Вернуться назад Распечатать

Пікша на пару

Пікша на пару
Пікша, як і її родичка тріска, відрізняється величезною користю для організму людини: десятки мікроелементів, вітамінів і, звичайно ж, жирна кислота омега-3 допоможуть підтримувати здоров'я, а щоб корисна їжа виявилася ще й смачною, дотримуйтесь простим рецептами. Як приготувати пікшу на пару ми розповімо далі.

Рецепт пікші на пару


Інгредієнти:

  • фенхель - 1 цибулина;

  • лимон - 1 шт.;

  • вино біле сухе - 200 мл;

  • бульйон рибний - 1 /2 ст.;

  • філе пікші - 4 шт.;

  • чорний перець (мелений) - 1/4 ч. ложки;

  • оливки - 1/3 ст.


  • Приготування
    Цибулину фенхеля нарізаємо кружечками середньої товщини. Зверху викладаємо скибочки лимона і заливаємо все сумішшю рибного бульйону і білого вина. Останні два інгредієнта, випарівая, і будуть готувати і насичувати ароматами наше рибне філе. Поверх розміщуємо сітку пароварки, викладаємо на неї приправлену сіллю і перцем рибу. Готуємо філе пікші під кришкою протягом 8-10 хвилин.
    Рибне філе витягаємо разом з сіткою, а фенхель залишаємо на сильному вогні, чекаючи тих пір, поки вся рідина не випарується до загальної кількості 200 мл Подаємо рибу, полив її соусом з фенхелем і посипавши скибочками оливок, кропом і меленим чорним перцем.
    За бажанням, пікшу на пару можна зробити і в мультиварці. Виставте режим "Варка на пару" і засічіть 10 хвилин.

    Пікша з овочами на пару


    Інгредієнти:

  • пергамент для випічки - 4 листків;

  • порей (біла частина) - 1 шт.;

  • морква - 2 шт.;

  • цибулина фенхелю - 1/2 шт.;

  • філе пікші - 4 шт.;

  • сіль, перець - за смаком;

  • перець солодкий - 1 шт.;

  • масло оливи - 2 ст. ложки;

  • біле вино - 125 мл;

  • лимон - 1 шт.


  • Приготування
    Кожен аркуш пергаменту звертаємо навпіл, а з боків робимо подвороти. В утворений кишеню кладемо крупно натерту моркву, півкільця цибулі, трохи фенхелю, порею і соломки солодкого перцю .
    Пікша на пару
    На утворену овочеву подушку кладемо рибне філе, приправляємо його сіллю і перцем. Переконуємося в тому, що краї паперового конверта надійно скріплені, а потім заливаємо все його вміст білим вином і парою столових ложок оливкової олії.
    Щільно підверніть верхівку конверта, кладемо його на решітку пароварки і злегка надкаливаем в декількох місцях, щоб дати вихід надлишків рідини. Розміщуємо решітку над киплячою водою і накриваємо пароварку кришкою. Готуємо рибне філе 10-12 хвилин, до повної готовності самого філе і м'якості овочів. Подаємо пікшу з томленними у вині овочами і часточкою лимона.