом і тертим сиром.
Рецепт пікші з цибулею і морквою в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Рибу заздалегідь розморожуємо, промиваємо, обсушуємо на рушник і акуратно обрізаємо ножицями плавники. Потім обережно вичищаємо з черевця всю чорноту і розрізаємо пікшу на невеликі шматочки. У мисці змішати просіяне борошно з сіллю і спеціями. У чашу мультиварки наливаємо кілька ложок рослинного масла і розігріваємо його. Шматочки риби мачає в борошно, викладаємо в чашу, встановлюємо її в прилад, закриваємо кришку і включаємо режим «Кекс» приблизно на 10 хвилин. А цим часом поки овочі чистимо і натираємо картоплю і моркву на крупній терочке, а цибулька шаткуємо півкільцями. Після звукового сигналу засипаємо рибу підготовленими овочами і заливаємо трохи водою. Закриваємо кришку, переставляємо на режим «Гасіння» і тушкуємо до готовності.
Пікша тушкована з цибулею та морквою
Інгредієнти:
Приготування
Промиваємо рибу, чистимо і нарізаємо на порційні шматочки. Потім натираємо їх сіллю і перчиком і залишаємо на деякий час просочитися. Після цього обвалюємо пікшу в борошні або панірувальних сухарях і обсмажуємо з двох сторін на рослинній масло в глибокій сковороді, до появи скоринки. Овочі промиваємо, чистимо, а потім цибулю і перчик нарізаємо невеликими кубиками, а моркву тремо на крупній терочке. Пасеруємо овочі на масло в іншій сковороді до м'якості. Сметану розводимо трохи водою, приправляємо спеціями і перемішуємо. Обсмажені овочі рівномірно викладаємо на рибу, заливаємо сметанним соусом і тушкуємо під закритою кришкою, приблизно півгодини.
Пікша з цибулею і морквою в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Пікшу обробляємо і нарізаємо шматочками. Моркву очищаємо, натираємо на крупній терочке або шаткуємо ножем довжиною тоненькою соломкою. Цибулину теж чистимо, розрізаємо півкільцями і пасеруємо на розігрітому рослинному маслечко прозорості протягом 3 хвилин. Потім додаємо моркву, перемішуємо і тушкуємо до золотавого кольору ще кілька хвилини. У форму для випічки викладаємо пікшу, чергуючи з овочевою обсмаженням. Томатну пасту з'єднуємо з цукром, сіллю, вливаємо воду, ретельно перемішуємо і заливаємо соусом рибу з овочами. Запікаємо страву в гарячій духовці до повної готовності протягом 45 хвилин. Перед подачею на стіл блюдо остуджуємо і посипаємо свіжим подрібненим кропом і тертим сиром.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як смачно приготувати пікшу?
Якщо у вашій родині всі без розуму від рибних страв, то приготуйте їм щось легко і вишукане - пікшу під маринадом або соусом. Ця рибка не тільки
Пікша смажена
Смажена пікша - дуже смачна страва, і вельми корисне. А значить іноді можна його приготувати. Як? Про це ми розповімо у сьогоднішній статті, яка
Страви з пікші
Страви з пікші готуються просто. Треба лише мати хороші рецепти, які допоможуть і порадами та підказками. Ось такі рецепти ми і представляємо вам в
Тушкована пікша
Пікша - морська риба, недорога і корисна, придбати її не складе праці. Якщо ви не знаєте, що приготувати з пикши, ми пропонуємо вам її згасити з
Пікша на пару
У пикше міститься безліч вітамінів і мікроелементів, а також кислота омега-3. І сьогодні ми поділимося з вами простими і універсальними рецептами
Пікша в мультиварці
Пікшу можна готувати різними способами. Один з них - приготування в мультиварці. Якщо у вас немає ідей по створенню страви, і ви не знаєте, де їх