Ніжне рибне філе можна приготувати різними способами, але найбільш бюджетним залишається спосіб готування з використанням найбільш доступних овочів, в нашому випадку - моркви і ріпчастої цибулі. Саме про цих простих і досить диетичних рецептах ми поговоримо далі.
Тушкована риба з цибулею і морквою
Інгредієнти: куркума - 1/4 ч. ложки; свіжа петрушка - 1 пучок; морква - 500 г; часник - 2 зубчики; ріпчаста цибуля - 2 шт.; рибне філе - 4 шт.; копчена паприка - 2 ст. ложки; оливкова олія - 1/2 ст.; сіль, перець - за смаком. Приготування Моркву чистимо, розрізаємо навпіл і ріжемо шматочками приблизно однакового розміру. Цибулю ріжемо великими кільцями.
У глибоку сковороду наливаємо 15 ст. води, додаємо сіль і куркуму. Викладаємо на сковороду свіжу зелень, кільця цибулі, моркву і роздавлені зубчики часнику. Зменшуємо вогонь до мінімуму і тушкуємо овочі під кришкою.
Тим часом рибне філе приправляємо з обох сторін і швидко обсмажуємо на оливковій олії (по 2-3 хвилини з кожного боку). Кладемо обсмажену рибу поверх овочів і поливаємо її сумішшю з копченої паприки і залишків оливкового масла. Продовжуємо тушкувати страву під кришкою до тих пір, поки морква не стане м'якою.
Рибу, тушковану з морквою за цим рецептом можна приготувати і в мультиварці. Для цього викладіть овочі і сиру, але приправлену рибу в чашу і тушкуйте блюдо з водою використовуючи режим "Гасіння". В середині готування відкрийте кришку і полийте рибу маслом з паприкою.
Риба, запечена з морквою в духовці
Інгредієнти: морква - 4 шт.; мед - 2 ст. ложки; кмин - 1 ч. ложка; оливкова олія - 2 ст. ложки; рибне філе - 4 шт.; паприка - 1 ч. ложка; лимонний сік - 1 ст. ложка; петрушка - 1 пучок; червоний цибуля - 1 шт.; сир фета - 100 р. Приготування Духовку розігріваємо до 180 градусів. Деко для випікання покриваємо папером. Морква викладаємо на деко і поливаємо олією і половиною меду. Не забуваємо приправити коренеплід
кмином і сіллю з перцем. Запікаємо морква 15-20 хвилин при 180 градусів, або до м'якості. За 5-7 хвилин до готовності на деко з морквою і кладемо рибу. Філе попередньо слід посипати половиною паприки, сіллю, перцем і обсмажити на оливковому маслі по хвилині з кожної сторони.
Цибулю нарізаємо тонкими кільцями і змішуємо з петрушкою. Моркву нарізаємо кружечками і додаємо в салат. Довершаем блюдо фетою і заправкою, приготовленою на основі залишків меду, паприки, масла і соку лимона. Маринована риба з морквою чудово поєднується з келихом білого сухого вина.