Вернуться назад Распечатать

Домашня варена ковбаса - рецепт

Домашня варена ковбаса - рецепт
Сьогодні далеко не кожна господиня захоче нагодувати свою сім'ю магазинною ковбасою. Давно пройшли ті часи, коли всі м'ясні вироби строго відповідали ГОСТу і обов'язково складалися з натурального м'яса. У наші дні в ковбасі чого тільки не знайдеш: і крохмаль-загущувач, і соя, і всякі стабілізатори, підсилювачі смаку. Якщо ви любите експериментувати і радувати своїх рідних смачними і корисними стравами, то давайте розглянемо з вами як зробити варену ковбасу дома.
Приготування домашньої ковбаси вареної дає великий простір для творчості і фантазії. Її можна зробити з будь-якого м'яса, використовувати різні добавки: гриби, сир, оливки і т. д. найголовніше - це ваше бажання навчитися ще чогось нового! Отже, давайте напад до розгляду рецепта вареної ковбаси.

Рецепт домашньої вареної ковбаси


Інгредієнти:

  • м'ясо куряче - 1 кг;

  • сало або шпик - 100 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • крохмаль - 2 ст. ложки;

  • молоко - 1 ст.;

  • сіль, спеції - за смаком.


  • Приготування
    Як же приготувати варену ковбасу в домашніх умовах? Все дуже просто. Для початку беремо м'ясо і сало і пропускаємо через м'ясорубку, або подрібнюємо у блендері на середній швидкості. У готовий фарш додаємо заздалегідь збитий яєчний білок, сіль, крохмаль (розведений в 1 ст. ложці молока) і спеції. Все ретельно перемішуємо. Потім акуратно вливаємо молоко і додаємо начинку: гриби, сир або маслини. Далі беремо звичайний поліетиленовий пакет або харчову плівку і викладаємо туди наш фарш. Акуратно надаємо йому форму ковбаси і щільно зав'язуємо. Для першого разу не робіть його занадто товстий, а то вона може не проваритися.
    Для більшої надійності, рекомендуємо помістити його ще в один або навіть два пакета. Тепер будемо варити нашу ковбасу. Для цього беремо велику каструлю, наливаємо води і ставимо на сильний вогонь. Чекаємо, поки вона закипить, солимо, додаємо спеції за смаком і кладемо пакет з фаршем.
    Домашня варена ковбаса - рецепт
    Варити треба на слабкому вогні приблизно 45 хвилин. Дістаємо готову ковбасу з каструлі, охолоджуємо і нарізаємо шайбами. Не лякайтеся, що ваша ковбаса буде не такого кольору як в магазині, адже ми не додавали в неї жодних барвників. Якщо все-таки захочете надати їй ковбасну забарвлення, то просто додайте у фарш трохи куркуми. Як бачите, рецепт вареної ковбаси досить простий.
    Експериментуйте, робіть домашню варену ковбасу по цьому рецепту з різних видів м'яса, з різними начинками і кожен раз дивуйте свою сім'ю кулінарними шедеврами. Приємного апетиту!