Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Палтус в духовці

Палтус в духовці

22-03-2015, 13:26
917
Палтус в духовці
Вся риба багата корисними речовинами і вітамінами. Дієтологи радять вживати її хоча б раз на тиждень в будь-якому вигляді. Палтус не є винятком. Тим більше у нього практично немає кісток і він дуже приємний на смак. Давайте розглянемо з вами рецепти приготування палтуса в духовці.

Палтус в духовці з картоплею


Інгредієнти:

  • лимон - 1 шт.;

  • оливкова олія - 3 ст. ложки;

  • сіль - 1 ч. ложка;

  • сухий орегано - 1 ч. ложка;

  • картопля - 500 г;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • артишоки - 500 г;

  • філе палтуса - 4 шт.;

  • лимон - для прикраси.


  • Приготування
    Отже, щоб приготувати філе палтуса в духовці, спочатку зробимо соус. Для цього натираємо на дрібній тертці трохи лимонної цедри, додаємо лимонний сік і перемішуємо з сіллю, оливковою олією, перцем і орегано. Картоплю чистимо, нарізаємо невеликими шматочками і складаємо в миску. Добре поливаємо його лимонним соусом і перекладаємо у форму для запікання. Ставимо на 30 хвилин у розігріту духовку. Цим часом обробляємо артишоки, відрізаючи у них листя і черешки. Кожен розрізаємо на дві частини і відварюємо в киплячій підсоленій воді приблизно 7 хвилин. Потім обережно зливаємо всю воду, охолоджуємо і поливаємо теж лимонної сумішшю. З овочами все зрозуміло, а от як приготувати палтуса в духовці? Дістаємо запечений в духовці картоплю, додаємо туди артишоки і зверху овочів кладемо рибу, поливаючи рештою кількістю соусу. Запікаємо наше блюдо приблизно 20 хвилин в духовці, поки риба добре не просмажиться, а картопля не стане м'яким і не покриється золотистою скоринкою. Потім викладаємо палтуса, запечене з картоплею, на красиве блюдо, прикрашаємо часточками лимона, зеленню і подаємо до столу.

    Палтус, запечений в духовці в сметанному соусі


    Інгредієнти:

  • палтус - 1 кг;

  • цибуля ріпчаста - 2 шт.;

  • сметана - 4 ст. ложки;

  • мука - 4 ст. ложки;

  • вершкове масло - 50 г;

  • сир твердих сортів - 100 г;

  • рослинна олія;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Для приготування палтуса в духовці, беремо рибу, промиваємо та нарізаємо невеликими шматочками. Гарненько обвалюємо кожен шматочок у борошні й обсмажуємо на рослинному маслі на сковороді. Цим часом чистимо цибулю й ріжемо півкільцями. У форму для запікання, на дно наливаємо трохи олії, кладемо цибулю, а потім обсмажену рибу. Потім готуємо соус - для цього обсмажуємо трохи борошна на сухій сковороді, додаємо сметану, перемішуємо і чекаємо, поки суміш закипить. Приправляємо сіллю і перцем за смаком, добре розмішуючи, щоб борошно не взялася грудочками. Ділимо сметанний соус на дві рівні частини і однієї заливаємо рибу. Зверху засипаємо тертим на крупній тертці сиром і відправляємо форму в розігріту духовку на 20 хвилин. Палтус в духовці готовий, подаємо його в гарячому вигляді на стіл, поливаючи другою частиною сметанного соусу і прикрасивши зеленню.

    Палтус, запечений у фользі


    Інгредієнти:

  • філе палтуса - 4 шт.;

  • сіль, спеції - за смаком;

  • лимонний сік;

  • помідор - 2 шт.


  • Приготування
    Палтус в духовці

    Цей рецепт вважається одним з найпростіших. Беремо філе палтуса, натираємо сіллю і спеціями, трохи збризкуємо лимонним соком і кладемо у фольгу. Помідори миємо й нарізаємо тонкими кружечками. Викладаємо їх на рибу, щоб вона вийшла більш соковитою, і загортаємо фольгою. Відправляємо в духовку на 20 хвилин. По закінченню часу палтус в духовці у фользі готовий!
    В якості гарніру до нього чудово підійде картопляне пюре або відварний рис. Палтус, запечений в духовці, добре поєднується з багатьма овочами. Цю рибу можна приготувати як на святковий стіл, так і на звичайний сімейний вечерю, тим більше це не займе у вас багато часу. Приємного вам апетиту!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Пиріг з палтусом
    Пиріг з палтусом
    Пиріг з палтусом - відмінні блюдо, яке може стати і вечерею. Головне знати, як приготувати це ніжне і соковите страву. Ось про рецепти пирога з
    Риба в томаті - рецепт
    Риба в томаті - рецепт
    Риба в томаті - дуже ніжне і соковите блюдо, яке відмінно підійде до сімейного вечері. Готувати її не надто складно, а значить навіть починаюча
    Палтус смажений
    Палтус смажений
    Палтус - ніжна рибка, що володіє приємним смаком і цілим набором корисних речовин, які так необхідні людському організму. Сьогодні ми поговоримо про
    Страви з палтуса
    Страви з палтуса
    Палтус - універсальна рибка, з якої можна приготувати практично будь-яку страву. Сьогодні ми вирішили розглянути, як з нього зробити кулеб'яку і
    Як засолити палтус?
    Як засолити палтус?
    Рецептів приготування палтуса дуже багато. Ми вже говорили про його смаження, гасіння, тепер поговоримо і про засолюванні. Солити палтуса дуже
    Палтус холодного копчення
    Палтус холодного копчення
    Копчений палтус - відмінна закуска, яка сміливо може прикрасити святковий стіл, причому не тільки у вигляді нарізки, але і в складі салату або