Вернуться назад Распечатать

Суп з пікші

Суп з пікші
Пікша - поширена і досить недорога риба, яку можна придбати в будь-якому супермаркеті. З неї часто готують найрізноманітніші страви. Ми розповімо вам, як зварити смачний супчик з пікші.

Рецепт супу з пікші


Інгредієнти:

  • риба пікша - 550 г;

  • вода - 25 л;

  • картопля - 300 г;

  • пшоно - 100 г;

  • морква - 2 шт.;

  • цибулина - 1 шт.;

  • масло рослинне - 2 ст. ложки;

  • зелень кропу, петрушки;

  • спеції.


  • Приготування
    Рибу потрошимо і нарізаємо великими шматками. Потім викладаємо їх в каструлю, заливаємо водою і ставимо закипати на плиту. Цим часом очищаємо поки морква і цілком кладемо до риби. Цибулину теж чистимо, третю частину кладемо в каструлю з рибою і солимо. Поки все закипає, беремо другу каструлю і наливаємо трохи води. Картоплю чистимо, ріжемо кубиками і кидаємо туди. З рибного бульйону знімаємо пінку, даємо прокипіти йому 3 хвилинки і знімаємо з вогню. Пікшу і моркву перекладаємо на тарілку остигати, а цибулька викидаємо в смітник. Бульйон проціджуємо, переливаємо в каструлю з картоплею і ставимо на вогонь. Пшоно добре промиваємо і висипаємо в каструлю. Залишився цибулю пасеруємо до рум'яного кольору, додаємо терту варену моркву і тушкуємо пару хвилин. Рибу чистимо, кидаючи шматочки відразу в каструлю. У самому кінці приготування додаємо обжарку, свіжу зелень і лавровий листочок. Плиту перемикаємо на самий слабенький вогонь і даємо супу настоятися і доварити. При подачі розливаємо його по тарілках і кладемо в кожну шматочок вершкового масла.

    Суп з пікші


    Інгредієнти:

  • рибний бульйон - 15 л;

  • пікша - 500 г;

  • картопля - 5 шт.;

  • цибулина - 1 шт.;

  • солоний огірок - 1 шт.;

  • перлова крупа - 05 склянки;

  • маргарин - 2 ст. ложки;

  • зелень;

  • сметана - 4 ч. ложки;

  • огірковий розсіл;

  • спеції.


  • Приготування
    Перловку промиваємо, заливаємо окропом і відварюємо на повільному вогні. Рибу обробляємо на філе, викидаємо зябра, а з голови і кісток варимо бульйон. Цибулю і огірок дрібно шаткуємо, пессеруем на сковороді. Бульйон доводимо до кипіння, кладемо перловку, проварюємо при слабкому кипінні, додаємо філе пікші, картоплю, нарізану брусочками, обжарку, лаврушечку, вливаємо прокип'ячений розсіл, приправляємо спеціями і подаємо.

    Рибний суп з пікші


    Інгредієнти:

  • філе пікші - 350 г;

  • картопля - 5 шт.;

  • цибулина - 1 шт.;
  • Суп з пікші

  • масло вершкове - 1 ст. ложка;

  • молоко - 3 ст.;

  • спеції.


  • Приготування
    Філе пікші заливаємо холодною водою і доводимо до кипіння. Потім кидаємо до риби очищений, нашатковану кільцями цибуля й варимо. Готовий бульйон проціджують, вливаємо в нього молочко і знову кип'ятимо. Після цього кладемо рибні скибочки і варимо суп на слабенькому вогні 3-4 хвилинки. Картоплю заздалегідь чистимо, відварюємо, розминаємо в пюре і викладаємо в суп. Солимо, перчимо, розливаємо по тарілках і прикрашаємо зеленню.