Незважаючи на настільки екстравагантний назва, рецепт тушкованою конини мало чим відрізняється від аналогів з використанням яловичини або баранини, наприклад. Трохи більш екзотичне м'ясо робить це блюдо лише оригінальним пунктом вашого меню, але не несе в собі нічого надприродного. Так що якщо у вас під рукою виявився хороший шматок конини, не пропустіть шанс використовувати його в якості основи для цих рецептів.
Рецепт тушкованою конини
Інгредієнти: конина - 1 кг; бекон - 6 смужок; цибуля біла - 120 г; зубчики часнику - 3 шт.; мерло - 150 мл; томати консервовані в соку - 2 ст.; чебрець свіжий - 1 ст. ложка; вершкове масло - 75 г; печериці свіжі - 480 р. Приготування Для приготування страви ми будемо використовувати товстостінну жаровню, вона краще зберігає тепло і аромати, але можна приготувати конину тушковану і в мультиварці за звичним рецептом, встановивши режим "Гасіння" на автоматично зазначений час.
Якщо ви все ж збираєтеся гасити конину на плиті, то налийте в жаровню рослинного масла і добре розігрійте його. У розігрітому маслі обсмажуємо нарізаний бекон до хрускоту, витягаємо шматочки з посуду, а на витопившемся жиру підрум'янюємо кілограязикай шматок конини, не забувши перед цим добре посолити і поперчити його. На кожну сторону шматка піде близько 6 хвилин, а після, м'ясо можна перекласти на тарілку, а в саму жаровню покласти скибочку вершкового масла .
Як тільки масло розтопиться, пасеруємо на ньому дрібно нарізану ріпчасту цибулю з часником, а потім додаємо пластини печериць і готуємо все ще пару-трійку хвилин. Заливаємо пасеровку томатами у власному соку , вином і кладемо конину. Накриваємо жаровню і зменшуємо вогонь до мінімуму. Тушкуємо м'ясо протягом півтори години, поки воно не почне розпадатися. В середині готування кладемо на блюдо гілочку чебрецю.
Як приготувати тушковану конину по-веронськи?
Інгредієнти: конина - 1 кг; стебла селери - 2 шт.; морква - 240 г; ріпчаста цибуля - 130 г; часник - 1/2 головки; насіння коріандру; лист лавра - 1 шт.; гвоздика - 4 бутона; сало - 50 г; вино (червоне сухе) - 1 пляшка; крихта з масла і борошна - 1 ст. ложка. Приготування Конину шпигуємо шматочками сала і моркви, після чого кладемо в глибоку миску разом з нарізаними овочами. Туди ж відправляємо бутони гвоздики, лавр і коріандр, а також розплющені плоскою стороною ножа зубчики часнику. Заливаємо вміст ємності вином і залишаємо маринуватися в холодильнику на троє діб, періодично перевертаючи шматок конини на іншу сторону.
Після, м'ясо підрум'янюємо в жаровні, попередньо обвалявши шматок в борошні. Як тільки конина покриється скоринкою, кладемо її в жаровню і заливаємо маринадом з овочами. Тушкуємо м'ясо під кришкою протягом 3 годин на слабкому вогні.
Витягаємо готове м'ясо і овочі, а винний маринад випариваем і загущаем олійно-борошняної крихти. Змішуємо м'ясо з соусом і гарнируем полентою.
Конина, тушкована з хріном і пивом
Інгредієнти: конина - 1 кг; білий цибулю - 130 г; картопля - 4 бульби; морква - 300 г; цукор - 30 г; тертий хрін - 2 ч. ложки; зубчики часнику - 3 шт.; бульйон м'ясний - 4 ст.; вода - 500 мл; вустерширський соус - 30 мл; томатне пюре - 80 г; копчена паприка - 12 м; лагер - 500 мл Приготування Обсмажуємо шматок конини до коричневого кольору, а потім нарізаємо кубиками. У жаровні пасеруємо нарізані кубиками овочі разом з хріном і подрібненим часником. Додаємо м'ясо і заливаємо все сумішшю бульйону і води, додаємо пиво, томатне пюре, вустерширський соус, паприку, цукор і сіль з перцем. Тушкуємо конину під кришкою на повільному вогні протягом півтора годин або до м'якості овочів і самого м'яса.