Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Ковбаса в домашніх умовах

Ковбаса в домашніх умовах

18-03-2015, 19:06
3 169
Ковбаса в домашніх умовах
Домашня ковбаса куди натуральніше і смачніше покупної, при цьому готувати її не так складно, як ви думаєте. У рецептах далі ми розглянемо кілька класичних рецептів ковбас, які ви напевно бачили на прилавках.

Ковбаса "Докторська" в домашніх умовах


Інгредієнти:

  • свинина - 500 г;

  • яловичина 450 г;

  • молоко - 1 ст.;

  • яйце - 1 шт.;

  • цукор - 1 ч. ложка;

  • сіль - 1 ст. ложка;

  • оболонка;

  • мелений кардамон - щіпка.


  • Приготування
    Свинину і яловичину пропускаємо через м'ясорубку. Додаємо у фарш яйце, склянка молока або вершків, трохи солі, цукру і дрібку кардамону. Добре вимішуємо фарш руками, а потім кладемо в чашу блендера і перемелюємо в однорідну гладку масу: чим більш гладким буде фарш, тим більш однорідною буде готова ковбаса. Отриману масу кладемо в холодильник на 1 годину.
    Після закінчення часу, в каструлі підігріваємо воду практично до кипіння (близько 90°С ).
    Поки вода підігрівається, промиті в підсоленій воді оболонки надягаємо на насадку для начинки ковбас і заповнюють фаршем, попередньо зав'язавши один з кінців оболонки шпагатом. Як тільки фарш буде сформований, фіксуємо другий кінець шпагатом і кладемо ковбаси в гарячу воду.
    Молочна "Докторська" ковбаса в домашніх умовах буде готова через 50 хвилин варіння при 85°С.

    Ковбаса печінкова в домашніх умовах


    Інгредієнти:

  • куряча печінка - 400 р;

  • свиняче сало - 250 г;

  • яйця - 3 шт.;

  • манна крупа - 3 ст. ложки;

  • борошно - 3 ст. ложки;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування

    Курячу печінку дрібно нарізаємо або пропускаємо через м'ясорубку. Додаємо в печінкову суміш дрібно нарізане свиняче сало, манну крупу, борошно, сіль з перцем і збиті яйця. Викладаємо печінкову ковбасу в спеціальну оболонку або целофановий пакет. Відварюємо ковбасу в підсоленій киплячій воді протягом 3 годин.

    Свиняча кров'яна ковбаса в домашніх умовах


    Інгредієнти:

  • свиняче сало - 400 г;

  • м'ясо (свинина) - 350 г;

  • свиняча кров - 15 л;

  • гречана крупа - 330 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • сіль - 1 1/2 ст. ложки;

  • чорний мелений перець - 1 ч. ложка;

  • оболонка (синтетична або натуральна з кишок).


  • Приготування
    Відварюємо гречану кашу в підсоленій воді. М'ясо і свиняче сало дрібно нарізаємо і обсмажуємо на сковороді до повної готовності. Змішуємо засмажку з вареною гречкою, охолоджуємо, додаємо яйце і спеції. Заливаємо суміш інгредієнтів кров'ю і начиняємо нею промиті в солоній воді оболонки для ковбас. Фіксуємо кінці шпагатом і відварюємо кров'янку 10-15 хвилин в киплячій воді. Щоб ковбаса не лопнула, оболонку слід наколоти зубочисткою або голкою в декількох місцях.

    Копчена ковбаса в домашніх умовах


    Інгредієнти:

  • свинина - 800 г;

  • яловичина - 700 р;

  • свиняче сало - 150 г;

  • ріпчаста цибуля - 2 шт.;

  • цукор - 1 ч. ложка;

  • мелений перець - 1 ч. ложка;

  • сіль - 1 ст. ложка;

  • оболонка для ковбас або кишки;

  • селітра - 1 р.


  • Приготування
    Свинину, яловичину та сало дрібно нарізаємо і змішуємо з сіллю, цукром, перцем і селітрою. Залишаємо фарш просочитися на 5 днів у прохолодному місці, а потім пропускаємо через м'ясорубку з цибулею і
    Ковбаса в домашніх умовах
    залишаємо в холодильнику ще на 24 години. Після закінчення часу начиняємо очищені і промиті оболонки отриманою сумішшю, зав'язуємо кінці шпагатом і залишаємо ковбаси сушитися на 7 днів. Після, коптимо їх холодним способом близько 4 днів і залишаємо досушиваться ще 3 тижні.
    Якщо ви хочете зробити в'ялену ковбасу в домашніх умовах, то візьміть за основу інгредієнти з цього рецепту, але виключіть цибулю. Пропустіть фарш через дрібну м'ясорубку, змішайте зі столовою ложкою коньяку і нашпигуйте фаршем оболонки. Залиште ковбаси на 2-3 дні в холодильнику, а потім просушіть при 15°С-3 тижні.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Ковбаса з оленини
    Ковбаса з оленини
    Сучасна ковбаса - не саме корисне блюдо, тому багато господинь намагаються знайти їй смачну і невредную заміну. Такою є ковбаса або суджук їх
    Кров'яна ковбаса в домашніх умовах
    Кров'яна ковбаса в домашніх умовах
    Якщо ви є любителем кров'яної ковбаси, тоді, напевно, не раз її купували. Смачна була? Може бути, ось тільки одна проблема - не знаєте ви, з чого
    Куряча ковбаса
    Куряча ковбаса
    Справжня куряча ковбаса - це відмінне доповнення до будь-якого сандвичу, або піці. Відтепер у вас не буде необхідності звертатися до магазинному
    Домашня ковбаса з яловичини - рецепт
    Домашня ковбаса з яловичини - рецепт
    Багато хто з нас любить ковбасу, але купуючи її в магазині, ми не знаємо, з чого її роблять. А адже її можна приготувати в домашніх умовах, і ніякої
    Ліверна ковбаса
    Ліверна ковбаса
    Ліверна ковбаса - це смачний продукт, виготовлений із печінки, легенів, серця і нирок. І сьогодні ми розповімо, як її правильно зробити в домашніх
    Ковбаса печінкова
    Ковбаса печінкова
    Ковбаса - дуже смачний субпродукт, який ми регулярно купуємо в магазині. Але адже її досить просто можна зробити в домашніх умовах, а головне вона