Бекон в духовці - рецепт
Завдяки жирності, солоності і аромату, бекон прийнято вважати класичним додаванням при приготуванні страв з м'яса, птиці і овочів, і не присвятити йому статтю було б просто нешанобливо по відношенню до такого чудового продукту. У рецептах далі ми розглянемо безліч різноманітних страв, які можна приготувати в духовці з допомогою бекону.
Інгредієнти:
картопля - 15 кг;
сіль - за смаком;
бекон - 180 г;
оливкова олія - 2 ст. ложки;
тертий сир - 1 /2 ст.;
часник - 2 зубчики;
петрушка - 1 /4 ст.
Приготування
Картоплю миємо, розрізаємо навпіл або на четвертинки. Кладемо картоплю в каструлю і заливаємо холодною водою. Після закипання, воду солимо і варимо картоплю до тих пір, поки шматочки можна буде з легкістю проткнути ножем.
Поки картопля вариться, бекон нарізаємо кубиками і обсмажуємо до тих пір, поки з нього не витопиться жир. Шматочки бекону кладемо на серветку, а жир половину жиру змішуємо з олією і змащуємо їм деко.
На змащене деко викладаємо шматочки картоплі зрізом вниз і ставимо страву в розігріту до 200°С духовку на 30-35 хвилин. Далі дістаємо деко з духовки, посипаємо картоплю подрібненим часником, тертим сиром і шматочками бекону, зменшуємо температуру до 180°С і продовжуємо готування до тих пір, поки сир не розплавиться. Готову страву посипаємо зеленню.
Інгредієнти:
картопля - 700 г;
ріпчаста цибуля - 2 шт.;
чебрець - 4 гілочки;
оливкова олія - 80 мл;
філе куряче - 4 шт.;
бекон - 8 смужок;
яблука - 2 шт.;
яблучний сидр - 100 мл;
курячий бульйон - 100 мл;
яблучний оцет - 2 ст. ложки.
Приготування
Картоплю, часточки ріпчастої цибулі і гілочки чебрецю поливаємо олією, приправляємо сіллю і перцем за смаком, а потім ставимо підрум'янитися в розігрітій до 180°С духовці 15-20 хвилин.
Куряче філе приправляємо сіллю і перцем, обертаємо смужками бекону і викладаємо поверх запечених овочів разом з яблуками. На дно форми наливаємо сидр, бульйон і оцет, повертаємо все в духовку на 35-40 хвилин.
За аналогією готується і свинина в беконі в духовці, правда на приготування піде близько 45-50 хвилин.
Інгредієнти:
печериці - 500 г;
часник - 2 зубчики;
твердий сир - 240 г;
бекон - 500 г;
вершкове масло - 4 ст. ложки;
оливкова олія;
сіль, перець.
Приготування
На змащене оливковою олією деко викладаємо гриби і головки часнику. Запікаємо все 20-25 хвилин при 200°С. Видавлюємо м'якоть з запечених часникових зубчиків і перетираємо її з сіллю і перцем. На дно капелюшки кожного гриба кладемо шматочок масла, трохи часнику і тертий сир, обертаємо гриби беконом і фіксуємо зубочисткою. Запікаємо все ще 20-25 хвилин при 180°С.
Приготуйте баклажани в духовці з беконом аналогічним чином. Спершу запечіть смужки баклажани в духовці 15-20 хвилин, потім змастіть часником і олією, викладіть сир і скибочку бекону, скрутіть всі рулетом і зафіксуйте зубочисткою. Через 20 хвилин при 180°С закуска буде готова.
Інгредієнти:
бекон - 4 смужки;
сосиски яловичі - 8 шт.;
соус барбекю - 2/3 ст.;
часник - 2 зубчики;
коричневий цукор - 1 ст. ложка;
суміш сушених трав - 1 ч. ложка.
Приготування
Духовку розігріваємо до 180°С. Сосиски обертаємо смужками бекону і фіксуємо зубочистками. Викладаємо їх на деко. Змішуємо соус з пропущеним через прес часником, цукром і травами, поливаємо отриманою сумішшю сосиски і запікаємо все в духовці 35-40 хвилин. Приємного апетиту!
Картопля з беконом в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Картоплю миємо, розрізаємо навпіл або на четвертинки. Кладемо картоплю в каструлю і заливаємо холодною водою. Після закипання, воду солимо і варимо картоплю до тих пір, поки шматочки можна буде з легкістю проткнути ножем.
Поки картопля вариться, бекон нарізаємо кубиками і обсмажуємо до тих пір, поки з нього не витопиться жир. Шматочки бекону кладемо на серветку, а жир половину жиру змішуємо з олією і змащуємо їм деко.
На змащене деко викладаємо шматочки картоплі зрізом вниз і ставимо страву в розігріту до 200°С духовку на 30-35 хвилин. Далі дістаємо деко з духовки, посипаємо картоплю подрібненим часником, тертим сиром і шматочками бекону, зменшуємо температуру до 180°С і продовжуємо готування до тих пір, поки сир не розплавиться. Готову страву посипаємо зеленню.
Курка в беконі в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Картоплю, часточки ріпчастої цибулі і гілочки чебрецю поливаємо олією, приправляємо сіллю і перцем за смаком, а потім ставимо підрум'янитися в розігрітій до 180°С духовці 15-20 хвилин.
Куряче філе приправляємо сіллю і перцем, обертаємо смужками бекону і викладаємо поверх запечених овочів разом з яблуками. На дно форми наливаємо сидр, бульйон і оцет, повертаємо все в духовку на 35-40 хвилин.
За аналогією готується і свинина в беконі в духовці, правда на приготування піде близько 45-50 хвилин.
Печериці в беконі в духовці
Інгредієнти:
Приготування
На змащене оливковою олією деко викладаємо гриби і головки часнику. Запікаємо все 20-25 хвилин при 200°С. Видавлюємо м'якоть з запечених часникових зубчиків і перетираємо її з сіллю і перцем. На дно капелюшки кожного гриба кладемо шматочок масла, трохи часнику і тертий сир, обертаємо гриби беконом і фіксуємо зубочисткою. Запікаємо все ще 20-25 хвилин при 180°С.
Приготуйте баклажани в духовці з беконом аналогічним чином. Спершу запечіть смужки баклажани в духовці 15-20 хвилин, потім змастіть часником і олією, викладіть сир і скибочку бекону, скрутіть всі рулетом і зафіксуйте зубочисткою. Через 20 хвилин при 180°С закуска буде готова.
Як приготувати сосиски в беконі в духовці?
Інгредієнти:
Приготування
Духовку розігріваємо до 180°С. Сосиски обертаємо смужками бекону і фіксуємо зубочистками. Викладаємо їх на деко. Змішуємо соус з пропущеним через прес часником, цукром і травами, поливаємо отриманою сумішшю сосиски і запікаємо все в духовці 35-40 хвилин. Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Куряча грудка в беконі
Курячу грудку можна приготувати тисячею різними способами. Саме ця різноманітність робить куряче філе настільки популярним. Якщо ви хочете здивувати
Куряче філе фаршироване
Куряче філе фаршироване - це чудове доповнення до будь-якого гарніру: відвареної картоплі, рису, гречки. Приготувати цю дивну смакота досить просто.
Бекон - рецепт
Бекон - один з універсальних продуктів, який можна використовувати і в закусках, і в основних блюдах. Популярними стають й салати з беконом, які
Картопля з беконом в духовці
Поєднання м'яса з картоплею ніколи не буває недоречним, адже такі страви відрізняються особливою ситність, поживність і приємним смаком. Додати
Печінка в беконі - рецепт
Печінка відноситься до субпродуктів і багато хто вважають її другорядним продуктом. І абсолютно марно, адже вона досить корисна для нашого організму.
Рулети з бекону
Рулети з бекону - ситна і смачна гаряча закуска, яка неодмінно прикрасить будь-який святковий торжество. У нашій статті ми зібрали кілька