Домашня ковбаса з яловичини - рецепт
Якщо ви завзятий кулінар, або любитель натурпродукту, то такий рецепт неодмінно вас порадує, адже ми будемо вчитися готувати справжню домашню ковбасу з яловичини.
Інгредієнти:
яловичина - 750 г;
сало - 200 г;
оливкова олія - 2 ст. ложки;
часник - 4 зубчики;
цибуля шалот (подрібнений) - 1/2 ст.;
червоний перець - 1 ч. ложка;
насіння фенхеля - 2 ч. ложки;
насіння коріандру - 2 ст. ложки;
цукор - 1/2 ч. ложки;
сіль;
кишка (очищена і промита) - 5 метрів.
Приготування
На оливковій олії обсмажуємо часник і шалот близько 2 хвилин.
Перед тим, як приготувати ковбасу з яловичини, саму яловичину слід дрібно нарізати. Сало можна перекрутити на м'ясорубці і змішати з м'ясом. Додаємо у фарш обсмажену цибулю і часник, перець, подрібнені в кавомолці насіння фенхелю і коріандру, трохи солі. Перекладаємо фарш в пластиковий пакет і охолоджуємо ніч.
Всі інструменти, які будуть використовуватися для приготування сосисок, включаючи м'ясорубку, необхідно охолодити. Пропускаємо м'ясо з салом і овочами через м'ясорубку, потім знову повертаємо в морозильник на 30 хвилин. Холодний фарш збиваємо в міксері близько 45-60 секунд. Знову охолоджуємо. Нескінченне повторення охолоджень необхідно по одній простій причині: ковбасна начинка - це свого роду емульсія, і якщо температура інгредієнтів підніметься вище 38 градусів, то емульсія просто не сформується, ковбаска стане сухою і неоднорідною. Так що всі інгредієнти і інструменти, від ножів і мисок, до м'ясорубок і міксерів, повинні залишатися холодними.
Тепер надягаємо кишку на насадку для сосисок і наповнюємо її фаршем. Готову домашню ковбасу відправляємо в холодильник на ніч.
Перед приготуванням, ковбасу з яловичини необхідно проткнути зубочисткою у кількох місцях, а після варити в підсоленій воді, або, найкраще, обсмажувати на грилі.
Якщо вам сподобався наш рецепт, тоді рекомендуємо спробувати курячу ковбасу процес її приготування простий.
Рецепт ковбаси з яловичини
Інгредієнти:
Приготування
На оливковій олії обсмажуємо часник і шалот близько 2 хвилин.
Перед тим, як приготувати ковбасу з яловичини, саму яловичину слід дрібно нарізати. Сало можна перекрутити на м'ясорубці і змішати з м'ясом. Додаємо у фарш обсмажену цибулю і часник, перець, подрібнені в кавомолці насіння фенхелю і коріандру, трохи солі. Перекладаємо фарш в пластиковий пакет і охолоджуємо ніч.
Всі інструменти, які будуть використовуватися для приготування сосисок, включаючи м'ясорубку, необхідно охолодити. Пропускаємо м'ясо з салом і овочами через м'ясорубку, потім знову повертаємо в морозильник на 30 хвилин. Холодний фарш збиваємо в міксері близько 45-60 секунд. Знову охолоджуємо. Нескінченне повторення охолоджень необхідно по одній простій причині: ковбасна начинка - це свого роду емульсія, і якщо температура інгредієнтів підніметься вище 38 градусів, то емульсія просто не сформується, ковбаска стане сухою і неоднорідною. Так що всі інгредієнти і інструменти, від ножів і мисок, до м'ясорубок і міксерів, повинні залишатися холодними.
Тепер надягаємо кишку на насадку для сосисок і наповнюємо її фаршем. Готову домашню ковбасу відправляємо в холодильник на ніч.
Перед приготуванням, ковбасу з яловичини необхідно проткнути зубочисткою у кількох місцях, а після варити в підсоленій воді, або, найкраще, обсмажувати на грилі.
Якщо вам сподобався наш рецепт, тоді рекомендуємо спробувати курячу ковбасу процес її приготування простий.
Рекомендуємо добрі рецепти
Домашня варена ковбаса - рецепт
Варена ковбаса - відмінна закуска, яка є в холодильнику практично у кожної господині. На жаль, варто відзначити, що сучасні виробники додають в
Куряча ковбаса
Справжня куряча ковбаса - це відмінне доповнення до будь-якого сандвичу, або піці. Відтепер у вас не буде необхідності звертатися до магазинному
Ліверна ковбаса
Ліверна ковбаса - це смачний продукт, виготовлений із печінки, легенів, серця і нирок. І сьогодні ми розповімо, як її правильно зробити в домашніх
Фарш для пельменів
Звичайно ж, всі ми любимо пельмені, і знаємо, що фарш для них готуватися зі свинини і яловичини. Але ми сьогодні підібрали найбільш цікаві варіанти
Ковбаса печінкова
Ковбаса - дуже смачний субпродукт, який ми регулярно купуємо в магазині. Але адже її досить просто можна зробити в домашніх умовах, а головне вона
Ковбаса в домашніх умовах
Останнім часом ми все частіше замислюємося про якості покупних продуктів, і висновки невтішні. Але так іноді хочеться побалувати себе і близьких