Ковбаса в домашніх умовах
Домашня ковбаса куди натуральніше і смачніше покупної, при цьому готувати її не так складно, як ви думаєте. У рецептах далі ми розглянемо кілька класичних рецептів ковбас, які ви напевно бачили на прилавках.
Інгредієнти:
свинина - 500 г;
яловичина 450 г;
молоко - 1 ст.;
яйце - 1 шт.;
цукор - 1 ч. ложка;
сіль - 1 ст. ложка;
оболонка;
мелений кардамон - щіпка.
Приготування
Свинину і яловичину пропускаємо через м'ясорубку. Додаємо у фарш яйце, склянка молока або вершків, трохи солі, цукру і дрібку кардамону. Добре вимішуємо фарш руками, а потім кладемо в чашу блендера і перемелюємо в однорідну гладку масу: чим більш гладким буде фарш, тим більш однорідною буде готова ковбаса. Отриману масу кладемо в холодильник на 1 годину.
Після закінчення часу, в каструлі підігріваємо воду практично до кипіння (близько 90°С ).
Поки вода підігрівається, промиті в підсоленій воді оболонки надягаємо на насадку для начинки ковбас і заповнюють фаршем, попередньо зав'язавши один з кінців оболонки шпагатом. Як тільки фарш буде сформований, фіксуємо другий кінець шпагатом і кладемо ковбаси в гарячу воду.
Молочна "Докторська" ковбаса в домашніх умовах буде готова через 50 хвилин варіння при 85°С.
Інгредієнти:
куряча печінка - 400 р;
свиняче сало - 250 г;
яйця - 3 шт.;
манна крупа - 3 ст. ложки;
борошно - 3 ст. ложки;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Курячу печінку дрібно нарізаємо або пропускаємо через м'ясорубку. Додаємо в печінкову суміш дрібно нарізане свиняче сало, манну крупу, борошно, сіль з перцем і збиті яйця. Викладаємо печінкову ковбасу в спеціальну оболонку або целофановий пакет. Відварюємо ковбасу в підсоленій киплячій воді протягом 3 годин.
Інгредієнти:
свиняче сало - 400 г;
м'ясо (свинина) - 350 г;
свиняча кров - 15 л;
гречана крупа - 330 г;
яйце - 1 шт.;
сіль - 1 1/2 ст. ложки;
чорний мелений перець - 1 ч. ложка;
оболонка (синтетична або натуральна з кишок).
Приготування
Відварюємо гречану кашу в підсоленій воді. М'ясо і свиняче сало дрібно нарізаємо і обсмажуємо на сковороді до повної готовності. Змішуємо засмажку з вареною гречкою, охолоджуємо, додаємо яйце і спеції. Заливаємо суміш інгредієнтів кров'ю і начиняємо нею промиті в солоній воді оболонки для ковбас. Фіксуємо кінці шпагатом і відварюємо кров'янку 10-15 хвилин в киплячій воді. Щоб ковбаса не лопнула, оболонку слід наколоти зубочисткою або голкою в декількох місцях.
Інгредієнти:
свинина - 800 г;
яловичина - 700 р;
свиняче сало - 150 г;
ріпчаста цибуля - 2 шт.;
цукор - 1 ч. ложка;
мелений перець - 1 ч. ложка;
сіль - 1 ст. ложка;
оболонка для ковбас або кишки;
селітра - 1 р.
Приготування
Свинину, яловичину та сало дрібно нарізаємо і змішуємо з сіллю, цукром, перцем і селітрою. Залишаємо фарш просочитися на 5 днів у прохолодному місці, а потім пропускаємо через м'ясорубку з цибулею і залишаємо в холодильнику ще на 24 години. Після закінчення часу начиняємо очищені і промиті оболонки отриманою сумішшю, зав'язуємо кінці шпагатом і залишаємо ковбаси сушитися на 7 днів. Після, коптимо їх холодним способом близько 4 днів і залишаємо досушиваться ще 3 тижні.
Якщо ви хочете зробити в'ялену ковбасу в домашніх умовах, то візьміть за основу інгредієнти з цього рецепту, але виключіть цибулю. Пропустіть фарш через дрібну м'ясорубку, змішайте зі столовою ложкою коньяку і нашпигуйте фаршем оболонки. Залиште ковбаси на 2-3 дні в холодильнику, а потім просушіть при 15°С-3 тижні.
Ковбаса "Докторська" в домашніх умовах
Інгредієнти:
Приготування
Свинину і яловичину пропускаємо через м'ясорубку. Додаємо у фарш яйце, склянка молока або вершків, трохи солі, цукру і дрібку кардамону. Добре вимішуємо фарш руками, а потім кладемо в чашу блендера і перемелюємо в однорідну гладку масу: чим більш гладким буде фарш, тим більш однорідною буде готова ковбаса. Отриману масу кладемо в холодильник на 1 годину.
Після закінчення часу, в каструлі підігріваємо воду практично до кипіння (близько 90°С ).
Поки вода підігрівається, промиті в підсоленій воді оболонки надягаємо на насадку для начинки ковбас і заповнюють фаршем, попередньо зав'язавши один з кінців оболонки шпагатом. Як тільки фарш буде сформований, фіксуємо другий кінець шпагатом і кладемо ковбаси в гарячу воду.
Молочна "Докторська" ковбаса в домашніх умовах буде готова через 50 хвилин варіння при 85°С.
Ковбаса печінкова в домашніх умовах
Інгредієнти:
Приготування
Курячу печінку дрібно нарізаємо або пропускаємо через м'ясорубку. Додаємо в печінкову суміш дрібно нарізане свиняче сало, манну крупу, борошно, сіль з перцем і збиті яйця. Викладаємо печінкову ковбасу в спеціальну оболонку або целофановий пакет. Відварюємо ковбасу в підсоленій киплячій воді протягом 3 годин.
Свиняча кров'яна ковбаса в домашніх умовах
Інгредієнти:
Приготування
Відварюємо гречану кашу в підсоленій воді. М'ясо і свиняче сало дрібно нарізаємо і обсмажуємо на сковороді до повної готовності. Змішуємо засмажку з вареною гречкою, охолоджуємо, додаємо яйце і спеції. Заливаємо суміш інгредієнтів кров'ю і начиняємо нею промиті в солоній воді оболонки для ковбас. Фіксуємо кінці шпагатом і відварюємо кров'янку 10-15 хвилин в киплячій воді. Щоб ковбаса не лопнула, оболонку слід наколоти зубочисткою або голкою в декількох місцях.
Копчена ковбаса в домашніх умовах
Інгредієнти:
Приготування
Свинину, яловичину та сало дрібно нарізаємо і змішуємо з сіллю, цукром, перцем і селітрою. Залишаємо фарш просочитися на 5 днів у прохолодному місці, а потім пропускаємо через м'ясорубку з цибулею і залишаємо в холодильнику ще на 24 години. Після закінчення часу начиняємо очищені і промиті оболонки отриманою сумішшю, зав'язуємо кінці шпагатом і залишаємо ковбаси сушитися на 7 днів. Після, коптимо їх холодним способом близько 4 днів і залишаємо досушиваться ще 3 тижні.
Якщо ви хочете зробити в'ялену ковбасу в домашніх умовах, то візьміть за основу інгредієнти з цього рецепту, але виключіть цибулю. Пропустіть фарш через дрібну м'ясорубку, змішайте зі столовою ложкою коньяку і нашпигуйте фаршем оболонки. Залиште ковбаси на 2-3 дні в холодильнику, а потім просушіть при 15°С-3 тижні.
Рекомендуємо добрі рецепти
Ковбаса з оленини
Сучасна ковбаса - не саме корисне блюдо, тому багато господинь намагаються знайти їй смачну і невредную заміну. Такою є ковбаса або суджук їх
Кров'яна ковбаса в домашніх умовах
Якщо ви є любителем кров'яної ковбаси, тоді, напевно, не раз її купували. Смачна була? Може бути, ось тільки одна проблема - не знаєте ви, з чого
Куряча ковбаса
Справжня куряча ковбаса - це відмінне доповнення до будь-якого сандвичу, або піці. Відтепер у вас не буде необхідності звертатися до магазинному
Домашня ковбаса з яловичини - рецепт
Багато хто з нас любить ковбасу, але купуючи її в магазині, ми не знаємо, з чого її роблять. А адже її можна приготувати в домашніх умовах, і ніякої
Ліверна ковбаса
Ліверна ковбаса - це смачний продукт, виготовлений із печінки, легенів, серця і нирок. І сьогодні ми розповімо, як її правильно зробити в домашніх
Ковбаса печінкова
Ковбаса - дуже смачний субпродукт, який ми регулярно купуємо в магазині. Але адже її досить просто можна зробити в домашніх умовах, а головне вона