Якщо ви завзятий кулінар, або любитель натурпродукту, то такий рецепт неодмінно вас порадує, адже ми будемо вчитися готувати справжню домашню ковбасу з яловичини.
Рецепт ковбаси з яловичини
Інгредієнти: яловичина - 750 г; сало - 200 г; оливкова олія - 2 ст. ложки; часник - 4 зубчики; цибуля шалот (подрібнений) - 1/2 ст.; червоний перець - 1 ч. ложка; насіння фенхеля - 2 ч. ложки; насіння коріандру - 2 ст. ложки; цукор - 1/2 ч. ложки; сіль; кишка (очищена і промита) - 5 метрів. Приготування На оливковій олії обсмажуємо часник і шалот близько 2 хвилин.
Перед тим, як приготувати ковбасу з яловичини, саму яловичину слід дрібно нарізати. Сало можна перекрутити на м'ясорубці і змішати з м'ясом. Додаємо у фарш обсмажену цибулю і часник, перець, подрібнені в кавомолці насіння фенхелю і коріандру, трохи солі. Перекладаємо фарш в пластиковий пакет і охолоджуємо ніч.
Всі інструменти, які будуть використовуватися для приготування сосисок, включаючи м'ясорубку, необхідно охолодити. Пропускаємо м'ясо з салом і овочами через м'ясорубку, потім знову повертаємо в морозильник на 30 хвилин. Холодний фарш збиваємо в міксері близько 45-60 секунд. Знову охолоджуємо. Нескінченне повторення охолоджень необхідно по одній простій причині: ковбасна начинка - це свого роду емульсія, і якщо температура інгредієнтів підніметься вище 38 градусів, то емульсія просто не сформується, ковбаска стане сухою і неоднорідною.
Так що всі інгредієнти і інструменти, від ножів і мисок, до м'ясорубок і міксерів, повинні залишатися холодними.
Тепер надягаємо кишку на насадку для сосисок і наповнюємо її фаршем. Готову домашню ковбасу відправляємо в холодильник на ніч.
Перед приготуванням, ковбасу з яловичини необхідно проткнути зубочисткою у кількох місцях, а після варити в підсоленій воді, або, найкраще, обсмажувати на грилі.
Якщо вам сподобався наш рецепт, тоді рекомендуємо спробувати курячу ковбасу процес її приготування простий.