Тушкована конина
Незважаючи на настільки екстравагантний назва, рецепт тушкованою конини мало чим відрізняється від аналогів з використанням яловичини або баранини, наприклад. Трохи більш екзотичне м'ясо робить це блюдо лише оригінальним пунктом вашого меню, але не несе в собі нічого надприродного. Так що якщо у вас під рукою виявився хороший шматок конини, не пропустіть шанс використовувати його в якості основи для цих рецептів.
Інгредієнти:
конина - 1 кг;
бекон - 6 смужок;
цибуля біла - 120 г;
зубчики часнику - 3 шт.;
мерло - 150 мл;
томати консервовані в соку - 2 ст.;
чебрець свіжий - 1 ст. ложка;
вершкове масло - 75 г;
печериці свіжі - 480 р.
Приготування
Для приготування страви ми будемо використовувати товстостінну жаровню, вона краще зберігає тепло і аромати, але можна приготувати конину тушковану і в мультиварці за звичним рецептом, встановивши режим "Гасіння" на автоматично зазначений час.
Якщо ви все ж збираєтеся гасити конину на плиті, то налийте в жаровню рослинного масла і добре розігрійте його. У розігрітому маслі обсмажуємо нарізаний бекон до хрускоту, витягаємо шматочки з посуду, а на витопившемся жиру підрум'янюємо кілограязикай шматок конини, не забувши перед цим добре посолити і поперчити його. На кожну сторону шматка піде близько 6 хвилин, а після, м'ясо можна перекласти на тарілку, а в саму жаровню покласти скибочку вершкового масла .
Як тільки масло розтопиться, пасеруємо на ньому дрібно нарізану ріпчасту цибулю з часником, а потім додаємо пластини печериць і готуємо все ще пару-трійку хвилин. Заливаємо пасеровку томатами у власному соку , вином і кладемо конину. Накриваємо жаровню і зменшуємо вогонь до мінімуму. Тушкуємо м'ясо протягом півтори години, поки воно не почне розпадатися. В середині готування кладемо на блюдо гілочку чебрецю.
Інгредієнти:
конина - 1 кг;
стебла селери - 2 шт.;
морква - 240 г;
ріпчаста цибуля - 130 г;
часник - 1/2 головки;
насіння коріандру;
лист лавра - 1 шт.;
гвоздика - 4 бутона;
сало - 50 г;
вино (червоне сухе) - 1 пляшка;
крихта з масла і борошна - 1 ст. ложка.
Приготування
Конину шпигуємо шматочками сала і моркви, після чого кладемо в глибоку миску разом з нарізаними овочами. Туди ж відправляємо бутони гвоздики, лавр і коріандр, а також розплющені плоскою стороною ножа зубчики часнику. Заливаємо вміст ємності вином і залишаємо маринуватися в холодильнику на троє діб, періодично перевертаючи шматок конини на іншу сторону.
Після, м'ясо підрум'янюємо в жаровні, попередньо обвалявши шматок в борошні. Як тільки конина покриється скоринкою, кладемо її в жаровню і заливаємо маринадом з овочами. Тушкуємо м'ясо під кришкою протягом 3 годин на слабкому вогні.
Витягаємо готове м'ясо і овочі, а винний маринад випариваем і загущаем олійно-борошняної крихти. Змішуємо м'ясо з соусом і гарнируем полентою.
Інгредієнти:
конина - 1 кг;
білий цибулю - 130 г;
картопля - 4 бульби;
морква - 300 г;
цукор - 30 г;
тертий хрін - 2 ч. ложки;
зубчики часнику - 3 шт.;
бульйон м'ясний - 4 ст.;
вода - 500 мл;
вустерширський соус - 30 мл;
томатне пюре - 80 г;
копчена паприка - 12 м;
лагер - 500 мл
Приготування
Обсмажуємо шматок конини до коричневого кольору, а потім нарізаємо кубиками. У жаровні пасеруємо нарізані кубиками овочі разом з хріном і подрібненим часником. Додаємо м'ясо і заливаємо все сумішшю бульйону і води, додаємо пиво, томатне пюре, вустерширський соус, паприку, цукор і сіль з перцем. Тушкуємо конину під кришкою на повільному вогні протягом півтора годин або до м'якості овочів і самого м'яса.
Рецепт тушкованою конини
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування страви ми будемо використовувати товстостінну жаровню, вона краще зберігає тепло і аромати, але можна приготувати конину тушковану і в мультиварці за звичним рецептом, встановивши режим "Гасіння" на автоматично зазначений час.
Якщо ви все ж збираєтеся гасити конину на плиті, то налийте в жаровню рослинного масла і добре розігрійте його. У розігрітому маслі обсмажуємо нарізаний бекон до хрускоту, витягаємо шматочки з посуду, а на витопившемся жиру підрум'янюємо кілограязикай шматок конини, не забувши перед цим добре посолити і поперчити його. На кожну сторону шматка піде близько 6 хвилин, а після, м'ясо можна перекласти на тарілку, а в саму жаровню покласти скибочку вершкового масла .
Як тільки масло розтопиться, пасеруємо на ньому дрібно нарізану ріпчасту цибулю з часником, а потім додаємо пластини печериць і готуємо все ще пару-трійку хвилин. Заливаємо пасеровку томатами у власному соку , вином і кладемо конину. Накриваємо жаровню і зменшуємо вогонь до мінімуму. Тушкуємо м'ясо протягом півтори години, поки воно не почне розпадатися. В середині готування кладемо на блюдо гілочку чебрецю.
Як приготувати тушковану конину по-веронськи?
Інгредієнти:
Приготування
Конину шпигуємо шматочками сала і моркви, після чого кладемо в глибоку миску разом з нарізаними овочами. Туди ж відправляємо бутони гвоздики, лавр і коріандр, а також розплющені плоскою стороною ножа зубчики часнику. Заливаємо вміст ємності вином і залишаємо маринуватися в холодильнику на троє діб, періодично перевертаючи шматок конини на іншу сторону.
Після, м'ясо підрум'янюємо в жаровні, попередньо обвалявши шматок в борошні. Як тільки конина покриється скоринкою, кладемо її в жаровню і заливаємо маринадом з овочами. Тушкуємо м'ясо під кришкою протягом 3 годин на слабкому вогні.
Витягаємо готове м'ясо і овочі, а винний маринад випариваем і загущаем олійно-борошняної крихти. Змішуємо м'ясо з соусом і гарнируем полентою.
Конина, тушкована з хріном і пивом
Інгредієнти:
Приготування
Обсмажуємо шматок конини до коричневого кольору, а потім нарізаємо кубиками. У жаровні пасеруємо нарізані кубиками овочі разом з хріном і подрібненим часником. Додаємо м'ясо і заливаємо все сумішшю бульйону і води, додаємо пиво, томатне пюре, вустерширський соус, паприку, цукор і сіль з перцем. Тушкуємо конину під кришкою на повільному вогні протягом півтора годин або до м'якості овочів і самого м'яса.
Рекомендуємо добрі рецепти
Тушкована яловичина в сметані
Тушкована яловичина в ніжній сметанною підливі розкриє смак будь-якого гарніру. Це гаряча страва ідеально підходить для холодної пори року, так як
Ковбаса з конини
Конина - це корисне м'ясо молодих коней, яке відрізняється від інших видів м'яса специфічним смаком. І сьогодні ми детально розповімо, як приготувати
Котлети з конини - рецепти
Конина - корисне і досить калорійне м'ясо. З неї готують безліч цікавих страв. І сьогодні ми розповімо, як зробити котлети з цього смачного м'яса.
Як варити конину?
Конина має незвичайний смак. Вона є національною стравою в Казахстані та Монголії. Щоб м'ясо вийшло ніжним і соковитим, його необхідно довго варити.
Страви з конини
В наших краях конина є справжнім делікатесом. Але якщо вам випала можливість приготувати страву з конини, скористайтеся нашими рецептами, тоді ви
Бешбармак з конини
Бешбармак - це страва тюркських народів, яке відрізняється великою калорійністю. Воно складається з локшини, шматків м'яса і трохи овочів. І сьогодні