Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Домашня ковбаса з яловичини - рецепт

Домашня ковбаса з яловичини - рецепт

19-03-2015, 12:13
2 883
Домашня ковбаса з яловичини - рецепт
Якщо ви завзятий кулінар, або любитель натурпродукту, то такий рецепт неодмінно вас порадує, адже ми будемо вчитися готувати справжню домашню ковбасу з яловичини.

Рецепт ковбаси з яловичини


Інгредієнти:

  • яловичина - 750 г;

  • сало - 200 г;

  • оливкова олія - 2 ст. ложки;

  • часник - 4 зубчики;

  • цибуля шалот (подрібнений) - 1/2 ст.;

  • червоний перець - 1 ч. ложка;

  • насіння фенхеля - 2 ч. ложки;

  • насіння коріандру - 2 ст. ложки;

  • цукор - 1/2 ч. ложки;

  • сіль;

  • кишка (очищена і промита) - 5 метрів.


  • Приготування
    На оливковій олії обсмажуємо часник і шалот близько 2 хвилин.
    Перед тим, як приготувати ковбасу з яловичини, саму яловичину слід дрібно нарізати. Сало можна перекрутити на м'ясорубці і змішати з м'ясом. Додаємо у фарш обсмажену цибулю і часник, перець, подрібнені в кавомолці насіння фенхелю і коріандру, трохи солі. Перекладаємо фарш в пластиковий пакет і охолоджуємо ніч.
    Всі інструменти, які будуть використовуватися для приготування сосисок, включаючи м'ясорубку, необхідно охолодити. Пропускаємо м'ясо з салом і овочами через м'ясорубку, потім знову повертаємо в морозильник на 30 хвилин. Холодний фарш збиваємо в міксері близько 45-60 секунд. Знову охолоджуємо. Нескінченне повторення охолоджень необхідно по одній простій причині: ковбасна начинка - це свого роду емульсія, і якщо температура інгредієнтів підніметься вище 38 градусів, то емульсія просто не сформується, ковбаска стане сухою і неоднорідною.
    Домашня ковбаса з яловичини - рецепт
    Так що всі інгредієнти і інструменти, від ножів і мисок, до м'ясорубок і міксерів, повинні залишатися холодними.
    Тепер надягаємо кишку на насадку для сосисок і наповнюємо її фаршем. Готову домашню ковбасу відправляємо в холодильник на ніч.
    Перед приготуванням, ковбасу з яловичини необхідно проткнути зубочисткою у кількох місцях, а після варити в підсоленій воді, або, найкраще, обсмажувати на грилі.
    Якщо вам сподобався наш рецепт, тоді рекомендуємо спробувати курячу ковбасу процес її приготування простий.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Домашня варена ковбаса - рецепт
    Домашня варена ковбаса - рецепт
    Варена ковбаса - відмінна закуска, яка є в холодильнику практично у кожної господині. На жаль, варто відзначити, що сучасні виробники додають в
    Куряча ковбаса
    Куряча ковбаса
    Справжня куряча ковбаса - це відмінне доповнення до будь-якого сандвичу, або піці. Відтепер у вас не буде необхідності звертатися до магазинному
    Ліверна ковбаса
    Ліверна ковбаса
    Ліверна ковбаса - це смачний продукт, виготовлений із печінки, легенів, серця і нирок. І сьогодні ми розповімо, як її правильно зробити в домашніх
    Фарш для пельменів
    Фарш для пельменів
    Звичайно ж, всі ми любимо пельмені, і знаємо, що фарш для них готуватися зі свинини і яловичини. Але ми сьогодні підібрали найбільш цікаві варіанти
    Ковбаса печінкова
    Ковбаса печінкова
    Ковбаса - дуже смачний субпродукт, який ми регулярно купуємо в магазині. Але адже її досить просто можна зробити в домашніх умовах, а головне вона
    Ковбаса в домашніх умовах
    Ковбаса в домашніх умовах
    Останнім часом ми все частіше замислюємося про якості покупних продуктів, і висновки невтішні. Але так іноді хочеться побалувати себе і близьких