Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Страви з конини

Страви з конини

18-03-2015, 19:06
3 527
Страви з конини
Страви з конини можуть бути екстравагантними або навіть трохи загрозливими в нашому меню, але запевняємо, варто вам спробувати хоч одне правильно приготоване блюдо з конини, як ви зміните своє ставлення до цього продукту. У цій статті ми вирішили не брати до уваги знайомі багатьом традиційні казахські страви з конини, а зробити ставку на сучасні страви, які можна було б приготувати і з яловичини і свинини.

Страви з конини - рецепт рулетів з конини


Інгредієнти:

  • конина - 8 скибочок;

  • сир Пекоріно - 100 г;

  • жир - 80 г;

  • червоне вино - 200 мл;

  • томатний соус - 1 ст.;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • базилік, петрушка;

  • сіль, перець - за смаком;

  • оливкова олія.


  • Приготування
    Скибочки конини тонко відбиваємо і викладаємо на один з країв тонкий брусочок сиру, трохи свіжої петрушки, часнику, посипаємо все сіллю і перцем. Так як конина - м'ясо досить сухе, в начинку нашого рулету ми також покладемо тонку смужку жиру. Звертаємо відбивну в рулет і фіксуємо за допомогою нитки або зубочисток.
    На сковороді з оливковою олією обсмажуємо дрібно нарізану ріпчасту цибулю і змішати його з томатним соусом і червоним вином. Чекаємо, поки соус випарується і загусне, а потім кладемо в нього рулети з конини. Накриваємо сковороду кришкою. Приготування нашого страви з конини займе на більше 5-7 хвилин, якщо м'ясо було відбито досить тонко. Подавати рулети слід з листям свіжого базиліка.

    Страви з конини в духовці - рагу з конини


    Страви з такого м'яса, як конина, можуть бути злегка твердуватими, за рахунок низького вмісту жиру. Виправити ситуацію допоможуть рагу, які необхідно готувати тривалий час при мінімальному спеки.
    Інгредієнти:

  • конина (задня частина) - 1 кг;

  • селера - 2 стебла;

  • морква - 2-3 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • гвоздика - 4 шт.;

  • насіння коріандру - 1/2 ч. ложки;

  • лавровий лист - 1 шт.;

  • часник - 1 зубчик;

  • жир - 50 г;

  • сухе червоне вино - 1 пляшка;

  • м'ясний бульйон - 2 ст.;

  • борошно - 1 ст. ложка;

  • сіль, перець - за смаком;

  • оливкова олія.


  • Приготування
    Конину розбираємо і нарізаємо кубиками разом з жиром. Дрібно ріжемо моркву, цибулю і селеру. Обвалюємо м'ясо в борошні й обсмажуємо в сотейнику з оливковим маслом і жиром до золотистого кольору. Зменшуємо температуру до середнього і кладемо до м'яса підготовлені овочі. Через пару хвилин засипаємо все спеції: гвоздику, коріандр, сіль, перець, кладемо листя лавра, можна додати пару столових ложок паприки. Ще через 2 хвилини заливаємо м'ясо червоним вином з бульйоном і ставимо в розігріту до 140°С духовку на 3 години. Періодично перевіряйте м'ясо і підливайте до нього рідину, якщо виникла необхідність. В результаті у вас повинно вийде дуже щільне і ароматне рагу з м'якими шматочками овочів і распавшимся на волокна м'ясом.
    Якщо ви хочете приготувати це блюдо з конини в мультиварці, то спершу обсмажте всі інгредієнти в режимі "Випічка" або "Смаження", а після додавання рідини перейдіть на "Гасіння" на 3 години.

    Страви з кониною - бургер з конини


    Інгредієнти:

  • томат - 1 шт.;

  • листя салату - 2 шт.;

  • сіль. перець - за смаком;

  • зелень петрушки - 3 ст. ложки;

  • ріпчаста цибуля - 1/2 шт.;

  • сир фета - 1/4 ст.;

  • фарш з конини - 450 г;

  • сметана - 1/4 ст.;

  • маслини;
  • Страви з конини

  • булочки для бургерів.


  • Приготування
    Змішуємо фарш з конини з фетою, дрібно нарізаною цибулею і петрушкою. Приправляємо сіллю і перцем за смаком і ліпимо з отриманої суміші котлети. Обсмажуємо котлети 8-10 хвилин. Сметану приправляємо сіллю, перцем і додаємо решту петрушку.
    На розрізану булочку укладаємо овочі, котлету з конини, поливаємо сметаною і прикрашаємо маслинами, накриваємо другою булочкою зверху і подаємо.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Ковбаса з конини
    Ковбаса з конини
    Конина - це корисне м'ясо молодих коней, яке відрізняється від інших видів м'яса специфічним смаком. І сьогодні ми детально розповімо, як приготувати
    Котлети з конини - рецепти
    Котлети з конини - рецепти
    Конина - корисне і досить калорійне м'ясо. З неї готують безліч цікавих страв. І сьогодні ми розповімо, як зробити котлети з цього смачного м'яса.
    Тушкована конина
    Тушкована конина
    Тушкована конина - досить смачне і просте у приготуванні блюдо. І сьогодні ми підкажемо вам кілька оригінальних варіантів створення страви для всієї
    Як варити конину?
    Як варити конину?
    Конина має незвичайний смак. Вона є національною стравою в Казахстані та Монголії. Щоб м'ясо вийшло ніжним і соковитим, його необхідно довго варити.
    Куллама
    Куллама
    Куллама - це страва татарської кухні, яке складається з м'ясного бульйону, скибочок жирного м'яса, домашньої локшини і овочів. Розглянемо детальніше
    Бешбармак з конини
    Бешбармак з конини
    Бешбармак - це страва тюркських народів, яке відрізняється великою калорійністю. Воно складається з локшини, шматків м'яса і трохи овочів. І сьогодні