Страви з пікші
Що можна приготувати з пікші? Почнемо, мабуть, з того, що пікша - це дуже корисна і смачна риба, яка містить велику кількість корисних для людського організму речовин. Але, на жаль, не кожна господиня вміє правильно її приготувати так, щоб блюдо вийшло насиченим і соковитим. Пікшу можна посмажити, запекти в духовці, додати в салат, зробити рибні котлети, засолити, закоптити і т. д. М'ясо цієї риби відрізняється незвичайною ніжністю і легкістю. Давайте розглянемо з вами деякі рецепти приготування оригінальних страв з пікші і ви самі зрозумієте, наскільки це смачна і соковита риба.
Інгредієнти:
риба пікша - 550 г;
пшоно - 100 г;
морква - 2 шт.;
картопля - 4 шт.;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
зелень кропу, петрушки - за бажанням;
рослинне масло - 2 ст. ложки;
вода - 3 л.
Приготування
Отже, беремо рибу чистимо, потрошимо, промиваємо, нарізаємо великими шматками, кладемо в каструлю і заливаємо кип'яченою водою. Ставимо на слабкий вогонь і чекаємо, поки бульйон закипить. Цим часом очищаємо поки морква і цілком кладемо до риби. Далі чистимо цибулю ріжемо приблизно третю частину додаємо в каструлю. Все солимо за смаком, знімаємо піну і нариваем кришкою.
Поки пікша з овочами закипає, ми з вами беремо другу каструлю, наливаємо трохи води і кладемо заздалегідь почищену і порізану кубиками картоплю.
Після закипання, рибу і моркву акуратно викладаємо на тарілку і залишаємо остигати, а цибулю викидаємо. Бульйон проціджуємо, як слід через ситечко, переливаємо в каструлю з картоплею і ставимо на вогонь. Пшоно добре промиваємо, висипаємо в каструлю, ріжемо залишився цибулю, варену моркву.
Чищені шматочки пікші теж кидаємо в каструлю. В кінці додаємо рубану зелень і кладемо лавровий листочок. Вимикаємо вогонь, все перемішуємо і даємо супу з пікші настоятися і доварити. Ось і все, при подачі на стіл додаємо в нього шматочок вершкового масла.
Інгредієнти:
філе пікші - 250 г;
болгарський перець - 2 шт.;
маринований огірок - 1 шт.;
майоран - 05 ч. ложки;
лимонний сік - 2 ст. ложки;
кунжутне масло - 2 ст. ложки;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Філе пікші відварюємо в підсоленій воді до повної готовності, охолодити і дрібно нарізаємо. Вимитий солодкий перець очищаємо від насіння і шаткуємо тонкою соломкою. Маринований огірок кришимо маленькими кубиками. Тепер змішуємо в салатнику філе пікші, огірок і перець. Готуємо заправку. Для цього наливаємо трохи кунжутного масла, додаємо лимонний сік, сіль, перець, майоран і перемішуємо. Поллємо приготованим соусом наш салат, охолоджуємо в холодильнику і подаємо до столу.
Інгредієнти:
риба пікша - 1 кг;
сметана - 200 мл;
кип'ячена вода - 1 ст.;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
морква - 1 шт.;
болгарський солодкий перець - 1 шт.;
панірувальні сухарі або борошно;
сіль, перець, лавровий лист - за смаком;
рослинна олія;
зелень - за бажанням.
Приготування
Як смачно приготувати рибу пікшу? Її можна спробувати тушкувати з овочами і здивувати всіх цікавим і смачним блюдом. Рибу миємо, очищаємо, нарізаємо на невеликі шматочки, натираємо перцем, сіллю і залишаємо маринуватися. Потім обвалюємо в борошні й обсмажуємо з обох сторін. Овочі чистимо, цибулю і перець нарізаємо невеликими кубиками, моркву натираємо на крупній тертці.
Обсмажуємо все на маслі в іншій сковороді до прозорості. Сметану розводимо водою, солимо і перчимо. Обсмажені овочі рівномірно викладаємо на рибу, заливаємо сметанним соусом, додаємо лавровий лист і тушкуємо під закритою кришкою, на слабкому вогні приблизно 30 хвилин. Готову рибу посипаємо рубаною зеленню. Це смачне блюдо з пікші подаємо з вареною гречкою чи рисом.
Якщо ви і ваша сім'я досить часто їсте рибку, то пропонуємо вам кілька корисних статей з рецептами страв з зубатки і страв з філе минтая .
Рибний суп з пікші
Інгредієнти:
Приготування
Отже, беремо рибу чистимо, потрошимо, промиваємо, нарізаємо великими шматками, кладемо в каструлю і заливаємо кип'яченою водою. Ставимо на слабкий вогонь і чекаємо, поки бульйон закипить. Цим часом очищаємо поки морква і цілком кладемо до риби. Далі чистимо цибулю ріжемо приблизно третю частину додаємо в каструлю. Все солимо за смаком, знімаємо піну і нариваем кришкою.
Поки пікша з овочами закипає, ми з вами беремо другу каструлю, наливаємо трохи води і кладемо заздалегідь почищену і порізану кубиками картоплю.
Після закипання, рибу і моркву акуратно викладаємо на тарілку і залишаємо остигати, а цибулю викидаємо. Бульйон проціджуємо, як слід через ситечко, переливаємо в каструлю з картоплею і ставимо на вогонь. Пшоно добре промиваємо, висипаємо в каструлю, ріжемо залишився цибулю, варену моркву.
Чищені шматочки пікші теж кидаємо в каструлю. В кінці додаємо рубану зелень і кладемо лавровий листочок. Вимикаємо вогонь, все перемішуємо і даємо супу з пікші настоятися і доварити. Ось і все, при подачі на стіл додаємо в нього шматочок вершкового масла.
Салат з пікші
Інгредієнти:
Приготування
Філе пікші відварюємо в підсоленій воді до повної готовності, охолодити і дрібно нарізаємо. Вимитий солодкий перець очищаємо від насіння і шаткуємо тонкою соломкою. Маринований огірок кришимо маленькими кубиками. Тепер змішуємо в салатнику філе пікші, огірок і перець. Готуємо заправку. Для цього наливаємо трохи кунжутного масла, додаємо лимонний сік, сіль, перець, майоран і перемішуємо. Поллємо приготованим соусом наш салат, охолоджуємо в холодильнику і подаємо до столу.
Пікша, тушкована з овочами
Інгредієнти:
Приготування
Як смачно приготувати рибу пікшу? Її можна спробувати тушкувати з овочами і здивувати всіх цікавим і смачним блюдом. Рибу миємо, очищаємо, нарізаємо на невеликі шматочки, натираємо перцем, сіллю і залишаємо маринуватися. Потім обвалюємо в борошні й обсмажуємо з обох сторін. Овочі чистимо, цибулю і перець нарізаємо невеликими кубиками, моркву натираємо на крупній тертці.
Обсмажуємо все на маслі в іншій сковороді до прозорості. Сметану розводимо водою, солимо і перчимо. Обсмажені овочі рівномірно викладаємо на рибу, заливаємо сметанним соусом, додаємо лавровий лист і тушкуємо під закритою кришкою, на слабкому вогні приблизно 30 хвилин. Готову рибу посипаємо рубаною зеленню. Це смачне блюдо з пікші подаємо з вареною гречкою чи рисом.
Якщо ви і ваша сім'я досить часто їсте рибку, то пропонуємо вам кілька корисних статей з рецептами страв з зубатки і страв з філе минтая .
Рекомендуємо добрі рецепти
Пікша смажена
Смажена пікша - дуже смачна страва, і вельми корисне. А значить іноді можна його приготувати. Як? Про це ми розповімо у сьогоднішній статті, яка
Рибні котлети з пікші
Рибні котлети з пікші - відмінну страву для сімейного вечері. Готуються вони дуже просто, швидко. Якщо ж ви дотримуєтеся здорового харчування, то
Тушкована пікша
Пікша - морська риба, недорога і корисна, придбати її не складе праці. Якщо ви не знаєте, що приготувати з пикши, ми пропонуємо вам її згасити з
Суп з пікші
Любителі юшки обов'язково оцінять ароматний суп з пікші! Ця риба - просто знахідка для приготування рибних страв, і суп тому не виключення. Прості
Пікша на пару
У пикше міститься безліч вітамінів і мікроелементів, а також кислота омега-3. І сьогодні ми поділимося з вами простими і універсальними рецептами
Пікша в мультиварці
Пікшу можна готувати різними способами. Один з них - приготування в мультиварці. Якщо у вас немає ідей по створенню страви, і ви не знаєте, де їх