Що можна приготувати з пікші? Почнемо, мабуть, з того, що пікша - це дуже корисна і смачна риба, яка містить велику кількість корисних для людського організму речовин. Але, на жаль, не кожна господиня вміє правильно її приготувати так, щоб блюдо вийшло насиченим і соковитим. Пікшу можна посмажити, запекти в духовці, додати в салат, зробити рибні котлети, засолити, закоптити і т. д. М'ясо цієї риби відрізняється незвичайною ніжністю і легкістю. Давайте розглянемо з вами деякі рецепти приготування оригінальних страв з пікші і ви самі зрозумієте, наскільки це смачна і соковита риба.
Рибний суп з пікші
Інгредієнти: риба пікша - 550 г; пшоно - 100 г; морква - 2 шт.; картопля - 4 шт.; цибуля ріпчаста - 1 шт.; зелень кропу, петрушки - за бажанням; рослинне масло - 2 ст. ложки; вода - 3 л. Приготування Отже, беремо рибу чистимо, потрошимо, промиваємо, нарізаємо великими шматками, кладемо в каструлю і заливаємо кип'яченою водою. Ставимо на слабкий вогонь і чекаємо, поки бульйон закипить. Цим часом очищаємо поки морква і цілком кладемо до риби. Далі чистимо цибулю ріжемо приблизно третю частину додаємо в каструлю. Все солимо за смаком, знімаємо піну і нариваем кришкою.
Поки пікша з овочами закипає, ми з вами беремо другу каструлю, наливаємо трохи води і кладемо заздалегідь почищену і порізану кубиками картоплю.
Після закипання, рибу і моркву акуратно викладаємо на тарілку і залишаємо остигати, а цибулю викидаємо. Бульйон проціджуємо, як слід через ситечко, переливаємо в каструлю з картоплею і ставимо на вогонь. Пшоно добре промиваємо, висипаємо в каструлю, ріжемо залишився цибулю, варену моркву.
Чищені шматочки пікші теж кидаємо в каструлю. В кінці додаємо рубану зелень і кладемо лавровий листочок. Вимикаємо вогонь, все перемішуємо і даємо супу з пікші настоятися і доварити. Ось і все, при подачі на стіл додаємо в нього шматочок вершкового масла.
Салат з пікші
Інгредієнти: філе пікші - 250 г; болгарський перець - 2 шт.; маринований огірок - 1 шт.; майоран - 05 ч. ложки; лимонний сік - 2 ст. ложки; кунжутне масло - 2 ст. ложки; сіль, перець - за смаком. Приготування Філе пікші відварюємо в підсоленій воді до повної готовності, охолодити і дрібно нарізаємо. Вимитий солодкий перець очищаємо від насіння і шаткуємо тонкою соломкою. Маринований огірок кришимо маленькими кубиками. Тепер змішуємо в салатнику філе пікші, огірок і перець. Готуємо заправку. Для цього наливаємо трохи кунжутного масла, додаємо лимонний сік, сіль, перець, майоран і перемішуємо. Поллємо приготованим соусом наш салат, охолоджуємо в холодильнику і подаємо до столу.
Пікша, тушкована з овочами
Інгредієнти: риба пікша - 1 кг; сметана - 200 мл; кип'ячена вода - 1 ст.; цибуля ріпчаста - 1 шт.; морква - 1 шт.; болгарський солодкий перець - 1 шт.; панірувальні сухарі або борошно; сіль, перець, лавровий лист - за смаком; рослинна олія; зелень - за бажанням. Приготування Як смачно приготувати рибу пікшу? Її можна спробувати тушкувати з овочами і здивувати всіх цікавим і смачним блюдом. Рибу миємо, очищаємо, нарізаємо на невеликі шматочки, натираємо перцем, сіллю і залишаємо маринуватися. Потім обвалюємо в борошні й обсмажуємо з обох сторін.
Овочі чистимо, цибулю і перець нарізаємо невеликими кубиками, моркву натираємо на крупній тертці.
Обсмажуємо все на маслі в іншій сковороді до прозорості. Сметану розводимо водою, солимо і перчимо. Обсмажені овочі рівномірно викладаємо на рибу, заливаємо сметанним соусом, додаємо лавровий лист і тушкуємо під закритою кришкою, на слабкому вогні приблизно 30 хвилин. Готову рибу посипаємо рубаною зеленню. Це смачне блюдо з пікші подаємо з вареною гречкою чи рисом.
Якщо ви і ваша сім'я досить часто їсте рибку, то пропонуємо вам кілька корисних статей з рецептами страв з зубатки і страв з філе минтая .