Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Ковбаса в духовці

Ковбаса в духовці

19-03-2015, 08:43
6 721
Ковбаса в духовці
Будь варену ковбасу можна чудово запекти в духовці (запікання - один з найбільш здорових методів приготування їжі). Запікати в духовці можна готові варені ковбаси та ковбасні вироби, вироблені великими підприємствами м'ясної промисловості, сирі дрібні ковбаски-напівфабрикати, які готують і продають місцеві підприємства громадського харчування (домові кухні тощо), а також різні домашні ковбаси. Домашні ковбаси часто готують за традиційними рецептами неліниві жителі сіл і невеликих населених пунктів для раціонального вигідного використання м'яса домашніх тварин.
Тим, хто любить ковбасу з відомим змістом (тобто, таким, як і безпеки якого він упевнений, пропонуємо повозитися з самостійним виготовленням ковбаси. Для цього в продажі можна знайти спеціальні насадки на м'ясорубки, а також підготовлені очищені та промиті кишки домашніх тварин (м'ясні ряди на ринках). Більш простий спосіб - приготувати і запекти домашню ковбасу у фользі.

Домашня курино-картопляна ковбаса, запечена в духовці


Інгредієнти:

  • куряче м'ясо (філе, стегенця);

  • картопля;

  • часник;

  • спеції сухі мелені (шафран, червоний, духмяний і чорний перець, гвоздика, коріандр, кмин, тертий мускатний горіх і ін) можна використовувати готові суміші мелених спецій без солі і глутамату натрію;

  • мадера міцна або плодове бренді, херес, вермут світлий;

  • зелень свіжа (петрушка, кінза) - необов'язковий компонент;

  • сіль.


  • Приготування
    Варимо куряче м'ясо в невеликій кількості води з цибулею і спеціями звичайними для бульйону. Остуджуємо м'ясо в бульйоні до кімнатної температури, витягаємо і знімаємо його з кісточок, також знімаємо шкіру і хрящі. Використовуємо тільки чисте м'ясо - пропускаємо його через м'ясорубку з середньою насадкою. Приправляємо спеціями і додаємо сіль за смаком, додаємо також і мадеру (або бренді). Тепер можна додати мелкорубленний часник і подрібнену зелень.
    В останньому курячому бульйоні варимо нарізану дрібними кубиками картоплю, важливо не переварити. Як тільки картопля готовий, відкидаємо його на друшляк і змішати з м'ясним фаршем. Акуратно перемішуємо.
    Тепер можна робити, власне, ковбасу. Очищаємо, промиваємо кишки, і заповнюємо начинкою за допомогою м'ясорубки з насадкою, перекручуючи кишку і перев'язуючи ковбаски шпагатом через зручне для нас відстань. Або у фольгу викладаємо начинку і формуємо ковбаску у фользі (так її можна і запекти в духовці протягом 20-25 хвилин при середній температурі). Переважний діаметр ковбасок у фользі близько 4-6 див. Перед розгортанням фольги ковбаску трохи остудимо, потім розгорнемо і наріжемо скибочками. Ковбаски в натуральних кишках перед запіканням слід в декількох місцях проткнути виделкою або зубочисткою.
    Деко або форму, в якій будемо запікати ковбаски, треба змастити жиром. Ковбаски в кишках середньої товщини будуть запікатися протягом 35-40 хвилин. Ковбаски з картоплею зберігаємо в холодильнику і використовуємо протягом не більше 3-х діб.
    Зрозуміло, начинка для домашніх ковбас може бути з м'яса і жиру, інших тварин та птахів і, звичайно ж, без картоплі. Такі ковбаси зберігаються значно довше, багато в чому це залежить від кількості солі, а також присутності в начинці спецій, жиру і желирующих речовин.
    Ковбаса в духовці
    Домашню кров'яну ковбасу продають готової до вживання, але її можна запекти в духовці для поліпшення смаку і для посилення впевненості в її готовності.

    Домашня кров'яна ковбаса в духовці


    Приготування
    За допомогою гострого ножа з тонким кінчиком і нешироким лезом нашпигуем ковбасу маленькими шматочками часнику і запечемо в духовці протягом 20 хвилин. Деко для запікання, звичайно ж, треба змастити жиром.
    Зрозуміло, що таким же чином можна готувати не тільки кров'яну ковбасу, але і, наприклад, сосиски, сардельки та інші варені ковбасні вироби.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Кров'яна ковбаса в домашніх умовах
    Кров'яна ковбаса в домашніх умовах
    Якщо ви є любителем кров'яної ковбаси, тоді, напевно, не раз її купували. Смачна була? Може бути, ось тільки одна проблема - не знаєте ви, з чого
    Куряча ковбаса
    Куряча ковбаса
    Справжня куряча ковбаса - це відмінне доповнення до будь-якого сандвичу, або піці. Відтепер у вас не буде необхідності звертатися до магазинному
    Домашня ковбаса в духовці
    Домашня ковбаса в духовці
    Не знаєте, що приготувати на обід? Тоді пропонуємо вам кілька цікавих страв з домашньою ковбасою в духовці. Зробити їх досить легко, а вийде ситно,
    Домашня ковбаса з яловичини - рецепт
    Домашня ковбаса з яловичини - рецепт
    Багато хто з нас любить ковбасу, але купуючи її в магазині, ми не знаємо, з чого її роблять. А адже її можна приготувати в домашніх умовах, і ніякої
    Ліверна ковбаса
    Ліверна ковбаса
    Ліверна ковбаса - це смачний продукт, виготовлений із печінки, легенів, серця і нирок. І сьогодні ми розповімо, як її правильно зробити в домашніх
    Ковбаса печінкова
    Ковбаса печінкова
    Ковбаса - дуже смачний субпродукт, який ми регулярно купуємо в магазині. Але адже її досить просто можна зробити в домашніх умовах, а головне вона