Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

В'ялена свинина

16-03-2015, 19:09
2 556
В'ялена свинина
Ми нерідко стикаємося з проблемою, коли хочеться смачний шматок буженини або ковбаски, але купувати що-небудь в магазині страшно, бо не знаєш, з чого цей продукт виготовлений. В такому випадку відмінним варіантом може стати в'ялене м'ясо, яке можна довго зберігати і воно при цьому не втрачає смаку, крім того - це відмінний варіант для бутерброда.
Дуже смачною і не занадто жирної виходить в'ялена свинина, яку кожна господиня з легкістю зможе приготувати в домашніх умовах.

В'ялена свинина - рецепт


Отже, якщо вам потрібна гарна домашня закуска на випадок приходу нежданих гостей або начинка для бутерброда, який можна брати з собою на роботу і не переживати, що він зіпсується, ми розповімо, як зробити в'ялене м'ясо будинку.
Інгредієнти:

  • вирізка свиняча - 1 кг;

  • сіль - 3 ст. ложки;

  • паприка - 1 ст. ложка;

  • порошок імбиру - 1 ст. ложка;

  • подрібнений перець чилі - 1 ч. ложка;

  • лавровий лист - 2 шт.


  • Приготування
    Для початку помийте вирізку і видаліть з неї зайвий жир, якщо він є. Змішати всі спеції і натріть ними м'ясо. Якщо після натирання у вас ще залишаться спеції, посипте ними м'ясо зверху. Покладіть його в контейнер або тарілку, накрийте плівкою або кришкою і поставте на три доби в холодильник.
    Поки м'ясо буде стояти в холодильнику, його потрібно періодично (1-2 рази в день) перевертати. Після закінчення часу, дістаємо м'ясо з холодильника, витираємо насухо, загортаємо в марлю, складену в два рази, і підвішуємо у вентильованому, прохолодному місці. Через тиждень ваше м'ясо буде вже готове, особливо терплячі можуть почекати 10 днів і насолоджуватися своїм кулінарним шедевром.

    В'ялена свинина в домашніх умовах


    Принадність м'яса свинини, в'яленого будинку, в тому, що ви з допомогою улюблених спецій можете надати йому такий смак, який подобається саме вам.
    Інгредієнти:

  • свиняча вирізка або шия - 1 кг;

  • сіль, чорний перець, коріандр, кріп, кмин, лавровий лист - за смаком;

  • прованські або італійські трави - за бажанням.


  • Приготування
    М'ясо миємо, видаляємо прожилки і витираємо паперовим рушником. Натираємо його сіллю, перцем та іншими зазначеними спеціями
    В'ялена свинина
    і травами, при бажанні, можна виключити або, навпаки, додати.
    Кладемо наше м'ясо в скляний або керамічний посуд і ставимо в холодильник на добу-дві. Через добу необхідно перевірити, чи дало м'ясо сік, якщо ні, то, швидше за все воно ще не просолилось і йому не вистачає солі. В такому випадку додаємо солі і знову відправляємо в холодильник на добу.
    Після цього, обтираем свинину, загортаємо в марлю (1-2 шари) і вішаємо в добре провітрюваному місці. Через тиждень варто спробувати м'ясо і якщо чогось не вистачає - солі або спецій, то втерти ще і залишити на пару днів.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Ковбаса з оленини
    Ковбаса з оленини
    Сучасна ковбаса - не саме корисне блюдо, тому багато господинь намагаються знайти їй смачну і невредную заміну. Такою є ковбаса або суджук їх
    В'ялена куряча грудка
    В'ялена куряча грудка
    Любителі м'ясних продуктів домашнього виробництва напевно оцінять рецепт в'яленої курячої грудки. Цей м'ясний делікатес зробити зовсім не складно,
    В'ялене м'ясо - рецепт
    В'ялене м'ясо - рецепт
    Якщо до вас часто приходять гості і ви частуєте їх всілякими гарячими стравами і закусками зразок ковбаси, сиру і в'яленого м'яса, то варто подумати
    В'ялена оленина
    В'ялена оленина
    У всьому світі оленина вважається делікатесом, а тому у відкритому продажі цього м'яса не знайдеш. Але якщо раптом вам пощастило його придбати, то
    Полендвица - рецепт
    Полендвица - рецепт
    Любите смачні аромантние м'ясні закуски? Тоді полендвица вас буде до вподоби. Це блюдо відноситься до польської і білоруської кухні, але це не
    Бастурма - рецепт
    Бастурма - рецепт
    Якщо ви бажаєте скуштувати вірменської кухні, то можете приготувати собі бастурму - це така смачна закуска, яка представляє собою в'ялене м'ясо.