Ковбаса з конини
Конина - це м'ясо молодих коней, яке можна вживати в їжу. Специфічний смак відрізняє конину від м'яса інших тварин. Конина з усіх видів м'яса містить найбільшу кількість процентного білка. У ній присутні калій, фосфор, натрій, мідь, амінокислоти. І ще конина практично не містить холестерину. На сьогоднішній день ковбаса з конини є делікатесом. Нижче розповімо вам декілька рецептів приготування ковбаси з конини.
Інгредієнти:
конина - 1 кг;
сало - 500 г;
кишки - 50 см;
мелений чорний перець - 3 р;
кмин - 25 г;
сіль.
Приготування
М'ясо і сало нарізаємо смужками по 10 см, шириною 4 см, кладемо в чашку, солимо, перчимо, посипаємо кмином і добре натираємо. Накриваємо ємність марлею і залишаємо в прохолодному місці на 2 години. Кінські кишки промиваємо в холодній воді, протираємо сіллю, і промиваємо ще 4 рази в холодній, а потім у гарячій воді.
Один кінець кишки протикаємо паличкою і перев'язуємо міцною ниткою. З іншого боку укладаємо начинку, чергуючи сало з м'ясом. Наповнивши кишку, зав'язуємо другий кінець, кладемо в ємність і ставимо в прохолодне місце. У нас вийшов вже на половину готовий продукт. Якщо вживати казі в якості закуски його варять. Готові ковбаси укладаємо в котел, заливаємо холодною водою і варимо 2 години на повільному вогні. Коли вода закипить, знімаємо піну і проколюємо казі в декількох місцях голкою. Готові домашні ковбаски з конини охолоджуємо, нарізаємо кружальцями не товщі 1 див. До кази краще подавати маринований лук .
Інгредієнти:
вирізка конини - 1 кг;
сіль;
коріандр;
чорний і червоний перець;
цукор;
сода;
яблучний оцет;
солоне сало.
Приготування
М'ясо нарізаємо на смужки не більше ніж 2 см в довжину. І готуємо суміш для засолювання. Коріандр смажимо і подрібнюємо в кавомолці і додаємо інші спеції за смаком. Шматочки м'яса збризкуємо оцтом і натираємо з усіх боків спеціями. Після цього укладаємо м'ясо в емальований ємність, а зверху кладемо гніт. Ставимо конину в холодильник на 12 годин. Через шість годин м'ясо необхідно перевернути, сік який буде виділяти м'ясо не зливаємо. По закінченню часу дістаємо м'ясо з холодильника і опускаємо його в маринад (приготований з яблучного оцту і води у співвідношенні 1:2) на п'ять хвилин. М'ясо добре полощіть в маринаді і віджимаємо.
Після цього м'ясо вивішуємо у добре вентильований місце на п'ять днів. Після закінчення п'яти днів прокручуємо продукт на м'ясорубці і змішуємо його з дрібно нарізаним салом. Таким чином, виходить звична для нас суміш для ковбасних виробів. Беремо рогожу і розстилаємо на ній харчову плівку, формуємо ковбаски. Готову сиров'ялену ковбасу ставимо на решітку і перешкодимо у добре вентильований місце ще на 5 днів. Ковбаса сохне досить швидко, тому після закінчення п'яти днів зберігаємо в холодильнику.
Ковбаса з конини казі
Інгредієнти:
Приготування
М'ясо і сало нарізаємо смужками по 10 см, шириною 4 см, кладемо в чашку, солимо, перчимо, посипаємо кмином і добре натираємо. Накриваємо ємність марлею і залишаємо в прохолодному місці на 2 години. Кінські кишки промиваємо в холодній воді, протираємо сіллю, і промиваємо ще 4 рази в холодній, а потім у гарячій воді.
Один кінець кишки протикаємо паличкою і перев'язуємо міцною ниткою. З іншого боку укладаємо начинку, чергуючи сало з м'ясом. Наповнивши кишку, зав'язуємо другий кінець, кладемо в ємність і ставимо в прохолодне місце. У нас вийшов вже на половину готовий продукт. Якщо вживати казі в якості закуски його варять. Готові ковбаси укладаємо в котел, заливаємо холодною водою і варимо 2 години на повільному вогні. Коли вода закипить, знімаємо піну і проколюємо казі в декількох місцях голкою. Готові домашні ковбаски з конини охолоджуємо, нарізаємо кружальцями не товщі 1 див. До кази краще подавати маринований лук .
Сиров'ялена ковбаса з конини
Інгредієнти:
Приготування
М'ясо нарізаємо на смужки не більше ніж 2 см в довжину. І готуємо суміш для засолювання. Коріандр смажимо і подрібнюємо в кавомолці і додаємо інші спеції за смаком. Шматочки м'яса збризкуємо оцтом і натираємо з усіх боків спеціями. Після цього укладаємо м'ясо в емальований ємність, а зверху кладемо гніт. Ставимо конину в холодильник на 12 годин. Через шість годин м'ясо необхідно перевернути, сік який буде виділяти м'ясо не зливаємо. По закінченню часу дістаємо м'ясо з холодильника і опускаємо його в маринад (приготований з яблучного оцту і води у співвідношенні 1:2) на п'ять хвилин. М'ясо добре полощіть в маринаді і віджимаємо.
Після цього м'ясо вивішуємо у добре вентильований місце на п'ять днів. Після закінчення п'яти днів прокручуємо продукт на м'ясорубці і змішуємо його з дрібно нарізаним салом. Таким чином, виходить звична для нас суміш для ковбасних виробів. Беремо рогожу і розстилаємо на ній харчову плівку, формуємо ковбаски. Готову сиров'ялену ковбасу ставимо на решітку і перешкодимо у добре вентильований місце ще на 5 днів. Ковбаса сохне досить швидко, тому після закінчення п'яти днів зберігаємо в холодильнику.
Рекомендуємо добрі рецепти
Ковбаса печінкова
Ковбаса - дуже смачний субпродукт, який ми регулярно купуємо в магазині. Але адже її досить просто можна зробити в домашніх умовах, а головне вона
Котлети з конини - рецепти
Конина - корисне і досить калорійне м'ясо. З неї готують безліч цікавих страв. І сьогодні ми розповімо, як зробити котлети з цього смачного м'яса.
Тушкована конина
Тушкована конина - досить смачне і просте у приготуванні блюдо. І сьогодні ми підкажемо вам кілька оригінальних варіантів створення страви для всієї
Як варити конину?
Конина має незвичайний смак. Вона є національною стравою в Казахстані та Монголії. Щоб м'ясо вийшло ніжним і соковитим, його необхідно довго варити.
Страви з конини
В наших краях конина є справжнім делікатесом. Але якщо вам випала можливість приготувати страву з конини, скористайтеся нашими рецептами, тоді ви
Бешбармак з конини
Бешбармак - це страва тюркських народів, яке відрізняється великою калорійністю. Воно складається з локшини, шматків м'яса і трохи овочів. І сьогодні