Тушкована пікша
Ще один варіант ситного рибного блюда на вашому столі, основою якого є пікша. Смачна і доступна риба прекрасно піддається гасінню та поєднується з багатьма інгредієнтами.
Інгредієнти:
оливкова олія - 1 ст. ложка;
часник - 2 зубчики;
кумін - 1 ч. ложка;
паприка - 1/2 ч. ложки;
томати у власному соку - 200 г;
червоний перець - 1 шт.;
філе пікші - 450 г;
коріандр - 1 пучок;
лимон - 1 шт.
Приготування
Філе пікші перевіряємо на наявність кісток і видаляємо їм їх при необхідності. Рибне філе нарізаємо великими шматками.
У сковороду наливаємо оливкову олію і обсмажуємо на ньому нарізаний часник з кумином і паприкою протягом хвилини. Заливаємо часникову засмажку 10 мл води і додаємо нарізані томати у власному соку. Доводимо овочеву суміш до закипання, приправляємо за смаком і тушкуємо протягом 5 хвилин. Після закінчення часу кладемо до овочів рибне філе, накриваємо сковороду кришкою, зменшуємо вогонь до мінімуму і продовжуємо готування ще 5 хвилин.
Подаємо тушковану рибу, посипавши її нарізаним коріандром, з часточкою лимона.
Інгредієнти:
петрушка - 1 пучок;
часник - 2 зубчики;
сік і цедра 1 лимона;
оливкова олія - 3 ст. ложки;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
картопля - 500 г;
паприка - 1 ч. ложка;
кайенский перець - щіпка;
томати у власному соку - 400 г;
рибний бульйон - 1/2 ст.;
креветки - 200 г;
нут - 410 г;
філе пікші - 500 р.
Приготування
У мисці змішуємо подрібнену зелень з часником і лимонною цедрою. У сковороді розігріваємо оливкову олію і обсмажуємо цибулю з нарізаною картоплею протягом 5 хвилин. Додаємо масло, часник і спеції, продовжуємо готування ще 2 хвилини. Заливаємо все лимонним соком, вливаємо томати і 1/2 склянки бульйону. Солимо і перчимо страву за смаком, накриваємо кришкою і тушкуємо 15-20 хвилин до м'якості.
Додаємо до картоплі креветки і відварений нут, поверх розподіляємо рибне філе, зменшуємо вогонь і продовжуємо готування під кришкою ще 8 хвилин. Як тільки риба буде готова, посипаємо її часником із зеленню і подаємо до столу.
Якщо ви вирішите повторити рецепт тушкованою пікші в мультиварці, то спочатку овочі протушкувати використовуючи режим "Гасіння" протягом 25-30 хвилин, а після додаємо креветки і рибного філе. Продовжуйте готування ще 10-12 хвилин (залежно від потужності мультиварки), до тих пір, поки морепродукти не дійдуть до готовності. Приємного апетиту!
Тушкована пікша з овочами - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Філе пікші перевіряємо на наявність кісток і видаляємо їм їх при необхідності. Рибне філе нарізаємо великими шматками.
У сковороду наливаємо оливкову олію і обсмажуємо на ньому нарізаний часник з кумином і паприкою протягом хвилини. Заливаємо часникову засмажку 10 мл води і додаємо нарізані томати у власному соку. Доводимо овочеву суміш до закипання, приправляємо за смаком і тушкуємо протягом 5 хвилин. Після закінчення часу кладемо до овочів рибне філе, накриваємо сковороду кришкою, зменшуємо вогонь до мінімуму і продовжуємо готування ще 5 хвилин.
Подаємо тушковану рибу, посипавши її нарізаним коріандром, з часточкою лимона.
Як тушкувати пікшу з креветками?
Інгредієнти:
Приготування
У мисці змішуємо подрібнену зелень з часником і лимонною цедрою. У сковороді розігріваємо оливкову олію і обсмажуємо цибулю з нарізаною картоплею протягом 5 хвилин. Додаємо масло, часник і спеції, продовжуємо готування ще 2 хвилини. Заливаємо все лимонним соком, вливаємо томати і 1/2 склянки бульйону. Солимо і перчимо страву за смаком, накриваємо кришкою і тушкуємо 15-20 хвилин до м'якості.
Додаємо до картоплі креветки і відварений нут, поверх розподіляємо рибне філе, зменшуємо вогонь і продовжуємо готування під кришкою ще 8 хвилин. Як тільки риба буде готова, посипаємо її часником із зеленню і подаємо до столу.
Якщо ви вирішите повторити рецепт тушкованою пікші в мультиварці, то спочатку овочі протушкувати використовуючи режим "Гасіння" протягом 25-30 хвилин, а після додаємо креветки і рибного філе. Продовжуйте готування ще 10-12 хвилин (залежно від потужності мультиварки), до тих пір, поки морепродукти не дійдуть до готовності. Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Риба з морквою
Рибне філе можна приготувати різними способами. Але найпростішим і дешевим є приготування риби з морквою і цибулею. Давайте розглянемо декілька
Риба, тушкована з овочами
Риба - смачний і корисний продукт, необхідний нашому організму. І сьогодні мова піде про досить простому - рибі, тушкованої з овочами. Пропонуємо
Пікша в клярі
Якщо ви любите смажену рибку, то ці рецепти для вас! Ми розповімо як смачно посмажити пікшу в клярі. Така риба виходить особливо смачною, з хрусткою
Суп з пікші
Любителі юшки обов'язково оцінять ароматний суп з пікші! Ця риба - просто знахідка для приготування рибних страв, і суп тому не виключення. Прості
Пікша на пару
У пикше міститься безліч вітамінів і мікроелементів, а також кислота омега-3. І сьогодні ми поділимося з вами простими і універсальними рецептами
Риба, тушкована в мультиварці
Гасіння - це найкорисніший спосіб готування їжі, при якому в продуктах зберігаються всі необхідні речовини. І зараз ми розповімо, як тушкувати смачно