Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Риба, тушкована в мультиварці

Риба, тушкована в мультиварці

19-01-2015, 10:56
2 788
Риба, тушкована в мультиварці
Під час гасіння, їжа здатна не тільки розкрити свій смак, але і зберегти всі найважливіші поживні властивості. Простіше і зручніше за все тушкувати рибу в мультиварці, саме цьому способу готування ми і вирішили присвятити цю статтю.

Рецепт риби, тушкованої в мультиварці


Інгредієнти:

  • оливкова олія - 1 ст. ложка;

  • часник - 2 зубчики;

  • кумін - 1 ч. ложка;

  • паприка - 1/2 ч. ложки;

  • томати - 200 г;

  • болгарський перець - 1 шт.;

  • філе риби - 500 г;

  • коріандр - 1 жменя;

  • лимон - 1 шт.


  • Приготування
    Включаємо мультиварку в режим "Смаження" або "Випічка" і розігріваємо в чаші оливкова масло. На розігрітій олії смажимо нарізану часник з кумином і паприкою близько хвилини. Далі заливаємо часник водою і додаємо попередньо очищені від шкірки і насіння помідори.
    Закладаємо в чашу нарізаний болгарський перець і шматки рибного філе. Риба, тушкована в мультиварці "Редмонд" готується в режимі "Гасіння", аналогічний спосіб готування використовується і при гасінні риби в мультиварці "Поларіс", при цьому час приготування становить 30 хвилин. Готову рибу подаємо з скибочкою лимона, посипавши подрібненою коріандром.

    Риба, тушкована в мультиварці


    Минтай - не дорога риба, яку можна знайти всюди. Готувати минтая можна по-різному, але самим смачним способом заслужено вважається гасіння. Перевірте це на власному досвіді, приготувавши страву за рецептом нижче.
    Інгредієнти:

  • часник - 2 зубчики;

  • сік і цедра 1 лимона;

  • оливкова олія - 3 ст. ложки;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • картопля - 500 г;

  • паприка - 1 ч. ложка;

  • кайенский перець - щіпка;

  • томати у власному соку - 400 г;

  • кубик рибного бульйону;

  • креветки - 200 г;

  • відварений нут - 1 ст.;

  • філе минтая - 500 р.


  • Приготування
    У невеликій мисці змішуємо подрібнену петрушку з половиною часнику і лимонною цедрою. У чашу мультиварки розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому нарізану кубиками картоплю і великі кільця цибулі. Як тільки овочі стануть рум'яними, додаємо часник і спеції, лимонний сік, нарізані томати у власному соку , склянку води і бульйонний кубик.
    Як тільки рідина закипить, закладаємо в чашу нут і рибу, накриваємо пристрій кришкою і готуємо при Гасінні" 20 хвилин. Після закінчення часу до решти інгредієнтів додаємо креветки і продовжуємо готування ще 10 хвилин. Готову рибу посипаємо сумішшю часнику і петрушки.

    Червона риба, тушкована в мультиварці


    Тушкована червона риба - страва не на кожен день, але це те, що треба в холодну пору року. Ситне і ароматна страва у вершковому соусі, миттєво вгамує голод і чудово зігріє.
    Інгредієнти:

  • петрушка - 2 пучка;

  • сік лимона - 2 ст. ложки;

  • оливкова олія - 2 ст. ложки;

  • вода - 2 ст. ложки;

  • вершкове масло - 2 ст. ложки;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • морква -1 шт;

  • селера - 1 стебло;

  • картопля - 2 шт.;

  • сіль, перець - за смаком;

  • рибний бульйон - 2 ст.;

  • сухе біле вино - 2/3 ст.;

  • вершки - 1 ст.;

  • сьомга - 750 г;

  • борошно - 1 ст. ложка;

  • лимонний сік - за смаком.


  • Риба, тушкована в мультиварці
    Приготування
    Петрушку грубо нарізаємо і кладемо в чашу блендера. Додаємо лимонний сік, масло, трохи води, а також сіль з перцем за смаком і збиваємо все до отримання однорідної пасти.
    У чашу мультиварки розтоплюємо масло й обсмажуємо на ньому дрібно нарізану цибулю до прозорості. Слідом додаємо нарізану моркву, селеру і картоплю. Обсмажуємо овочі разом 5 хвилин. Тепер заливаємо в чашу бульйон і вино, вершки, з розведеною в них борошном, і викладаємо рибу. Перемикаємо мультиварку в режим "Гасіння". Приготування тушкованої риби в мультиварці займе 20-25 хвилин. Готову страву приправляємо за смаком, присмачую лимонним соком і соусом песто з петрушки, який ми приготували раніше.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Риба з морквою
    Риба з морквою
    Рибне філе можна приготувати різними способами. Але найпростішим і дешевим є приготування риби з морквою і цибулею. Давайте розглянемо декілька
    Риба, тушкована з овочами
    Риба, тушкована з овочами
    Риба - смачний і корисний продукт, необхідний нашому організму. І сьогодні мова піде про досить простому - рибі, тушкованої з овочами. Пропонуємо
    Тушкована пікша
    Тушкована пікша
    Пікша - морська риба, недорога і корисна, придбати її не складе праці. Якщо ви не знаєте, що приготувати з пикши, ми пропонуємо вам її згасити з
    Рибний суп в мультиварці
    Рибний суп в мультиварці
    Дієтологи рекомендують їсти рибу частіше, ніж м'ясо. Також вони постійно нагадують про користь перших страв. І сьогодні ми пропонуємо вам кілька
    Камбала в мультиварці
    Камбала в мультиварці
    Камбалу готувати досить просто, так як щільне і соковите м'ясо не розпадається і не зменшується в розмірах. Готувати цю рибку в мультиварці ще
    Хек в мультиварці
    Хек в мультиварці
    Хек - смачна і корисна рибка. Її можна тушкувати, запікати, смажити, варити. В нашій сьогоднішній статті ми розберемо кілька універсальних і швидких