Вернуться назад Распечатать

Куряча грудка в беконі

Куряча грудка в беконі
Всім господиням добре відомо, що сама ласа і ніжна частина курячої тушки, це, звичайно, грудка. Біле делікатесне м'ясо чудово підходить для приготування різноманітних страв. Ніжний смак і чудовий аромат курячих грудок робить їх незрівнянним чемпіоном серед всіх м'ясних продуктів за простотою приготування і сумісності з іншими інгредієнтами. Адже чого тільки не готують із курячого м'яса! Закуски і салати, перші і другі страви, барбекю, шашлики і т. д. Зовсім не секрет, що курячі грудки не тільки прості у приготуванні, але дуже корисні, так як в них міститься мало холестерину. Правда вони не завжди виходять соковиті і смачні, адже раз на раз не приходиться! Якщо ви все-таки хочете навчитися правильно і добре готувати куряче м'ясо, то пропонуємо вам безпрограшний рецепт приготування курячих грудок в беконі.

Рулетики з курки з беконом


Інгредієнти:

  • філе курячих грудок - 4 шт.;

  • сир м'яких сортів - 120 г;

  • бекон сирокопчений - 200 г;

  • курячий бульйон - 100 г;

  • рожеве вино - 100 г;

  • мед - 1 ч. ложка;

  • крохмаль - 1 ч. ложка;

  • сіль, перець чорний - за смаком.


  • Приготування
    Для того щоб приготувати курячі грудки в беконі, беремо філе і робимо в них розрізи, схожі на кишеньки. Гарненько солимо і перчимо м'ясо за смаком і відкладаємо в сторону. Сир розрізаємо на 4 однакових скибочки і вкладаємо в кожен курячий «кишеньку». Кожен шматочок філе обертаємо двома скибочками бекону і ретельно закріплюємо по боках зубочистками. У форму для запікання наливаємо трохи олії і викладаємо філе курки в беконі на дно посуду. Відправляємо страву в розігріту до 200°С духовку на 20-25 хвилин.
    Поки наші курячі грудки в беконі запікаються, ми, не втрачаючи часу дарма, зробимо соус. Наливаємо в невелику каструльку курячий бульйон, вино і доводимо суміш до кипіння. Акуратно вливаємо крохмаль, розведений вином, додаємо трохи меду і даємо соусу закипіти. Готові курячі грудки в беконі викладаємо на красиве блюдо і зверху поливаємо соусом. В якості гарніру до даного страві добре підійде рис, смажену картоплю або просто овочі. Як бачите, рецепт приготування курячого філе в беконі досить простий, економічний і малозатратен, але зате справить незабутнє враження на всіх дегустаторів цієї страви.

    Фаршировані курячі грудки в беконі


    Інгредієнти:

  • філе курячих грудок - 500 г;

  • картопля - 8 шт.;

  • шампіньйони - 5 шт;

  • морква - 1 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • бекон - 100 г;

  • оливкова олія - 2 ст. ложки;

  • сіль, перець, каррі - за смаком;

  • сушений розмарин, базилік - для гарніру.


  • Приготування
    Рецепт курячих рулетиків в беконі досить простий у приготуванні. Спочатку давайте приготуємо начинку, якої будемо фарширувати курячі грудки. Для цього беремо гриби, нарізаємо пластинами, додаємо до них дрібно порізану цибулю і натерту на дрібній тертці моркву.
    Куряча грудка в беконі
    На сковороду наливаємо трохи олії і обсмажуємо грибну начинку на середньому вогні приблизно 5 хвилин. Не забудьте посолити і поперчити обжарку за смаком.
    Потім беремо куряче філе, гарненько відбиваємо, приправляємо сіллю і перцем і залишаємо маринуватися. Потім на кожен шматочок кладемо трохи начинки і щільно загортаємо в рулетик. Згорнуту грудку обертаємо смужками бекону. Заздалегідь зварену картоплю розрізаємо на половинки, додаємо нарізані гриби, олія, спеції і перекладаємо все в поліетиленовий пакет. Ретельно струшуємо його, щоб масло і спеції рівномірно розподілилися по овочам. У форму для випічки викладаємо картоплю з грибами, зверху кладемо курячі рулети в беконі і запікаємо все в духовці 40 хвилин. Про готовність страви вам підкаже золотава скоринка на картоплі і чудовий аромат бекону і спецій.