Завдяки жирності, солоності і аромату, бекон прийнято вважати класичним додаванням при приготуванні страв з м'яса, птиці і овочів, і не присвятити йому статтю було б просто нешанобливо по відношенню до такого чудового продукту. У рецептах далі ми розглянемо безліч різноманітних страв, які можна приготувати в духовці з допомогою бекону.
Картопля з беконом в духовці
Інгредієнти: картопля - 15 кг; сіль - за смаком; бекон - 180 г; оливкова олія - 2 ст. ложки; тертий сир - 1 /2 ст.; часник - 2 зубчики; петрушка - 1 /4 ст. Приготування Картоплю миємо, розрізаємо навпіл або на четвертинки. Кладемо картоплю в каструлю і заливаємо холодною водою. Після закипання, воду солимо і варимо картоплю до тих пір, поки шматочки можна буде з легкістю проткнути ножем.
Поки картопля вариться, бекон нарізаємо кубиками і обсмажуємо до тих пір, поки з нього не витопиться жир. Шматочки бекону кладемо на серветку, а жир половину жиру змішуємо з олією і змащуємо їм деко.
На змащене деко викладаємо шматочки картоплі зрізом вниз і ставимо страву в розігріту до 200°С духовку на 30-35 хвилин. Далі дістаємо деко з духовки, посипаємо картоплю подрібненим часником, тертим сиром і шматочками бекону, зменшуємо температуру до 180°С і продовжуємо готування до тих пір, поки сир не розплавиться. Готову страву посипаємо зеленню.
Курка в беконі в духовці
Інгредієнти: картопля - 700 г; ріпчаста цибуля - 2 шт.; чебрець - 4 гілочки; оливкова олія - 80 мл; філе куряче - 4 шт.; бекон - 8 смужок; яблука - 2 шт.; яблучний сидр - 100 мл; курячий бульйон - 100 мл; яблучний оцет - 2 ст. ложки. Приготування Картоплю, часточки ріпчастої цибулі і гілочки чебрецю поливаємо олією, приправляємо сіллю і перцем за смаком, а потім ставимо підрум'янитися в розігрітій до 180°С духовці 15-20 хвилин.
Куряче філе приправляємо сіллю і перцем, обертаємо смужками бекону і викладаємо поверх запечених овочів разом з яблуками. На дно форми наливаємо сидр, бульйон і оцет, повертаємо все в духовку на 35-40 хвилин.
За аналогією готується і свинина в беконі в духовці, правда на приготування піде близько 45-50 хвилин.
Печериці в беконі в духовці
Інгредієнти: печериці - 500 г; часник - 2 зубчики; твердий сир - 240 г; бекон - 500 г; вершкове масло - 4 ст. ложки; оливкова олія; сіль, перець. Приготування На змащене оливковою олією деко викладаємо гриби і головки часнику. Запікаємо все 20-25 хвилин при 200°С. Видавлюємо м'якоть з запечених часникових зубчиків і перетираємо її з сіллю і перцем. На дно капелюшки кожного гриба кладемо шматочок масла, трохи часнику і тертий сир, обертаємо гриби беконом і фіксуємо зубочисткою. Запікаємо все ще 20-25 хвилин при 180°С.
Приготуйте баклажани в духовці з беконом аналогічним чином. Спершу запечіть смужки баклажани в духовці 15-20 хвилин, потім змастіть часником і олією, викладіть сир і скибочку бекону, скрутіть всі рулетом і зафіксуйте зубочисткою. Через 20 хвилин при 180°С закуска буде готова.
Як приготувати сосиски в беконі в духовці?
Інгредієнти: бекон - 4 смужки; сосиски яловичі - 8 шт.; соус барбекю - 2/3 ст.; часник - 2 зубчики; коричневий цукор - 1 ст. ложка; суміш сушених трав - 1 ч. ложка. Приготування Духовку розігріваємо до 180°С. Сосиски обертаємо смужками бекону і фіксуємо зубочистками. Викладаємо їх на деко. Змішуємо соус з пропущеним через прес часником, цукром і травами, поливаємо отриманою сумішшю сосиски і запікаємо все в духовці 35-40 хвилин. Приємного апетиту!