Куллама
Башкирська і татарська кухня багата одноманітними рецептами, мало відрізняються за своїм складом. Одним з таких рецептів є і куллама. До складу наваристого м'ясного супу входять овочі, нарізані квадратами лапша і скибочки, власне, жирного відвареного м'яса. Подібні страви користуються величезним попитом у народі, оскільки здатні відмінно наситити після важкого трудового дня. Якщо мати в запасі готовий бульйон і домашню локшину , то готувати кулламу можна дуже швидко.
Інгредієнти:
Для супу:
жирна яловичина - 600 г;
цибуля біла - 300 г;
морква - 300 г;
зелень.
Для локшини:
яйця курячі - 2 шт.;
борошно 160 г;
вершкове масло - 1 ст. ложка.
Приготування
Шматок промитої жирної яловичини кладемо в каструлю і заливаємо двома літрами чистої води. Щоб бульйон вийшов пахучіше, крім м'яса в каструлю кладуть цибулину і моркву. Варимо бульйон після закипання на повільному вогні, знімаючи утворюється на поверхні піну. Коли м'ясо буде готове, зливаємо бульйон через марлю, овочі викидаємо, а яловичину ріжемо або розбираємо руками на великі шматки.
Беремося за локшину. З'єднуємо борошно з яйцями, дрібкою солі і розтопленим маслом. Круте тісто замішуємо і обертаємо плівкою, залишаємо в холодильнику на півгодини.
Очищену моркву варимо до м'якості і нарізаємо. Великі кільця цибулі пасеруємо до готовності.
В м'ясному бульйоні відварюємо локшину до м'якості і закладаємо готові овочі. Подаємо суп куллама з великою кількістю зелені.
Інгредієнти:
жирна яловичина - 400 г;
морква - 120 г;
потрухи (печінка, нирки, серце) - 250 г;
цибуля біла - 130 г;
салма (локшина на пшеничному борошні) - 300 р.
Приготування
Перед тим, як приготувати кулламу, жирну яловичину заливаємо парою літрів холодної і чистої води, а потім відварюємо до готовності. Відварне м'ясо остуджуємо і ріжемо. Салму відварюємо в окремій воді до готовності, а потім промиваємо холодною водою і кладемо в м'ясний бульйон .
З потрухами можна поступити наступним чином: нарізати вибрані органи шматками рівного розміру і обсмажити, а можна зробити більш традиційно, відваривши серце, печінка і нирки, нарізавши їх, а потім, сервировав окремо, щоб кожен міг доповнити готовий суп за бажанням будь-яким з інгредієнтів.
На маслі припускаємо кільця білого лука. Окремо варимо очищену моркву і нарізаємо її. Додаємо овочі із м'ясом у бульйон і подаємо татарське страву до столу.
Башкирська суп куллама
Інгредієнти:
Для супу:
Для локшини:
Приготування
Шматок промитої жирної яловичини кладемо в каструлю і заливаємо двома літрами чистої води. Щоб бульйон вийшов пахучіше, крім м'яса в каструлю кладуть цибулину і моркву. Варимо бульйон після закипання на повільному вогні, знімаючи утворюється на поверхні піну. Коли м'ясо буде готове, зливаємо бульйон через марлю, овочі викидаємо, а яловичину ріжемо або розбираємо руками на великі шматки.
Беремося за локшину. З'єднуємо борошно з яйцями, дрібкою солі і розтопленим маслом. Круте тісто замішуємо і обертаємо плівкою, залишаємо в холодильнику на півгодини.
Очищену моркву варимо до м'якості і нарізаємо. Великі кільця цибулі пасеруємо до готовності.
В м'ясному бульйоні відварюємо локшину до м'якості і закладаємо готові овочі. Подаємо суп куллама з великою кількістю зелені.
Простий рецепт куллами
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як приготувати кулламу, жирну яловичину заливаємо парою літрів холодної і чистої води, а потім відварюємо до готовності. Відварне м'ясо остуджуємо і ріжемо. Салму відварюємо в окремій воді до готовності, а потім промиваємо холодною водою і кладемо в м'ясний бульйон .
З потрухами можна поступити наступним чином: нарізати вибрані органи шматками рівного розміру і обсмажити, а можна зробити більш традиційно, відваривши серце, печінка і нирки, нарізавши їх, а потім, сервировав окремо, щоб кожен міг доповнити готовий суп за бажанням будь-яким з інгредієнтів.
На маслі припускаємо кільця білого лука. Окремо варимо очищену моркву і нарізаємо її. Додаємо овочі із м'ясом у бульйон і подаємо татарське страву до столу.
Рекомендуємо добрі рецепти
Суп з курячими потрошками
Любите гарячі і ситні супи? Тоді страва з потрошками вам сподобається. Взагалі з цим інгредієнтом можна приготувати курячий суп з локшиною, яким так
Суп фо
Легкі східні страви мало кого залишать байдужими, рівно як і головний герой цієї статті - суп фо, який не дивлячись на свій в'єтнамське походження
Суп зі щавлем
Щавель - це проста кисла зелень, яку досить часто можна побачити на наших столах. З неї готують пироги, закуски, салати, а також супи. Ось про
Локшина з яйцем
Локшина з яйцем-це смачно і дуже просто. Таке поєднання може бути як другою, так і першою стравою. Давайте розглянемо декілька незвичайних варіантів
Бешбармак з конини
Бешбармак - це страва тюркських народів, яке відрізняється великою калорійністю. Воно складається з локшини, шматків м'яса і трохи овочів. І сьогодні
Суп з локшиною і яловичиною
Суп з локшиною і яловичиною - це популярне і ситне блюдо східної кухні, яке без перебільшення оцінять ваші близькі та гості, якщо ви скористаєтеся