Страви з пікші

Рибний суп з пікші
Інгредієнти:
Приготування
Отже, беремо рибу чистимо, потрошимо, промиваємо, нарізаємо великими шматками, кладемо в каструлю і заливаємо кип'яченою водою. Ставимо на слабкий вогонь і чекаємо, поки бульйон закипить. Цим часом очищаємо поки морква і цілком кладемо до риби. Далі чистимо цибулю ріжемо приблизно третю частину додаємо в каструлю. Все солимо за смаком, знімаємо піну і нариваем кришкою.
Поки пікша з овочами закипає, ми з вами беремо другу каструлю, наливаємо трохи води і кладемо заздалегідь почищену і порізану кубиками картоплю.
Після закипання, рибу і моркву акуратно викладаємо на тарілку і залишаємо остигати, а цибулю викидаємо. Бульйон проціджуємо, як слід через ситечко, переливаємо в каструлю з картоплею і ставимо на вогонь. Пшоно добре промиваємо, висипаємо в каструлю, ріжемо залишився цибулю, варену моркву.
Чищені шматочки пікші теж кидаємо в каструлю. В кінці додаємо рубану зелень і кладемо лавровий листочок. Вимикаємо вогонь, все перемішуємо і даємо супу з пікші настоятися і доварити. Ось і все, при подачі на стіл додаємо в нього шматочок вершкового масла.
Салат з пікші
Інгредієнти:
Приготування
Філе пікші відварюємо в підсоленій воді до повної готовності, охолодити і дрібно нарізаємо. Вимитий солодкий перець очищаємо від насіння і шаткуємо тонкою соломкою. Маринований огірок кришимо маленькими кубиками. Тепер змішуємо в салатнику філе пікші, огірок і перець. Готуємо заправку. Для цього наливаємо трохи кунжутного масла, додаємо лимонний сік, сіль, перець, майоран і перемішуємо. Поллємо приготованим соусом наш салат, охолоджуємо в холодильнику і подаємо до столу.
Пікша, тушкована з овочами
Інгредієнти:
Приготування
Як смачно приготувати рибу пікшу? Її можна спробувати тушкувати з овочами і здивувати всіх цікавим і смачним блюдом. Рибу миємо, очищаємо, нарізаємо на невеликі шматочки, натираємо перцем, сіллю і залишаємо маринуватися. Потім обвалюємо в борошні й обсмажуємо з обох сторін.

Обсмажуємо все на маслі в іншій сковороді до прозорості. Сметану розводимо водою, солимо і перчимо. Обсмажені овочі рівномірно викладаємо на рибу, заливаємо сметанним соусом, додаємо лавровий лист і тушкуємо під закритою кришкою, на слабкому вогні приблизно 30 хвилин. Готову рибу посипаємо рубаною зеленню. Це смачне блюдо з пікші подаємо з вареною гречкою чи рисом.
Якщо ви і ваша сім'я досить часто їсте рибку, то пропонуємо вам кілька корисних статей з рецептами страв з зубатки і страв з філе минтая .
Рекомендуємо добрі рецепти

Пікша смажена
Смажена пікша - дуже смачна страва, і вельми корисне. А значить іноді можна його приготувати. Як? Про це ми розповімо у сьогоднішній статті, яка

Рибні котлети з пікші
Рибні котлети з пікші - відмінну страву для сімейного вечері. Готуються вони дуже просто, швидко. Якщо ж ви дотримуєтеся здорового харчування, то

Тушкована пікша
Пікша - морська риба, недорога і корисна, придбати її не складе праці. Якщо ви не знаєте, що приготувати з пикши, ми пропонуємо вам її згасити з

Суп з пікші
Любителі юшки обов'язково оцінять ароматний суп з пікші! Ця риба - просто знахідка для приготування рибних страв, і суп тому не виключення. Прості

Пікша на пару
У пикше міститься безліч вітамінів і мікроелементів, а також кислота омега-3. І сьогодні ми поділимося з вами простими і універсальними рецептами

Пікша в мультиварці
Пікшу можна готувати різними способами. Один з них - приготування в мультиварці. Якщо у вас немає ідей по створенню страви, і ви не знаєте, де їх