Пікша на пару
Пікша, як і її родичка тріска, відрізняється величезною користю для організму людини: десятки мікроелементів, вітамінів і, звичайно ж, жирна кислота омега-3 допоможуть підтримувати здоров'я, а щоб корисна їжа виявилася ще й смачною, дотримуйтесь простим рецептами. Як приготувати пікшу на пару ми розповімо далі.
Інгредієнти:
фенхель - 1 цибулина;
лимон - 1 шт.;
вино біле сухе - 200 мл;
бульйон рибний - 1 /2 ст.;
філе пікші - 4 шт.;
чорний перець (мелений) - 1/4 ч. ложки;
оливки - 1/3 ст.
Приготування
Цибулину фенхеля нарізаємо кружечками середньої товщини. Зверху викладаємо скибочки лимона і заливаємо все сумішшю рибного бульйону і білого вина. Останні два інгредієнта, випарівая, і будуть готувати і насичувати ароматами наше рибне філе. Поверх розміщуємо сітку пароварки, викладаємо на неї приправлену сіллю і перцем рибу. Готуємо філе пікші під кришкою протягом 8-10 хвилин.
Рибне філе витягаємо разом з сіткою, а фенхель залишаємо на сильному вогні, чекаючи тих пір, поки вся рідина не випарується до загальної кількості 200 мл Подаємо рибу, полив її соусом з фенхелем і посипавши скибочками оливок, кропом і меленим чорним перцем.
За бажанням, пікшу на пару можна зробити і в мультиварці. Виставте режим "Варка на пару" і засічіть 10 хвилин.
Інгредієнти:
пергамент для випічки - 4 листків;
порей (біла частина) - 1 шт.;
морква - 2 шт.;
цибулина фенхелю - 1/2 шт.;
філе пікші - 4 шт.;
сіль, перець - за смаком;
перець солодкий - 1 шт.;
масло оливи - 2 ст. ложки;
біле вино - 125 мл;
лимон - 1 шт.
Приготування
Кожен аркуш пергаменту звертаємо навпіл, а з боків робимо подвороти. В утворений кишеню кладемо крупно натерту моркву, півкільця цибулі, трохи фенхелю, порею і соломки солодкого перцю . На утворену овочеву подушку кладемо рибне філе, приправляємо його сіллю і перцем. Переконуємося в тому, що краї паперового конверта надійно скріплені, а потім заливаємо все його вміст білим вином і парою столових ложок оливкової олії.
Щільно підверніть верхівку конверта, кладемо його на решітку пароварки і злегка надкаливаем в декількох місцях, щоб дати вихід надлишків рідини. Розміщуємо решітку над киплячою водою і накриваємо пароварку кришкою. Готуємо рибне філе 10-12 хвилин, до повної готовності самого філе і м'якості овочів. Подаємо пікшу з томленними у вині овочами і часточкою лимона.
Рецепт пікші на пару
Інгредієнти:
Приготування
Цибулину фенхеля нарізаємо кружечками середньої товщини. Зверху викладаємо скибочки лимона і заливаємо все сумішшю рибного бульйону і білого вина. Останні два інгредієнта, випарівая, і будуть готувати і насичувати ароматами наше рибне філе. Поверх розміщуємо сітку пароварки, викладаємо на неї приправлену сіллю і перцем рибу. Готуємо філе пікші під кришкою протягом 8-10 хвилин.
Рибне філе витягаємо разом з сіткою, а фенхель залишаємо на сильному вогні, чекаючи тих пір, поки вся рідина не випарується до загальної кількості 200 мл Подаємо рибу, полив її соусом з фенхелем і посипавши скибочками оливок, кропом і меленим чорним перцем.
За бажанням, пікшу на пару можна зробити і в мультиварці. Виставте режим "Варка на пару" і засічіть 10 хвилин.
Пікша з овочами на пару
Інгредієнти:
Приготування
Кожен аркуш пергаменту звертаємо навпіл, а з боків робимо подвороти. В утворений кишеню кладемо крупно натерту моркву, півкільця цибулі, трохи фенхелю, порею і соломки солодкого перцю . На утворену овочеву подушку кладемо рибне філе, приправляємо його сіллю і перцем. Переконуємося в тому, що краї паперового конверта надійно скріплені, а потім заливаємо все його вміст білим вином і парою столових ложок оливкової олії.
Щільно підверніть верхівку конверта, кладемо його на решітку пароварки і злегка надкаливаем в декількох місцях, щоб дати вихід надлишків рідини. Розміщуємо решітку над киплячою водою і накриваємо пароварку кришкою. Готуємо рибне філе 10-12 хвилин, до повної готовності самого філе і м'якості овочів. Подаємо пікшу з томленними у вині овочами і часточкою лимона.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пікша смажена
Смажена пікша - дуже смачна страва, і вельми корисне. А значить іноді можна його приготувати. Як? Про це ми розповімо у сьогоднішній статті, яка
Хек з овочами
З хека можна приготувати безліч смачних і цікавих страв. І сьогодні ми зібрали три чудових рецепту приготування хека з овочами. Читаємо наші нові
Тушкована пікша
Пікша - морська риба, недорога і корисна, придбати її не складе праці. Якщо ви не знаєте, що приготувати з пикши, ми пропонуємо вам її згасити з
Пікша в клярі
Якщо ви любите смажену рибку, то ці рецепти для вас! Ми розповімо як смачно посмажити пікшу в клярі. Така риба виходить особливо смачною, з хрусткою
Суп з пікші
Любителі юшки обов'язково оцінять ароматний суп з пікші! Ця риба - просто знахідка для приготування рибних страв, і суп тому не виключення. Прості
Пікша в мультиварці
Пікшу можна готувати різними способами. Один з них - приготування в мультиварці. Якщо у вас немає ідей по створенню страви, і ви не знаєте, де їх