Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Риба в томаті - рецепт

Риба в томаті - рецепт

22-03-2015, 13:25
2 052
Риба в томаті - рецепт
Риба в томаті - це відмінний рецепт для легкої і недорогий трапези. Подавати таку рибку можна практично з будь-яким гарніром у гарячому або холодному вигляді, а різні способи готування дозволять вам урізноманітнити меню, не змінюючи інгредієнти. Як приготувати рибу в томаті ми дізнаємося в цій статті.

Заливна риба в томаті - рецепт


Заливна риба в томаті - найбільш популярний рецепт з усієї серії. У цьому способі готування звичайна смажена риба маринується в томаті і стає надзвичайно соковитою і розсипчастою. Таке блюдо неодмінно припаде до смаку вашим близьким.
Інгредієнти:

  • філе хека - 1 кг;

  • томати у власне соку - 1 банка;

  • борошно - 3 ст. ложки;

  • цукор - 1 ч. ложка;

  • цибуля - 1 головка;

  • зелень - 1 пучок;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Рибу миємо й нарізаємо на великі шматки, кожен з яких гарненько обвалюємо в підсоленій борошні. Шматочки хека обсмажуємо на розпеченому маслі до готовності і викладаємо в будь-яку глибоку ємність.
    Готуємо заливку: дрібно нарізаємо цибулю і припускаємо його на рослинному маслі. У сковороду до цибулі закладаємо очищені від шкірки і нарізані томати, додаємо сік з банки і даємо потушиться поки соус не розійдеться». Далі приправляємо нашу заливку і покриваємо нею рибу. Приготування заливної риби в томаті займе близько 2-3 годин, протягом яких обсмажені шматочки хека вберуть в себе весь сік. Після закінчення часу подаємо рибу до улюбленого гарніру щедро посипавши зеленню.

    Запечена риба в томаті з овочами


    Ще один чудовий спосіб приготування риби в томаті - запікання. Ніжне філе під густим томатним соусом з улюбленими овочами і цілим набором спецій - що краще для дієтичного вечері?
    Інгредієнти:

  • філе тріски - 300 г;

  • томатний сік - 250 мл;

  • борошно - 2 ст. ложки;

  • часник - 1 зубчик;

  • коріандр - 1 ч. ложка;

  • кмин - 1 ч. ложка;

  • куркума - 1 /2 ч. ложки;

  • перець чорний, сіль - за смаком;

  • брокколі, або кольорова капуста - 200 г;

  • кукурудза - 200 г;

  • горошок - 200 р.


  • Приготування
    Капусту миємо, поділяємо на суцвіття і варимо в підсоленій воді до напівготовності. Томатний сік ретельно змішуємо з борошном і даємо загуснути на слабкому вогні. Соус приправляємо тиском часником, сіллю, перцем, коріандром, тмином і куркумою. Перед тим, як готувати рибу в томаті, філе промити і нарізати великими шматками. Після можна викладати тріску на деко і заливати пряною сумішшю. Запікаємо рибу разом з відвареною капустою, кукурудзою та горошком при 200 градусах 25-30 хвилин. Готове рибне філе можна подавати, покривши сиром з яскравим вершковим смаком: «філадельфія», «фета», «моцарелла» - відмінно підійдуть.

    Риба в томаті з овочами


    Якщо ви не знаєте, як правильно гасити рибу в томаті, то цей рецепт однозначно стане вам у пригоді. Таке блюдо під силу навіть молодій господині, адже риба по цьому рецепту завжди виходить соковитою і смачною.
    Інгредієнти:

  • філе палтуса - 500 г;

  • філе тріски - 500 г;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • часник - 3 зубчики;

  • овочева суміш заморожена - 500 г;

  • томати у власному соку - 1 1/2 банки;

  • копчена паприка - 1 ст. ложка;

  • розмарин - 1/2 ч. ложки;

  • чебрець - 1 ч. ложка;

  • сухе біле вино - 200 мл;

  • оливкова олія - 3 ст. ложки;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Перед тим як зробити рибу в томаті, приготуємо суміш спецій: цибулю нарізаємо півкільцями і обсмажуємо до м'якості на оливковій олії з паприкою. Додаємо подрібнений чебрець, часник і розмарин, тримаємо на вогні, поки не піде аромат (близько 30 секунд). Тепер час дістати будь-яку вподобану заморожену овочеву суміш і обсмажити її разом зі спеціями.
    Риба в томаті - рецепт
    Готове? Тоді додайте нарізані помідори, томатний сік, що залишився в банку і близько склянки білого вина. Даємо суміші покипіти під кришкою близько 10 хвилин. Не втрачаємо часу даремно - починаємо готувати рибне філе: миємо й нарізаємо невеликими кубиками. Через зазначений час кладемо шматочки палтуса і тріски в наш соус і залишаємо тушкуватися. Приготування риби в томаті займе 10-15 хвилин. Готову страву збризкують соком лимона.
    Аналогічним чином готується і тушкована риба в томаті в мультиварці, правда гасіння займає 45 хвилин в режимі «Випічка».
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Палтус в духовці
    Палтус в духовці
    Якщо ви любите рибу, запечену в духовці, то ця стаття для вас. У ній ми погоримо про те, як приготувати палтуса в фользі і під соусами, з картоплею і
    Як смачно приготувати рибу?
    Як смачно приготувати рибу?
    Коли приходить час готувати рибу, не кожна господиня одразу згадає хороший рецепт. Але у вас є ми, а ми обов'язково допоможемо і підкажемо чудовий
    Тушкована риба з овочами
    Тушкована риба з овочами
    Коли хочеться чогось дуже корисного, згадайте про рибу і овочах. Обидва інгредієнта дуже корисні, а якщо їх поєднати, то вийде не тільки вітамінне і
    Хек в томатному соусі
    Хек в томатному соусі
    Знайомий всім хек в томатному соусі, гарнированная картоплею пюре, швидкий і простий у приготуванні. Ніжна риба в томатному соусі не вимагає
    Риба з морквою
    Риба з морквою
    Рибне філе можна приготувати різними способами. Але найпростішим і дешевим є приготування риби з морквою і цибулею. Давайте розглянемо декілька
    Риба, тушкована з овочами
    Риба, тушкована з овочами
    Риба - смачний і корисний продукт, необхідний нашому організму. І сьогодні мова піде про досить простому - рибі, тушкованої з овочами. Пропонуємо