В'ялена куряча грудка
В'ялений продукт, чомусь асоціюється зі словосполученням делікатесний продукт, дорогий продукт. А адже можна такий делікатес приготувати своїми руками з відносно недорогий курячої грудки. В'ялена курка в домашніх умовах або курячий балик, перевершує по своїм смаковим якостям всі очікування. Єдиний недолік цього продукту в тому, що його завжди мало.
Рецепт в'яленої курки зовсім не складний, але займає кілька днів, тому розраховуйте заздалегідь, коли б вам хотілося мати готовий делікатес.
Для приготування в'ялених курячих грудок рецепт можна вибрати «дешевше» і «подорожче» (з коньяком), але смачно буде і в тому і іншому випадку.
Якщо ви любитель ніжного м'яса, то можете обійтися мінімальним часом підсушування. Якщо любите міцніше - то провітрюйте балики довше.
Інгредієнти:
варіант з коньяком:
грудки курячі - 4 шт.;
спеції різні - 4 ст. ложки;
сіль - 4 ст. ложки;
коньяк - 400 мл.
варіант без коньяку:
грудка куряча - 6 шт.;
суміш перців - 6 ст. ложок;
сіль - 6 ст. ложок;
часник - 1 головка.
Приготування
I етап:
На першому етапі нашою метою є просолити м'ясо:
вимиті і висушені грудки натираємо, як слід сумішшю спецій, перцю і солі. Втираємо гарненько, щоб вони стали схожі на котлети в паніровці;
якщо в рецепті значиться соєвий соус, то його використовуємо замість солі;
якщо це рецепт з коньяком, то заливаємо коньяком;
закриваємо целофаном, і нехай стоїть в холодильнику 24 години.
II етап:
На другому етапі нашою метою є змити сіль і як слід просочити м'ясо спеціями:
грудки обмиваємо, обсушуємо, і знову обвалюємо в спеціях, тепер вже без солі;
якщо в рецепті присутній часник, натерти часником;
загортаємо м'ясо в суху чисту марлю, і відправляємо ще на добу в холодильник.
III етап:
Найскладніший. У плані того, щоб не зірватися і не з'їсти раніше часу:
розрізаємо кожну грудку на довгі смужки;
підвішуємо смужки в провітрюваному приміщенні;
дуже зручно розвішувати балики на натягнуту мотузку, чіпляючи їх на розігнуті канцелярські скріпки;
прикривають марлею від комах і пилу.
Терпимо, поки грудки не придбає бажану жорсткість (але не менше 6 діб), а потім ріжемо тонюсенькими шматочками і насолоджуємося.
Якщо ви любите м'ясні продукти домашнього приготування, то вам неодмінно слід випробувати рецепти приготування буженини і домашніх сосисок .
Рецепт в'яленої курки зовсім не складний, але займає кілька днів, тому розраховуйте заздалегідь, коли б вам хотілося мати готовий делікатес.
Для приготування в'ялених курячих грудок рецепт можна вибрати «дешевше» і «подорожче» (з коньяком), але смачно буде і в тому і іншому випадку.
Якщо ви любитель ніжного м'яса, то можете обійтися мінімальним часом підсушування. Якщо любите міцніше - то провітрюйте балики довше.
Інгредієнти:
варіант з коньяком:
варіант без коньяку:
Приготування
I етап:
На першому етапі нашою метою є просолити м'ясо:
II етап:
На другому етапі нашою метою є змити сіль і як слід просочити м'ясо спеціями:
III етап:
Найскладніший. У плані того, щоб не зірватися і не з'їсти раніше часу:
Терпимо, поки грудки не придбає бажану жорсткість (але не менше 6 діб), а потім ріжемо тонюсенькими шматочками і насолоджуємося.
Якщо ви любите м'ясні продукти домашнього приготування, то вам неодмінно слід випробувати рецепти приготування буженини і домашніх сосисок .
Рекомендуємо добрі рецепти
Куряча грудка в беконі
Курячу грудку можна приготувати тисячею різними способами. Саме ця різноманітність робить куряче філе настільки популярним. Якщо ви хочете здивувати
Курячі грудки, фаршировані сиром
Курячі грудки, фаршировані сиром - найніжнішої блюдо, готувати яке хочеться знову і знову. Хочете знати чому? Тоді спробуйте зробити його на своїй
Куряча грудка в кефірі
Куряча грудка в кефірі - це просте і дієтичне блюдо, яке можна зробити без особливих зусиль. І ми пропонуємо вам пару легких рецептів цієї смакоти,
Куряча грудка з помідорами
Куряча грудка з помідорами - чудове блюдо для повсякденного меню, а також святкового столу. Пропонуємо вашій увазі кілька рецептів, як її посмажити,
Куряча ковбаса
Справжня куряча ковбаса - це відмінне доповнення до будь-якого сандвичу, або піці. Відтепер у вас не буде необхідності звертатися до магазинному
В'ялена свинина
В'ялена в домашніх умовах свинина - це відмінна заміна магазинної ковбаси і шинки. Адже вона виготовлена з натуральних продуктів, причому власними