Палтус холодного копчення
Рибу любить практично кожен, а такий сорт білої риби як палтус - взагалі, не може не подобатися. Він багатий вітамінами і мікроелементами, має дуже ніжним, але при цьому насиченим смаком. Завдяки великому вмісту Омега-3 кислот цю рибу рекомендується включати в раціон для профілактики багатьох захворювань.
Варіантів приготування палтуса є безліч, але особливо смачним виходить при копченні. Крім того копчений палтус стає прекрасною холодною закускою, яка прикрасить будь-який стіл, або інгредієнтом чудового салату.
Звичайно, можна придбати готового копченого палтуса в магазині, але краще приготувати його своїми руками, оскільки в такому випадку ви будете впевнені в свіжості і якості риби. Копчення палтуса будинку не відніме багато часу, та й сам процес не надто трудомісткий, зате результат чудовий. Так що якщо ви хочете спробувати, то ми розповімо, як коптити палтуса в домашніх умовах.
Для початку вибираємо тушку риби, вона повинна бути пожирніше і товстіший. В принципі неважливо буде риба свіжа або морожена. Потім зважуємо її і на кожен кілограм риби готуємо суміш з 20 г крупної солі і 5 г цукру. Натираємо цією сумішшю рибу, кладемо її в миску або на тарілку скроплюємо соком лимона і, накривши поліетиленовим пакетом, ставимо в холодильник на 2-3 дні.
Протягом цього часу періодично перевертаємо рибу з боку на бік. Коли час минув, робимо відвар з цибулиння: на 05 літра води кладемо жменю лушпиння, прогріваємо і даємо охолонути. Рибу миємо, сушимо, поміщаємо у відвар на 30-60 хвилин, періодично перевертаючи.
Потім дістаємо рибу, знову обсушуємо, і з допомогою кулінарної пензлика обмазуємо її з усіх сторін рідким димом (він продається в магазинах). Підвішуємо палтуса за хвіст (у прохолодному приміщенні) на один день, не забуваємо підставити під нього тарілку, куди буде капати жир. Через добу у вас вийде палтус холодного копчення, якого можна зберігати в холодильнику не довше 5 днів.
Хочемо звернути вашу увагу, що палтуса гарячого копчення, якого можна побачити на прилавках магазинів, зробити вдома майже неможливо, так як для цього потрібна спеціальна піч.
Копчений палтус у вас вже є, і тепер ми хочемо запропонувати рецепт смачного салату з цим приголомшливим інгредієнтом.
Інгредієнти:
палтус копчений - 50 г;
помідор свіжий - 1 шт.;
помідор в'ялений - 3 половинки;
Маш салат - жменя;
Фета - 50 г;
оливкова олія і сік лимона - по 1 ст. ложці.
Приготування
Листя Маш салату помийте і викладіть на тарілку. Фету і свіжий помідор наріжте кубиками, палтуса - великими шматками, а в'ялений помідор - тонкою соломкою. Змішайте всі інгредієнти, заправте оливковою олією з соком лимона і викладіть салат на листя.
Варіантів приготування палтуса є безліч, але особливо смачним виходить при копченні. Крім того копчений палтус стає прекрасною холодною закускою, яка прикрасить будь-який стіл, або інгредієнтом чудового салату.
Звичайно, можна придбати готового копченого палтуса в магазині, але краще приготувати його своїми руками, оскільки в такому випадку ви будете впевнені в свіжості і якості риби. Копчення палтуса будинку не відніме багато часу, та й сам процес не надто трудомісткий, зате результат чудовий. Так що якщо ви хочете спробувати, то ми розповімо, як коптити палтуса в домашніх умовах.
Для початку вибираємо тушку риби, вона повинна бути пожирніше і товстіший. В принципі неважливо буде риба свіжа або морожена. Потім зважуємо її і на кожен кілограм риби готуємо суміш з 20 г крупної солі і 5 г цукру. Натираємо цією сумішшю рибу, кладемо її в миску або на тарілку скроплюємо соком лимона і, накривши поліетиленовим пакетом, ставимо в холодильник на 2-3 дні.
Протягом цього часу періодично перевертаємо рибу з боку на бік. Коли час минув, робимо відвар з цибулиння: на 05 літра води кладемо жменю лушпиння, прогріваємо і даємо охолонути. Рибу миємо, сушимо, поміщаємо у відвар на 30-60 хвилин, періодично перевертаючи.
Потім дістаємо рибу, знову обсушуємо, і з допомогою кулінарної пензлика обмазуємо її з усіх сторін рідким димом (він продається в магазинах). Підвішуємо палтуса за хвіст (у прохолодному приміщенні) на один день, не забуваємо підставити під нього тарілку, куди буде капати жир. Через добу у вас вийде палтус холодного копчення, якого можна зберігати в холодильнику не довше 5 днів.
Хочемо звернути вашу увагу, що палтуса гарячого копчення, якого можна побачити на прилавках магазинів, зробити вдома майже неможливо, так як для цього потрібна спеціальна піч.
Салат з копченим палтусом
Копчений палтус у вас вже є, і тепер ми хочемо запропонувати рецепт смачного салату з цим приголомшливим інгредієнтом.
Інгредієнти:
Приготування
Листя Маш салату помийте і викладіть на тарілку. Фету і свіжий помідор наріжте кубиками, палтуса - великими шматками, а в'ялений помідор - тонкою соломкою. Змішайте всі інгредієнти, заправте оливковою олією з соком лимона і викладіть салат на листя.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пиріг з палтусом
Пиріг з палтусом - відмінні блюдо, яке може стати і вечерею. Головне знати, як приготувати це ніжне і соковите страву. Ось про рецепти пирога з
Палтус в духовці
Якщо ви любите рибу, запечену в духовці, то ця стаття для вас. У ній ми погоримо про те, як приготувати палтуса в фользі і під соусами, з картоплею і
Палтус смажений
Палтус - ніжна рибка, що володіє приємним смаком і цілим набором корисних речовин, які так необхідні людському організму. Сьогодні ми поговоримо про
Страви з палтуса
Палтус - універсальна рибка, з якої можна приготувати практично будь-яку страву. Сьогодні ми вирішили розглянути, як з нього зробити кулеб'яку і
Як засолити палтус?
Рецептів приготування палтуса дуже багато. Ми вже говорили про його смаження, гасіння, тепер поговоримо і про засолюванні. Солити палтуса дуже
В'ялена свинина
В'ялена в домашніх умовах свинина - це відмінна заміна магазинної ковбаси і шинки. Адже вона виготовлена з натуральних продуктів, причому власними