Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Ковбаса печінкова

Ковбаса печінкова

19-03-2015, 11:18
3 639
Ковбаса печінкова
Багато хто з нас люблять субпродукти не тільки через низьку вартість, але і за величезну різноманітність страв, які можна приготувати на їх основі. Спеціально для тих, хто згоден з попереднім реченням, ми вирішили створити статтю з рекомендаціями про те, як приготувати домашню печінкову ковбасу.

Рецепт печінкової ковбаси


Інгредієнти:

  • печінка (куряча або яловича) - 1 кг;

  • ріпчаста цибуля - 3 шт.;

  • яйце - 4 шт.;

  • манна крупа - 5 ст. ложок;

  • молоко - 150 мл;

  • часник - 3 зубчики;

  • рослинна олія - для змащування і пасерування;

  • кишки - 1 упаковка;

  • сало - 500 г;

  • сіль, перець - за смаком;

  • лавровий лист (мелений) - 1/2 ч. ложки;

  • коріандр (мелений) - за смаком;

  • паприка - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Печінкова ковбаса в домашніх умовах готується досить просто, почнемо з фаршу. Печінка очистити від плівок і жовчних проток, нарізаємо великими шматками і пропускаємо разом з салом через м'ясорубку.
    Ріпчасту цибулю нарізаємо півкільцями і пасеруємо на рослинній олії. Часник і цибулю також пропускаємо через м'ясорубку і змішати з фаршем. Туди ж відправляємо курячі яйця. Манку заливаємо теплим молоком так, щоб покрити, і даємо розбухнути 20-25 хвилин. Додаємо крупу до фаршу, а рештою молока доводимо фарш до необхідної, трохи рідкуватий консистенції. Залишаємо всі інгредієнти в холодильнику на 30-40 хвилин.
    Ковбаса печінкова
    Поки фарш настоюється, займемося кишками: підготовлені очищені і просолені кишки замочуємо в холодній воді на 30 хвилин, перед фарширування, даємо стекти залишкам води не більше 5 хвилин.
    Натягуємо кишку на спеціальну насадку ріжок для сосисок та ковбаси і наповнюємо печінковим фаршем. Затягуємо кінці ковбаски шпагатом і викладаємо готовий продукт на деко. Тепер ковбаски необхідно запекти при 180 градусах 35 хвилин. Тепер печінкову ковбасу з манкою можна подавати до столу.
    За цим же принципом можна приготувати корисну і смачну ліверну ковбасу .
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Кров'яна ковбаса в домашніх умовах
    Кров'яна ковбаса в домашніх умовах
    Якщо ви є любителем кров'яної ковбаси, тоді, напевно, не раз її купували. Смачна була? Може бути, ось тільки одна проблема - не знаєте ви, з чого
    Куряча ковбаса
    Куряча ковбаса
    Справжня куряча ковбаса - це відмінне доповнення до будь-якого сандвичу, або піці. Відтепер у вас не буде необхідності звертатися до магазинному
    Домашня ковбаса з яловичини - рецепт
    Домашня ковбаса з яловичини - рецепт
    Багато хто з нас любить ковбасу, але купуючи її в магазині, ми не знаємо, з чого її роблять. А адже її можна приготувати в домашніх умовах, і ніякої
    Ліверна ковбаса
    Ліверна ковбаса
    Ліверна ковбаса - це смачний продукт, виготовлений із печінки, легенів, серця і нирок. І сьогодні ми розповімо, як її правильно зробити в домашніх
    Ковбаса в духовці
    Ковбаса в духовці
    Будь-які варені ковбасні вироби можна смачно і оригінально запекти в духовці. І сьогодні ми детально розповімо, як зробити і запекти ковбасу
    Ковбаса в домашніх умовах
    Ковбаса в домашніх умовах
    Останнім часом ми все частіше замислюємося про якості покупних продуктів, і висновки невтішні. Але так іноді хочеться побалувати себе і близьких