Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Куряча ковбаса

Куряча ковбаса

19-03-2015, 13:12
2 979
Куряча ковбаса
Приготувати курячу ковбасу в домашніх умовах зовсім не складно. При цьому ви будете точно знати, які продукти використовувалися в процесі виготовлення і як саме він відбувався. Таким чином, у вас вийде корисний і поживний, власноруч вироблений продукт, приготований здоровим способом. Домашню ковбасу робимо з курячого філе (використовуємо м'ясо з грудки і стегон).
Тим, хто не любить возитися, можна діяти просто і у передфінальному етапі приготування просто загорнути начинку в фольгу, як загортають цукерки, і запекти або зварити.
У більш складному варіанті (а він того вартий) можна використовувати спеціальну насадку на м'ясорубку (купити в магазині госптоварів) і підготовлені (очищені, промиті) кишки (купити на базарі у торговців м'ясом або в м'ясному відділі магазину).

Ковбаса домашня куряча - рецепт


Спочатку приготуємо фарш. Розрахунок інгредієнтів на 1-2 ковбаски середнього розміру.
Інгредієнти:

  • філе куряче - 500-600 г;

  • яйце куряче - 1шт.;

  • тертий твердий сир - 150 г;

  • коньяк - 2-4 ст. ложки;

  • перець солодкий червоний - 1 шт.;

  • часник - 2-4 зубчики;

  • масло натуральне вершкове (можна замінити густими вершками) - 150 г;

  • сіль - 1 ч. ложка;

  • перець гострий червоний мелений, перець чорний мелений та інші сухі спеції - за вашим смаком;

  • зелень петрушки і коріандру - кілька гілочок.


  • Приготування
    Куряче філе і часник подрібнюємо за допомогою м'ясорубки (насадку вибираємо середню або велику). В отриманий фарш додаємо яйце, коньяк, розм'якшене масло, тертий сир, сіль, сухі спеції, дрібно нарізаний солодкий перець і подрібнену зелень. Ретельно перемішуємо.
    Як приготувати курячу ковбасу? В даному випадку діємо наступним чином. Викладаємо фарш (у формі ковбаси, зрозуміло) на змащену маслом фольгу і загортаємо. Запаковуємо з країв як цукерку, потім загортаємо в целофанову (не поліетиленову!) плівку і перев'язуємо кухарським шпагатом в двох-трьох або чотирьох місцях і краях. Запікаємо в духовій шафі протягом 40-50 хвилин при температурі 180-200 градусів або відварюємо (наприклад, в гусятниці) протягом 30-40 хвилин. Остуджуємо і кладемо в холодильник годин на 5-8. По закінченні цього часу можна розгорнути ковбасу, нарізати скибочками і
    Куряча ковбаса
    насолоджуватися.
    Такий продукт може зберігатися в хорошому холодильнику 4-6 діб. Якщо хочете приготувати продукт більш тривале зберігання, виключіть зі складу овочі, зелень і часник. Також робіть, якщо готуєте багато фаршу для приготування ковбаси з використанням натуральних кишок.
    Зрозуміло, ви можете придумати і інші рецепти приготування ковбаси з курячого фаршу.
    Готову ковбасу можна подавати з картопляним пюре , гречкою з грибами є з салатом, або класти на бутерброд.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Кров'яна ковбаса в домашніх умовах
    Кров'яна ковбаса в домашніх умовах
    Якщо ви є любителем кров'яної ковбаси, тоді, напевно, не раз її купували. Смачна була? Може бути, ось тільки одна проблема - не знаєте ви, з чого
    Домашня ковбаса з яловичини - рецепт
    Домашня ковбаса з яловичини - рецепт
    Багато хто з нас любить ковбасу, але купуючи її в магазині, ми не знаємо, з чого її роблять. А адже її можна приготувати в домашніх умовах, і ніякої
    Ліверна ковбаса
    Ліверна ковбаса
    Ліверна ковбаса - це смачний продукт, виготовлений із печінки, легенів, серця і нирок. І сьогодні ми розповімо, як її правильно зробити в домашніх
    Ковбаса печінкова
    Ковбаса печінкова
    Ковбаса - дуже смачний субпродукт, який ми регулярно купуємо в магазині. Але адже її досить просто можна зробити в домашніх умовах, а головне вона
    Ковбаса в духовці
    Ковбаса в духовці
    Будь-які варені ковбасні вироби можна смачно і оригінально запекти в духовці. І сьогодні ми детально розповімо, як зробити і запекти ковбасу
    Ковбаса в домашніх умовах
    Ковбаса в домашніх умовах
    Останнім часом ми все частіше замислюємося про якості покупних продуктів, і висновки невтішні. Але так іноді хочеться побалувати себе і близьких