Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Тушкована пікша

Тушкована пікша

22-03-2015, 08:08
748
Тушкована пікша
Ще один варіант ситного рибного блюда на вашому столі, основою якого є пікша. Смачна і доступна риба прекрасно піддається гасінню та поєднується з багатьма інгредієнтами.

Тушкована пікша з овочами - рецепт


Інгредієнти:

  • оливкова олія - 1 ст. ложка;

  • часник - 2 зубчики;

  • кумін - 1 ч. ложка;

  • паприка - 1/2 ч. ложки;

  • томати у власному соку - 200 г;

  • червоний перець - 1 шт.;

  • філе пікші - 450 г;

  • коріандр - 1 пучок;

  • лимон - 1 шт.


  • Приготування
    Філе пікші перевіряємо на наявність кісток і видаляємо їм їх при необхідності. Рибне філе нарізаємо великими шматками.
    У сковороду наливаємо оливкову олію і обсмажуємо на ньому нарізаний часник з кумином і паприкою протягом хвилини. Заливаємо часникову засмажку 10 мл води і додаємо нарізані томати у власному соку. Доводимо овочеву суміш до закипання, приправляємо за смаком і тушкуємо протягом 5 хвилин. Після закінчення часу кладемо до овочів рибне філе, накриваємо сковороду кришкою, зменшуємо вогонь до мінімуму і продовжуємо готування ще 5 хвилин.
    Подаємо тушковану рибу, посипавши її нарізаним коріандром, з часточкою лимона.

    Як тушкувати пікшу з креветками?


    Інгредієнти:

  • петрушка - 1 пучок;

  • часник - 2 зубчики;

  • сік і цедра 1 лимона;

  • оливкова олія - 3 ст. ложки;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • картопля - 500 г;

  • паприка - 1 ч. ложка;

  • кайенский перець - щіпка;

  • томати у власному соку - 400 г;

  • рибний бульйон - 1/2 ст.;

  • креветки - 200 г;

  • нут - 410 г;

  • філе пікші - 500 р.


  • Приготування
    У мисці змішуємо подрібнену зелень з часником і лимонною цедрою. У сковороді розігріваємо оливкову олію і обсмажуємо цибулю
    Тушкована пікша
    з нарізаною картоплею протягом 5 хвилин. Додаємо масло, часник і спеції, продовжуємо готування ще 2 хвилини. Заливаємо все лимонним соком, вливаємо томати і 1/2 склянки бульйону. Солимо і перчимо страву за смаком, накриваємо кришкою і тушкуємо 15-20 хвилин до м'якості.
    Додаємо до картоплі креветки і відварений нут, поверх розподіляємо рибне філе, зменшуємо вогонь і продовжуємо готування під кришкою ще 8 хвилин. Як тільки риба буде готова, посипаємо її часником із зеленню і подаємо до столу.
    Якщо ви вирішите повторити рецепт тушкованою пікші в мультиварці, то спочатку овочі протушкувати використовуючи режим "Гасіння" протягом 25-30 хвилин, а після додаємо креветки і рибного філе. Продовжуйте готування ще 10-12 хвилин (залежно від потужності мультиварки), до тих пір, поки морепродукти не дійдуть до готовності. Приємного апетиту!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Риба з морквою
    Риба з морквою
    Рибне філе можна приготувати різними способами. Але найпростішим і дешевим є приготування риби з морквою і цибулею. Давайте розглянемо декілька
    Риба, тушкована з овочами
    Риба, тушкована з овочами
    Риба - смачний і корисний продукт, необхідний нашому організму. І сьогодні мова піде про досить простому - рибі, тушкованої з овочами. Пропонуємо
    Пікша в клярі
    Пікша в клярі
    Якщо ви любите смажену рибку, то ці рецепти для вас! Ми розповімо як смачно посмажити пікшу в клярі. Така риба виходить особливо смачною, з хрусткою
    Суп з пікші
    Суп з пікші
    Любителі юшки обов'язково оцінять ароматний суп з пікші! Ця риба - просто знахідка для приготування рибних страв, і суп тому не виключення. Прості
    Пікша на пару
    Пікша на пару
    У пикше міститься безліч вітамінів і мікроелементів, а також кислота омега-3. І сьогодні ми поділимося з вами простими і універсальними рецептами
    Риба, тушкована в мультиварці
    Риба, тушкована в мультиварці
    Гасіння - це найкорисніший спосіб готування їжі, при якому в продуктах зберігаються всі необхідні речовини. І зараз ми розповімо, як тушкувати смачно