Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Куряча грудка в беконі

Куряча грудка в беконі

19-03-2015, 18:28
1 557
Куряча грудка в беконі
Всім господиням добре відомо, що сама ласа і ніжна частина курячої тушки, це, звичайно, грудка. Біле делікатесне м'ясо чудово підходить для приготування різноманітних страв. Ніжний смак і чудовий аромат курячих грудок робить їх незрівнянним чемпіоном серед всіх м'ясних продуктів за простотою приготування і сумісності з іншими інгредієнтами. Адже чого тільки не готують із курячого м'яса! Закуски і салати, перші і другі страви, барбекю, шашлики і т. д. Зовсім не секрет, що курячі грудки не тільки прості у приготуванні, але дуже корисні, так як в них міститься мало холестерину. Правда вони не завжди виходять соковиті і смачні, адже раз на раз не приходиться! Якщо ви все-таки хочете навчитися правильно і добре готувати куряче м'ясо, то пропонуємо вам безпрограшний рецепт приготування курячих грудок в беконі.

Рулетики з курки з беконом


Інгредієнти:

  • філе курячих грудок - 4 шт.;

  • сир м'яких сортів - 120 г;

  • бекон сирокопчений - 200 г;

  • курячий бульйон - 100 г;

  • рожеве вино - 100 г;

  • мед - 1 ч. ложка;

  • крохмаль - 1 ч. ложка;

  • сіль, перець чорний - за смаком.


  • Приготування
    Для того щоб приготувати курячі грудки в беконі, беремо філе і робимо в них розрізи, схожі на кишеньки. Гарненько солимо і перчимо м'ясо за смаком і відкладаємо в сторону. Сир розрізаємо на 4 однакових скибочки і вкладаємо в кожен курячий «кишеньку». Кожен шматочок філе обертаємо двома скибочками бекону і ретельно закріплюємо по боках зубочистками. У форму для запікання наливаємо трохи олії і викладаємо філе курки в беконі на дно посуду. Відправляємо страву в розігріту до 200°С духовку на 20-25 хвилин.
    Поки наші курячі грудки в беконі запікаються, ми, не втрачаючи часу дарма, зробимо соус. Наливаємо в невелику каструльку курячий бульйон, вино і доводимо суміш до кипіння. Акуратно вливаємо крохмаль, розведений вином, додаємо трохи меду і даємо соусу закипіти. Готові курячі грудки в беконі викладаємо на красиве блюдо і зверху поливаємо соусом. В якості гарніру до даного страві добре підійде рис, смажену картоплю або просто овочі. Як бачите, рецепт приготування курячого філе в беконі досить простий, економічний і малозатратен, але зате справить незабутнє враження на всіх дегустаторів цієї страви.

    Фаршировані курячі грудки в беконі


    Інгредієнти:

  • філе курячих грудок - 500 г;

  • картопля - 8 шт.;

  • шампіньйони - 5 шт;

  • морква - 1 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • бекон - 100 г;

  • оливкова олія - 2 ст. ложки;

  • сіль, перець, каррі - за смаком;

  • сушений розмарин, базилік - для гарніру.


  • Приготування
    Рецепт курячих рулетиків в беконі досить простий у приготуванні. Спочатку давайте приготуємо начинку, якої будемо фарширувати курячі грудки. Для цього беремо гриби, нарізаємо пластинами, додаємо до них дрібно порізану цибулю і натерту на дрібній тертці моркву.
    Куряча грудка в беконі
    На сковороду наливаємо трохи олії і обсмажуємо грибну начинку на середньому вогні приблизно 5 хвилин. Не забудьте посолити і поперчити обжарку за смаком.
    Потім беремо куряче філе, гарненько відбиваємо, приправляємо сіллю і перцем і залишаємо маринуватися. Потім на кожен шматочок кладемо трохи начинки і щільно загортаємо в рулетик. Згорнуту грудку обертаємо смужками бекону. Заздалегідь зварену картоплю розрізаємо на половинки, додаємо нарізані гриби, олія, спеції і перекладаємо все в поліетиленовий пакет. Ретельно струшуємо його, щоб масло і спеції рівномірно розподілилися по овочам. У форму для випічки викладаємо картоплю з грибами, зверху кладемо курячі рулети в беконі і запікаємо все в духовці 40 хвилин. Про готовність страви вам підкаже золотава скоринка на картоплі і чудовий аромат бекону і спецій.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Бекон в духовці - рецепт
    Бекон в духовці - рецепт
    Бекон часто використовується як допоміжний продукт для приготування багатьох страв. Завдяки йому страва набуває особливий м'який солонуватий смак.
    Курячі грудки, фаршировані сиром
    Курячі грудки, фаршировані сиром
    Курячі грудки, фаршировані сиром - найніжнішої блюдо, готувати яке хочеться знову і знову. Хочете знати чому? Тоді спробуйте зробити його на своїй
    Курячі грудки, фаршировані грибами
    Курячі грудки, фаршировані грибами
    Страви з курячої грудки користуються великою популярністю, оскільки виходять ніжними, соковитими і неймовірно красивими. Пропонуємо вам рецепти
    Курячий шашлик
    Курячий шашлик
    Приготування курячого шашлику - процес не менш складний, ніж готування шашлику класичного, адже ніжне куряче м'ясо ще легше перетримати і пересушити.
    Печінка в беконі - рецепт
    Печінка в беконі - рецепт
    Печінка відноситься до субпродуктів і багато хто вважають її другорядним продуктом. І абсолютно марно, адже вона досить корисна для нашого організму.
    Рулети з бекону
    Рулети з бекону
    Рулети з бекону - ситна і смачна гаряча закуска, яка неодмінно прикрасить будь-який святковий торжество. У нашій статті ми зібрали кілька