Риба з морквою
Ніжне рибне філе можна приготувати різними способами, але найбільш бюджетним залишається спосіб готування з використанням найбільш доступних овочів, в нашому випадку - моркви і ріпчастої цибулі. Саме про цих простих і досить диетичних рецептах ми поговоримо далі.
Інгредієнти:
куркума - 1/4 ч. ложки;
свіжа петрушка - 1 пучок;
морква - 500 г;
часник - 2 зубчики;
ріпчаста цибуля - 2 шт.;
рибне філе - 4 шт.;
копчена паприка - 2 ст. ложки;
оливкова олія - 1/2 ст.;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Моркву чистимо, розрізаємо навпіл і ріжемо шматочками приблизно однакового розміру. Цибулю ріжемо великими кільцями.
У глибоку сковороду наливаємо 15 ст. води, додаємо сіль і куркуму. Викладаємо на сковороду свіжу зелень, кільця цибулі, моркву і роздавлені зубчики часнику. Зменшуємо вогонь до мінімуму і тушкуємо овочі під кришкою.
Тим часом рибне філе приправляємо з обох сторін і швидко обсмажуємо на оливковій олії (по 2-3 хвилини з кожного боку). Кладемо обсмажену рибу поверх овочів і поливаємо її сумішшю з копченої паприки і залишків оливкового масла. Продовжуємо тушкувати страву під кришкою до тих пір, поки морква не стане м'якою.
Рибу, тушковану з морквою за цим рецептом можна приготувати і в мультиварці. Для цього викладіть овочі і сиру, але приправлену рибу в чашу і тушкуйте блюдо з водою використовуючи режим "Гасіння". В середині готування відкрийте кришку і полийте рибу маслом з паприкою.
Інгредієнти:
морква - 4 шт.;
мед - 2 ст. ложки;
кмин - 1 ч. ложка;
оливкова олія - 2 ст. ложки;
рибне філе - 4 шт.;
паприка - 1 ч. ложка;
лимонний сік - 1 ст. ложка;
петрушка - 1 пучок;
червоний цибуля - 1 шт.;
сир фета - 100 р.
Приготування
Духовку розігріваємо до 180 градусів. Деко для випікання покриваємо папером. Морква викладаємо на деко і поливаємо олією і половиною меду. Не забуваємо приправити коренеплід кмином і сіллю з перцем. Запікаємо морква 15-20 хвилин при 180 градусів, або до м'якості. За 5-7 хвилин до готовності на деко з морквою і кладемо рибу. Філе попередньо слід посипати половиною паприки, сіллю, перцем і обсмажити на оливковому маслі по хвилині з кожної сторони.
Цибулю нарізаємо тонкими кільцями і змішуємо з петрушкою. Моркву нарізаємо кружечками і додаємо в салат. Довершаем блюдо фетою і заправкою, приготовленою на основі залишків меду, паприки, масла і соку лимона. Маринована риба з морквою чудово поєднується з келихом білого сухого вина.
Тушкована риба з цибулею і морквою
Інгредієнти:
Приготування
Моркву чистимо, розрізаємо навпіл і ріжемо шматочками приблизно однакового розміру. Цибулю ріжемо великими кільцями.
У глибоку сковороду наливаємо 15 ст. води, додаємо сіль і куркуму. Викладаємо на сковороду свіжу зелень, кільця цибулі, моркву і роздавлені зубчики часнику. Зменшуємо вогонь до мінімуму і тушкуємо овочі під кришкою.
Тим часом рибне філе приправляємо з обох сторін і швидко обсмажуємо на оливковій олії (по 2-3 хвилини з кожного боку). Кладемо обсмажену рибу поверх овочів і поливаємо її сумішшю з копченої паприки і залишків оливкового масла. Продовжуємо тушкувати страву під кришкою до тих пір, поки морква не стане м'якою.
Рибу, тушковану з морквою за цим рецептом можна приготувати і в мультиварці. Для цього викладіть овочі і сиру, але приправлену рибу в чашу і тушкуйте блюдо з водою використовуючи режим "Гасіння". В середині готування відкрийте кришку і полийте рибу маслом з паприкою.
Риба, запечена з морквою в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Духовку розігріваємо до 180 градусів. Деко для випікання покриваємо папером. Морква викладаємо на деко і поливаємо олією і половиною меду. Не забуваємо приправити коренеплід кмином і сіллю з перцем. Запікаємо морква 15-20 хвилин при 180 градусів, або до м'якості. За 5-7 хвилин до готовності на деко з морквою і кладемо рибу. Філе попередньо слід посипати половиною паприки, сіллю, перцем і обсмажити на оливковому маслі по хвилині з кожної сторони.
Цибулю нарізаємо тонкими кільцями і змішуємо з петрушкою. Моркву нарізаємо кружечками і додаємо в салат. Довершаем блюдо фетою і заправкою, приготовленою на основі залишків меду, паприки, масла і соку лимона. Маринована риба з морквою чудово поєднується з келихом білого сухого вина.
Рекомендуємо добрі рецепти
Риба в томаті - рецепт
Риба в томаті - дуже ніжне і соковите блюдо, яке відмінно підійде до сімейного вечері. Готувати її не надто складно, а значить навіть починаюча
Сьомга, запечена під сиром
Сьомга - надзвичайно смачна риба, з якої можна готувати найрізноманітніші страви. І сьогодні ми поділимося цікавими рецептами, як її запекти під
Риба, тушкована з овочами
Риба - смачний і корисний продукт, необхідний нашому організму. І сьогодні мова піде про досить простому - рибі, тушкованої з овочами. Пропонуємо
Минтай, тушкований з морквою
Минтай, тушкований з морквою - смачне і ситне блюдо для повсякденного столу. Давайте детально розберемося, як його зробити в сметані, майонезі, а
Тушкована пікша
Пікша - морська риба, недорога і корисна, придбати її не складе праці. Якщо ви не знаєте, що приготувати з пикши, ми пропонуємо вам її згасити з
Риба, тушкована в мультиварці
Гасіння - це найкорисніший спосіб готування їжі, при якому в продуктах зберігаються всі необхідні речовини. І зараз ми розповімо, як тушкувати смачно