Під час гасіння, їжа здатна не тільки розкрити свій смак, але і зберегти всі найважливіші поживні властивості. Простіше і зручніше за все тушкувати рибу в мультиварці, саме цьому способу готування ми і вирішили присвятити цю статтю.
Рецепт риби, тушкованої в мультиварці
Інгредієнти: оливкова олія - 1 ст. ложка; часник - 2 зубчики; кумін - 1 ч. ложка; паприка - 1/2 ч. ложки; томати - 200 г; болгарський перець - 1 шт.; філе риби - 500 г; коріандр - 1 жменя; лимон - 1 шт. Приготування Включаємо мультиварку в режим "Смаження" або "Випічка" і розігріваємо в чаші оливкова масло. На розігрітій олії смажимо нарізану часник з кумином і паприкою близько хвилини. Далі заливаємо часник водою і додаємо попередньо очищені від шкірки і насіння помідори.
Закладаємо в чашу нарізаний болгарський перець і шматки рибного філе. Риба, тушкована в мультиварці "Редмонд" готується в режимі "Гасіння", аналогічний спосіб готування використовується і при гасінні риби в мультиварці "Поларіс", при цьому час приготування становить 30 хвилин. Готову рибу подаємо з скибочкою лимона, посипавши подрібненою коріандром.
Риба, тушкована в мультиварці
Минтай - не дорога риба, яку можна знайти всюди. Готувати минтая можна по-різному, але самим смачним способом заслужено вважається гасіння. Перевірте це на власному досвіді, приготувавши страву за рецептом нижче.
Інгредієнти: часник - 2 зубчики; сік і цедра 1 лимона; оливкова олія - 3 ст. ложки; ріпчаста цибуля - 1 шт.; картопля - 500 г; паприка - 1 ч. ложка; кайенский перець - щіпка; томати у власному соку - 400 г; кубик рибного бульйону; креветки - 200 г; відварений нут - 1 ст.; філе минтая - 500 р. Приготування У невеликій мисці змішуємо подрібнену петрушку з половиною часнику і лимонною цедрою. У чашу мультиварки розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому нарізану кубиками картоплю і великі кільця цибулі. Як тільки овочі стануть рум'яними, додаємо часник і спеції, лимонний сік, нарізані томати у власному соку , склянку води і бульйонний кубик.
Як тільки рідина закипить, закладаємо в чашу нут і рибу, накриваємо пристрій кришкою і готуємо при Гасінні" 20 хвилин. Після закінчення часу до решти інгредієнтів додаємо креветки і продовжуємо готування ще 10 хвилин. Готову рибу посипаємо сумішшю часнику і петрушки.
Червона риба, тушкована в мультиварці
Тушкована червона риба - страва не на кожен день, але це те, що треба в холодну пору року. Ситне і ароматна страва у вершковому соусі, миттєво вгамує голод і чудово зігріє.
Інгредієнти: петрушка - 2 пучка; сік лимона - 2 ст. ложки; оливкова олія - 2 ст. ложки; вода - 2 ст. ложки; вершкове масло - 2 ст. ложки; ріпчаста цибуля - 1 шт.; морква -1 шт; селера - 1 стебло; картопля - 2 шт.; сіль, перець - за смаком; рибний бульйон - 2 ст.; сухе біле вино - 2/3 ст.; вершки - 1 ст.; сьомга - 750 г; борошно - 1 ст. ложка; лимонний сік - за смаком. Приготування Петрушку грубо нарізаємо і кладемо в чашу блендера. Додаємо лимонний сік, масло, трохи води, а також сіль з перцем за смаком і збиваємо все до отримання однорідної пасти.
У чашу мультиварки розтоплюємо масло й обсмажуємо на ньому дрібно нарізану цибулю до прозорості. Слідом додаємо нарізану моркву, селеру і картоплю. Обсмажуємо овочі разом 5 хвилин. Тепер заливаємо в чашу бульйон і вино, вершки, з розведеною в них борошном, і викладаємо рибу. Перемикаємо мультиварку в режим "Гасіння". Приготування тушкованої риби в мультиварці займе 20-25 хвилин. Готову страву приправляємо за смаком, присмачую лимонним соком і соусом песто з петрушки, який ми приготували раніше.