Суп з пікші
Пікша - поширена і досить недорога риба, яку можна придбати в будь-якому супермаркеті. З неї часто готують найрізноманітніші страви. Ми розповімо вам, як зварити смачний супчик з пікші.
Інгредієнти:
риба пікша - 550 г;
вода - 25 л;
картопля - 300 г;
пшоно - 100 г;
морква - 2 шт.;
цибулина - 1 шт.;
масло рослинне - 2 ст. ложки;
зелень кропу, петрушки;
спеції.
Приготування
Рибу потрошимо і нарізаємо великими шматками. Потім викладаємо їх в каструлю, заливаємо водою і ставимо закипати на плиту. Цим часом очищаємо поки морква і цілком кладемо до риби. Цибулину теж чистимо, третю частину кладемо в каструлю з рибою і солимо. Поки все закипає, беремо другу каструлю і наливаємо трохи води. Картоплю чистимо, ріжемо кубиками і кидаємо туди. З рибного бульйону знімаємо пінку, даємо прокипіти йому 3 хвилинки і знімаємо з вогню. Пікшу і моркву перекладаємо на тарілку остигати, а цибулька викидаємо в смітник. Бульйон проціджуємо, переливаємо в каструлю з картоплею і ставимо на вогонь. Пшоно добре промиваємо і висипаємо в каструлю. Залишився цибулю пасеруємо до рум'яного кольору, додаємо терту варену моркву і тушкуємо пару хвилин. Рибу чистимо, кидаючи шматочки відразу в каструлю. У самому кінці приготування додаємо обжарку, свіжу зелень і лавровий листочок. Плиту перемикаємо на самий слабенький вогонь і даємо супу настоятися і доварити. При подачі розливаємо його по тарілках і кладемо в кожну шматочок вершкового масла.
Інгредієнти:
рибний бульйон - 15 л;
пікша - 500 г;
картопля - 5 шт.;
цибулина - 1 шт.;
солоний огірок - 1 шт.;
перлова крупа - 05 склянки;
маргарин - 2 ст. ложки;
зелень;
сметана - 4 ч. ложки;
огірковий розсіл;
спеції.
Приготування
Перловку промиваємо, заливаємо окропом і відварюємо на повільному вогні. Рибу обробляємо на філе, викидаємо зябра, а з голови і кісток варимо бульйон. Цибулю і огірок дрібно шаткуємо, пессеруем на сковороді. Бульйон доводимо до кипіння, кладемо перловку, проварюємо при слабкому кипінні, додаємо філе пікші, картоплю, нарізану брусочками, обжарку, лаврушечку, вливаємо прокип'ячений розсіл, приправляємо спеціями і подаємо.
Інгредієнти:
філе пікші - 350 г;
картопля - 5 шт.;
цибулина - 1 шт.;
масло вершкове - 1 ст. ложка;
молоко - 3 ст.;
спеції.
Приготування
Філе пікші заливаємо холодною водою і доводимо до кипіння. Потім кидаємо до риби очищений, нашатковану кільцями цибуля й варимо. Готовий бульйон проціджують, вливаємо в нього молочко і знову кип'ятимо. Після цього кладемо рибні скибочки і варимо суп на слабенькому вогні 3-4 хвилинки. Картоплю заздалегідь чистимо, відварюємо, розминаємо в пюре і викладаємо в суп. Солимо, перчимо, розливаємо по тарілках і прикрашаємо зеленню.
Рецепт супу з пікші
Інгредієнти:
Приготування
Рибу потрошимо і нарізаємо великими шматками. Потім викладаємо їх в каструлю, заливаємо водою і ставимо закипати на плиту. Цим часом очищаємо поки морква і цілком кладемо до риби. Цибулину теж чистимо, третю частину кладемо в каструлю з рибою і солимо. Поки все закипає, беремо другу каструлю і наливаємо трохи води. Картоплю чистимо, ріжемо кубиками і кидаємо туди. З рибного бульйону знімаємо пінку, даємо прокипіти йому 3 хвилинки і знімаємо з вогню. Пікшу і моркву перекладаємо на тарілку остигати, а цибулька викидаємо в смітник. Бульйон проціджуємо, переливаємо в каструлю з картоплею і ставимо на вогонь. Пшоно добре промиваємо і висипаємо в каструлю. Залишився цибулю пасеруємо до рум'яного кольору, додаємо терту варену моркву і тушкуємо пару хвилин. Рибу чистимо, кидаючи шматочки відразу в каструлю. У самому кінці приготування додаємо обжарку, свіжу зелень і лавровий листочок. Плиту перемикаємо на самий слабенький вогонь і даємо супу настоятися і доварити. При подачі розливаємо його по тарілках і кладемо в кожну шматочок вершкового масла.
Суп з пікші
Інгредієнти:
Приготування
Перловку промиваємо, заливаємо окропом і відварюємо на повільному вогні. Рибу обробляємо на філе, викидаємо зябра, а з голови і кісток варимо бульйон. Цибулю і огірок дрібно шаткуємо, пессеруем на сковороді. Бульйон доводимо до кипіння, кладемо перловку, проварюємо при слабкому кипінні, додаємо філе пікші, картоплю, нарізану брусочками, обжарку, лаврушечку, вливаємо прокип'ячений розсіл, приправляємо спеціями і подаємо.
Рибний суп з пікші
Інгредієнти:
Приготування
Філе пікші заливаємо холодною водою і доводимо до кипіння. Потім кидаємо до риби очищений, нашатковану кільцями цибуля й варимо. Готовий бульйон проціджують, вливаємо в нього молочко і знову кип'ятимо. Після цього кладемо рибні скибочки і варимо суп на слабенькому вогні 3-4 хвилинки. Картоплю заздалегідь чистимо, відварюємо, розминаємо в пюре і викладаємо в суп. Солимо, перчимо, розливаємо по тарілках і прикрашаємо зеленню.
Рекомендуємо добрі рецепти
Страви з пікші
Страви з пікші готуються просто. Треба лише мати хороші рецепти, які допоможуть і порадами та підказками. Ось такі рецепти ми і представляємо вам в
Рибні котлети з пікші
Рибні котлети з пікші - відмінну страву для сімейного вечері. Готуються вони дуже просто, швидко. Якщо ж ви дотримуєтеся здорового харчування, то
Юшка з осетрини - рецепт
Вуха - це смачний легкий супчик, який за традицією вариться з голови і хвоста рибки. І зараз ми розглянемо кілька рецептів створення юшки з осетрини.
Тушкована пікша
Пікша - морська риба, недорога і корисна, придбати її не складе праці. Якщо ви не знаєте, що приготувати з пикши, ми пропонуємо вам її згасити з
Пікша на пару
У пикше міститься безліч вітамінів і мікроелементів, а також кислота омега-3. І сьогодні ми поділимося з вами простими і універсальними рецептами
Пікша в мультиварці
Пікшу можна готувати різними способами. Один з них - приготування в мультиварці. Якщо у вас немає ідей по створенню страви, і ви не знаєте, де їх