Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Кров'яна ковбаса в домашніх умовах

Кров'яна ковбаса в домашніх умовах

19-03-2015, 13:44
3 672
Кров'яна ковбаса в домашніх умовах
Кров'яна ковбаса (або так званий чорний пудинг) - особливий вид ковбаси, основним компонентом якої є кров домашніх тварин (свиняча та/або бичачий, теляча). За твердженням античного комедіографа Менандра, рецепт приготування ковбаси-кров'янки винайшов якийсь кухар на ім'я Афтеней, у свій час відомий кращим в Афінах. В даний час багато жителів сіл і невеликих населених пунктів у різних країнах готують кров'яну ковбасу в домашніх умовах. Приготування такого продукту - хороший спосіб максимального використання забійних тварин. Ковбаса-кров'янка в домашніх умовах виходить нітрохи не гірше, ніж її готують на м'ясокомбінатах.

Як приготувати кров'яну ковбасу?



Натуральні кишки для приготування ковбасних виробів зазвичай продають на ринках в м'ясних рядах (як правило, навіть очищеними і готовими до використання). В склад фаршу для домашньої кров'яної ковбаси крім крові входять свиняче м'ясо, м'ясні обрізки, сало, іноді язик, печінка і деякі інші субпродукти. Буває так, що до складу включають різні крупи у вигляді каші, курячі яйця, натуральні молочні вершки. Зрозуміло, фарш приправляють сіллю, сухими спеціями, іноді часником.

Про процесі

Кров попередньо очищають від множинних микрообразований, що виникають природним шляхом як результат згортання у зв'язку з присутністю в крові фібрину. Кров, що витікає із судин щойно вбитої тварини, для очищення збивають спеціальної метелочкой; після цієї процедури вона може зберігатися досить довго. На наступному етапі, перед подальшим використанням, кров зазвичай проціджують крізь дрібнопористе сито.

З чого готувати кров'яну ковбасу?

Отже, найпростіший рецепт домашньої кров'яної ковбаси без каші. Готувати домашню ковбасу-кров'янку зовсім не так складно, як це може здатися на перший погляд.

Інгредієнти:


  • набір очищених свинячих кишок;

  • 3 л крові;

  • 15 кг свинячого сала;

  • сухі мелені спеції (червоний, чорний і запашний перець, гвоздика, кмин, мускатний горіх та інші);

  • 80 мл коньяку, можна хересу, мадери, хорошого вермуту;

  • сіль за смаком;

  • 5 зубчиків часнику.



  • Приготування

    Як зробити кров'яну ковбасу? Спочатку кишки промиємо. Зріжемо з сала шкіру і подрібнити на дрібні шкварки. Для цього добре підійде м'ясорубка. Часник продавим через прес. Змішаємо всі інгредієнти і, використовуючи спеціальну лійку, наповнюємо кишки, іноді перекручуючи або перев'язуючи шпагатом. Кінці, зрозуміло, теж зав'язуємо. Отримані ковбаси проколем голкою в декількох місцях і помістимо в простору ємність з теплою водою. Поставимо на слабкий вогонь. Варити треба хвилин 30. На цьому етапі необхідно бути максимально уважним, щоб ковбаси не полопалася з-за надування. Під час варіння може знадобитися додаткове проколювання. Готову ковбасу обережно виймаємо і остуджуємо. Можна підвісити ковбаси в прохолодній, добре провітрюваною комори або помістити в холодильник. Краще не зберігати їх більше 3-х тижнів.

    Ковбаса дієтична

    А ось інший рецепт приготування ковбаси-кров'янки, який можна вважати дієтичним.

    Інгредієнти:


  • 1 л свіжої крові;

  • 400 мл натуральних густих жирних вершків;

  • грам 500-600 свинячого або телячого м'яса (добре використовувати печінку);

  • 150 г свинячого сала;

  • 3-4 сирих курячих яйця;

  • 50 мл коньяку або запашного міцного вина;

  • сухі спеції;
  • Кров'яна ковбаса в домашніх умовах

  • сіль.



  • Приготування

    М'ясо дрібно наріжемо і пропустимо через м'ясорубку. Отриманий фарш присолим, додаємо сухі спеції і коньяк. Все ретельно перемішуємо і наповнюємо добре вимиті і вискобленние кишки, перев'язуючи суворою ниткою або кухарським шпагатом. Ковбасу варити протягом 15-20 хвилин на повільному вогні, проколюючи зубочисткою в разі надування. Потім, запікаємо в духовці (ще хвилин 15-20). До кров'яну ковбасу можна подавати будь-які гарніри овочеві салати, а також столові і міцні вина.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Куряча ковбаса
    Куряча ковбаса
    Справжня куряча ковбаса - це відмінне доповнення до будь-якого сандвичу, або піці. Відтепер у вас не буде необхідності звертатися до магазинному
    Ліверна ковбаса
    Ліверна ковбаса
    Ліверна ковбаса - це смачний продукт, виготовлений із печінки, легенів, серця і нирок. І сьогодні ми розповімо, як її правильно зробити в домашніх
    Ковбаса печінкова
    Ковбаса печінкова
    Ковбаса - дуже смачний субпродукт, який ми регулярно купуємо в магазині. Але адже її досить просто можна зробити в домашніх умовах, а головне вона
    Ковбаса з конини
    Ковбаса з конини
    Конина - це корисне м'ясо молодих коней, яке відрізняється від інших видів м'яса специфічним смаком. І сьогодні ми детально розповімо, як приготувати
    Ковбаса в духовці
    Ковбаса в духовці
    Будь-які варені ковбасні вироби можна смачно і оригінально запекти в духовці. І сьогодні ми детально розповімо, як зробити і запекти ковбасу
    Ковбаса в домашніх умовах
    Ковбаса в домашніх умовах
    Останнім часом ми все частіше замислюємося про якості покупних продуктів, і висновки невтішні. Але так іноді хочеться побалувати себе і близьких