Домашня варена ковбаса - рецепт
Сьогодні далеко не кожна господиня захоче нагодувати свою сім'ю магазинною ковбасою. Давно пройшли ті часи, коли всі м'ясні вироби строго відповідали ГОСТу і обов'язково складалися з натурального м'яса. У наші дні в ковбасі чого тільки не знайдеш: і крохмаль-загущувач, і соя, і всякі стабілізатори, підсилювачі смаку. Якщо ви любите експериментувати і радувати своїх рідних смачними і корисними стравами, то давайте розглянемо з вами як зробити варену ковбасу дома.
Приготування домашньої ковбаси вареної дає великий простір для творчості і фантазії. Її можна зробити з будь-якого м'яса, використовувати різні добавки: гриби, сир, оливки і т. д. найголовніше - це ваше бажання навчитися ще чогось нового! Отже, давайте напад до розгляду рецепта вареної ковбаси.
Інгредієнти:
м'ясо куряче - 1 кг;
сало або шпик - 100 г;
яйце - 1 шт.;
крохмаль - 2 ст. ложки;
молоко - 1 ст.;
сіль, спеції - за смаком.
Приготування
Як же приготувати варену ковбасу в домашніх умовах? Все дуже просто. Для початку беремо м'ясо і сало і пропускаємо через м'ясорубку, або подрібнюємо у блендері на середній швидкості. У готовий фарш додаємо заздалегідь збитий яєчний білок, сіль, крохмаль (розведений в 1 ст. ложці молока) і спеції. Все ретельно перемішуємо. Потім акуратно вливаємо молоко і додаємо начинку: гриби, сир або маслини. Далі беремо звичайний поліетиленовий пакет або харчову плівку і викладаємо туди наш фарш. Акуратно надаємо йому форму ковбаси і щільно зав'язуємо. Для першого разу не робіть його занадто товстий, а то вона може не проваритися.
Для більшої надійності, рекомендуємо помістити його ще в один або навіть два пакета. Тепер будемо варити нашу ковбасу. Для цього беремо велику каструлю, наливаємо води і ставимо на сильний вогонь. Чекаємо, поки вона закипить, солимо, додаємо спеції за смаком і кладемо пакет з фаршем. Варити треба на слабкому вогні приблизно 45 хвилин. Дістаємо готову ковбасу з каструлі, охолоджуємо і нарізаємо шайбами. Не лякайтеся, що ваша ковбаса буде не такого кольору як в магазині, адже ми не додавали в неї жодних барвників. Якщо все-таки захочете надати їй ковбасну забарвлення, то просто додайте у фарш трохи куркуми. Як бачите, рецепт вареної ковбаси досить простий.
Експериментуйте, робіть домашню варену ковбасу по цьому рецепту з різних видів м'яса, з різними начинками і кожен раз дивуйте свою сім'ю кулінарними шедеврами. Приємного апетиту!
Приготування домашньої ковбаси вареної дає великий простір для творчості і фантазії. Її можна зробити з будь-якого м'яса, використовувати різні добавки: гриби, сир, оливки і т. д. найголовніше - це ваше бажання навчитися ще чогось нового! Отже, давайте напад до розгляду рецепта вареної ковбаси.
Рецепт домашньої вареної ковбаси
Інгредієнти:
Приготування
Як же приготувати варену ковбасу в домашніх умовах? Все дуже просто. Для початку беремо м'ясо і сало і пропускаємо через м'ясорубку, або подрібнюємо у блендері на середній швидкості. У готовий фарш додаємо заздалегідь збитий яєчний білок, сіль, крохмаль (розведений в 1 ст. ложці молока) і спеції. Все ретельно перемішуємо. Потім акуратно вливаємо молоко і додаємо начинку: гриби, сир або маслини. Далі беремо звичайний поліетиленовий пакет або харчову плівку і викладаємо туди наш фарш. Акуратно надаємо йому форму ковбаси і щільно зав'язуємо. Для першого разу не робіть його занадто товстий, а то вона може не проваритися.
Для більшої надійності, рекомендуємо помістити його ще в один або навіть два пакета. Тепер будемо варити нашу ковбасу. Для цього беремо велику каструлю, наливаємо води і ставимо на сильний вогонь. Чекаємо, поки вона закипить, солимо, додаємо спеції за смаком і кладемо пакет з фаршем. Варити треба на слабкому вогні приблизно 45 хвилин. Дістаємо готову ковбасу з каструлі, охолоджуємо і нарізаємо шайбами. Не лякайтеся, що ваша ковбаса буде не такого кольору як в магазині, адже ми не додавали в неї жодних барвників. Якщо все-таки захочете надати їй ковбасну забарвлення, то просто додайте у фарш трохи куркуми. Як бачите, рецепт вареної ковбаси досить простий.
Експериментуйте, робіть домашню варену ковбасу по цьому рецепту з різних видів м'яса, з різними начинками і кожен раз дивуйте свою сім'ю кулінарними шедеврами. Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат з ковбаси і огірків
Любите швидке і неймовірно смачні салатики? Тоді вам знадобляться рецепти салатів з огірком і ковбаскою. Всі інгредієнти знайдуться у вас в
Куряча ковбаса
Справжня куряча ковбаса - це відмінне доповнення до будь-якого сандвичу, або піці. Відтепер у вас не буде необхідності звертатися до магазинному
Домашня ковбаса з яловичини - рецепт
Багато хто з нас любить ковбасу, але купуючи її в магазині, ми не знаємо, з чого її роблять. А адже її можна приготувати в домашніх умовах, і ніякої
Ліверна ковбаса
Ліверна ковбаса - це смачний продукт, виготовлений із печінки, легенів, серця і нирок. І сьогодні ми розповімо, як її правильно зробити в домашніх
Ковбаса печінкова
Ковбаса - дуже смачний субпродукт, який ми регулярно купуємо в магазині. Але адже її досить просто можна зробити в домашніх умовах, а головне вона
Ковбаса в домашніх умовах
Останнім часом ми все частіше замислюємося про якості покупних продуктів, і висновки невтішні. Але так іноді хочеться побалувати себе і близьких