Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » В'ялена куряча грудка

В'ялена куряча грудка

19-03-2015, 13:12
2 464
В'ялена куряча грудка
В'ялений продукт, чомусь асоціюється зі словосполученням делікатесний продукт, дорогий продукт. А адже можна такий делікатес приготувати своїми руками з відносно недорогий курячої грудки. В'ялена курка в домашніх умовах або курячий балик, перевершує по своїм смаковим якостям всі очікування. Єдиний недолік цього продукту в тому, що його завжди мало.
Рецепт в'яленої курки зовсім не складний, але займає кілька днів, тому розраховуйте заздалегідь, коли б вам хотілося мати готовий делікатес.
Для приготування в'ялених курячих грудок рецепт можна вибрати «дешевше» і «подорожче» (з коньяком), але смачно буде і в тому і іншому випадку.
Якщо ви любитель ніжного м'яса, то можете обійтися мінімальним часом підсушування. Якщо любите міцніше - то провітрюйте балики довше.
Інгредієнти:
варіант з коньяком:

  • грудки курячі - 4 шт.;

  • спеції різні - 4 ст. ложки;

  • сіль - 4 ст. ложки;

  • коньяк - 400 мл.


  • варіант без коньяку:

  • грудка куряча - 6 шт.;

  • суміш перців - 6 ст. ложок;

  • сіль - 6 ст. ложок;

  • часник - 1 головка.


  • Приготування
    I етап:
    На першому етапі нашою метою є просолити м'ясо:

  • вимиті і висушені грудки натираємо, як слід сумішшю спецій, перцю і солі. Втираємо гарненько, щоб вони стали схожі на котлети в паніровці;

  • якщо в рецепті значиться соєвий соус, то його використовуємо замість солі;

  • якщо це рецепт з коньяком, то заливаємо коньяком;

  • закриваємо целофаном, і нехай стоїть в холодильнику 24 години.


  • II етап:
    На другому етапі нашою метою є змити сіль і як слід просочити м'ясо спеціями:

  • грудки обмиваємо, обсушуємо, і знову обвалюємо в спеціях, тепер вже без солі;

  • якщо в рецепті присутній часник, натерти часником;

  • загортаємо м'ясо в суху чисту марлю, і відправляємо ще на добу в холодильник.


  • III етап:
    Найскладніший. У плані того, щоб не зірватися і не з'їсти раніше часу:

    В'ялена куряча грудка
  • розрізаємо кожну грудку на довгі смужки;

  • підвішуємо смужки в провітрюваному приміщенні;

  • дуже зручно розвішувати балики на натягнуту мотузку, чіпляючи їх на розігнуті канцелярські скріпки;

  • прикривають марлею від комах і пилу.


  • Терпимо, поки грудки не придбає бажану жорсткість (але не менше 6 діб), а потім ріжемо тонюсенькими шматочками і насолоджуємося.
    Якщо ви любите м'ясні продукти домашнього приготування, то вам неодмінно слід випробувати рецепти приготування буженини і домашніх сосисок .
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Куряча грудка в беконі
    Куряча грудка в беконі
    Курячу грудку можна приготувати тисячею різними способами. Саме ця різноманітність робить куряче філе настільки популярним. Якщо ви хочете здивувати
    Курячі грудки, фаршировані сиром
    Курячі грудки, фаршировані сиром
    Курячі грудки, фаршировані сиром - найніжнішої блюдо, готувати яке хочеться знову і знову. Хочете знати чому? Тоді спробуйте зробити його на своїй
    Куряча грудка в кефірі
    Куряча грудка в кефірі
    Куряча грудка в кефірі - це просте і дієтичне блюдо, яке можна зробити без особливих зусиль. І ми пропонуємо вам пару легких рецептів цієї смакоти,
    Куряча грудка з помідорами
    Куряча грудка з помідорами
    Куряча грудка з помідорами - чудове блюдо для повсякденного меню, а також святкового столу. Пропонуємо вашій увазі кілька рецептів, як її посмажити,
    Куряча ковбаса
    Куряча ковбаса
    Справжня куряча ковбаса - це відмінне доповнення до будь-якого сандвичу, або піці. Відтепер у вас не буде необхідності звертатися до магазинному
    В'ялена свинина
    В'ялена свинина
    В'ялена в домашніх умовах свинина - це відмінна заміна магазинної ковбаси і шинки. Адже вона виготовлена з натуральних продуктів, причому власними