Ліверна ковбаса

Ліверна ковбаса в домашніх умовах
До складу ліверної ковбаси входять, як правило і нирки, печінка, легені, серце. Все разом це і називається лівер.
Інгредієнти:
Приготування
Відварену лівер разом з цибулею пропускаємо через м'ясорубку. Цю процедуру можна повторити 2-3 рази, якщо хочете отримати абсолютно однорідну масу. Додаємо сирі яйця, сметану і гарненько перемішуємо. Потім додаємо спеції, перець і сіль. Наповнюємо отриманою масою кишки. Складаємо ковбаски в каструлю, заливаємо водою і варимо на повільному вогні близько 40 хвилин. Після цього дістаємо нашу ліверну ковбасу, даємо їй охолонути, і проколюємо в декількох місцях. Після цього відправляємо в духовку години на 2 при температурі близько 150 градусів. До речі, щоб ковбаска не чіплялася до дну дека, викладаємо на нього спочатку дерев'яні палички, а вже потім ковбасу. Така домашня ліверна ковбаса зберігається в холодильнику до місяця.
Рецепт домашньої ліверної ковбаси
Інгредієнти:
Приготування
Серце, і легке відварюємо до готовності. Тим часом нарізаємо цибулю і сало. На великій сковороді обсмажуємо спочатку сало. Як тільки воно стало прозорим, викладаємо цибулю. Як тільки він стане злегка м'яким, додаємо порізану шматочками печінку. Обсмажуємо 5 хвилин. Тепер всі підготовлені інгредієнти, включаючи легке, серце, цибулю з салом і печінкою, часник пропускаємо через м'ясорубку.
В отриманий фарш додаємо сіль, кардамон, чорний мелений перець і добре все вимішуємо. Додаємо яйця, знову добре перемішуємо, потім потроху вливаємо бульйон. Фарш має вийти досить рідкуватим. Тепер беремо кишки і за допомогою кондитерського шприца їх начиняємо. Занадто щільно набивати їх не потрібно. Складаємо ковбасу в каструлю, вливаємо воду, щоб ковбаски були покриті, і ставимо на вогонь. На невеликому вогні варимо 40 хвилин, після цього обсушуємо і обсмажуємо на сковороді.
Що ж можна приготувати з ліверної ковбаси?
Звичайно таку ковбаску, тим більше домашнього виробництва можна використовувати в чистому вигляді для бутербродів. Але також можна приготувати різні смачні страви з ліверної ковбаси. Кілька цікавих рецептів ми вам підкажемо нижче.
Запіканка з ліверної ковбасою
Інгредієнти:
Приготування

Також ліверну ковбасу можна використовувати як при приготуванні начинки пиріжків або млинчиків . А можна ковбасу подрібнити, підсмажити з цибулею і змішати з вареними макаронами. Теж буде дуже смачно!
Рекомендуємо добрі рецепти

Пиріжки з ковбасою
Пиріжки - смачне, хоч і не зовсім корисне блюдо. Приготувати їх можна з різними начинками: з лівером, печінкою, картоплею, яйцем і т. д. У

Домашня варена ковбаса - рецепт
Варена ковбаса - відмінна закуска, яка є в холодильнику практично у кожної господині. На жаль, варто відзначити, що сучасні виробники додають в

Кров'яна ковбаса в домашніх умовах
Якщо ви є любителем кров'яної ковбаси, тоді, напевно, не раз її купували. Смачна була? Може бути, ось тільки одна проблема - не знаєте ви, з чого

Домашня ковбаса з яловичини - рецепт
Багато хто з нас любить ковбасу, але купуючи її в магазині, ми не знаємо, з чого її роблять. А адже її можна приготувати в домашніх умовах, і ніякої

Ковбаса печінкова
Ковбаса - дуже смачний субпродукт, який ми регулярно купуємо в магазині. Але адже її досить просто можна зробити в домашніх умовах, а головне вона

Ковбаса в домашніх умовах
Останнім часом ми все частіше замислюємося про якості покупних продуктів, і висновки невтішні. Але так іноді хочеться побалувати себе і близьких