Суп зі щавлем
Щавель колись вважався бур'яном, але з часом кисла зелень стала з'являтися на столах все частіше і частіше. А пізніше і зовсім забули про її сумному минулому. З щавлю готують закуски, пироги, супи і салати, але самим смачним блюдом з цієї непересічної зеленню по праву вважаються супи. Саме про супах ми і вирішили поговорити сьогодні детальніше.
Класична варіація щавлевого супу готується з яйцем, але доповнити страву можна також відварним рисом та іншими овочами. Якщо свіжого щавлю під рукою не виявилося - не біда, скористайтеся консервованої зеленню.
Інгредієнти:
яловичина на кістці - 700 г;
яйця - 4-5 шт.;
лавровий лист - 2 шт.;
рис - 1 жменя;
картопля - 2 шт.;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
рослинне масло - для смаження;
консервований щавель - 280 м;
сіль, перець - за смаком;
зелень - за смаком.
Приготування
Яловичину заливаємо 2 літрами холодної води і ставимо на вогонь. Чекаємо, поки вода закипить. Потім кидаємо листя лавра, зменшуємо вогонь і варимо бульйон під кришкою, періодично знімаючи піну, 2 години. Далі бульйон проціджуємо і додаємо до нього нарізаний і очищену картоплю і варимо його до напівготовності. Додаємо рис і чекаємо, поки крупа не стане м'якою. Окремо обсмажуємо дрібно нарізану ріпчасту цибулю і додаємо його в суп. Як тільки суп буде готовий, закладаємо щавель і накриваємо каструлю кришкою.
Яйця відварюємо круто і подрібнюємо. Суп з консервованого щавлю розливаємо по тарілках і посипаємо нарубаним яйцем. Подаємо гарячим, посипавши зеленню.
Швидкий і дуже диетичный суп зі щавлем і диким рисом можна готувати на воді, курячому або м'ясному бульйоні - все залежить від ваших смакових уподобань. Доповніть суп відварним яйцем і дрібкою сухариків.
Інгредієнти:
відварений дикий рис - 1 ст.;
курячий бульйон - 2 л;
морква - 1 шт.;
селера - 1 стебло;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
рослинна олія;
молодий щавель - 1 пучок;
яйця - 4-5 шт.;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
На сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому дрібно нарізану ріпчасту цибулю і моркву із селерою. Як тільки овочі дійдуть до напівготовності, перекладаємо їх у каструлю з курячим бульйоном і варимо до м'якості. Тепер в суп можна додати попередньо приготовлений дикий рис і опустити молодий щавель. Каструлю з супом відразу ж прибираємо з вогню. Яйця відварюємо в мішечок, розрізаємо навпіл і подаємо в тарілці щавлевого супу.
Легкий суп-пюре можна приготувати практично з будь-яких інгредієнтів. Якщо у вас в холодильнику залишилася курятина, щавель і мінімальний набір овочів - голодними ви не залишитеся гарантовано, саме завдяки нижеописанному рецептом.
Інгредієнти:
болгарський перець - 1 шт.;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
картопля - 2-3 бульби;
щавель - пучок;
куряче філе - 1 шт.;
вершки - 230 мл;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
З курячих грудок варимо бульйон, для цього курятину заливаємо холодною водою і доводимо рідину до кипіння. Далі зменшуємо вогонь і варимо м'ясо 25-30 хвилин, періодично знімаючи утворюється на поверхні бульйону піну. Готовий бульйон проціджують, а курятину розбираємо на волокна. Повертаємо бульйон на плиту і кладемо в нього нарізаний болгарський перець, ріпчасту цибулю і картоплю.
Варимо все разом до м'якості овочів. Як тільки овочі будуть готові, закладаємо в каструлю курячі грудки, щавель і прибираємо страву з вогню. Перелити суп в блендер і додаємо вершки. Збиваємо страва до однорідності і ставимо на вогонь. Доповнюємо суп вершками і розливаємо по тарілках.
Рецепт зеленого супу зі щавлем і яйцем
Класична варіація щавлевого супу готується з яйцем, але доповнити страву можна також відварним рисом та іншими овочами. Якщо свіжого щавлю під рукою не виявилося - не біда, скористайтеся консервованої зеленню.
Інгредієнти:
Приготування
Яловичину заливаємо 2 літрами холодної води і ставимо на вогонь. Чекаємо, поки вода закипить. Потім кидаємо листя лавра, зменшуємо вогонь і варимо бульйон під кришкою, періодично знімаючи піну, 2 години. Далі бульйон проціджуємо і додаємо до нього нарізаний і очищену картоплю і варимо його до напівготовності. Додаємо рис і чекаємо, поки крупа не стане м'якою. Окремо обсмажуємо дрібно нарізану ріпчасту цибулю і додаємо його в суп. Як тільки суп буде готовий, закладаємо щавель і накриваємо каструлю кришкою.
Яйця відварюємо круто і подрібнюємо. Суп з консервованого щавлю розливаємо по тарілках і посипаємо нарубаним яйцем. Подаємо гарячим, посипавши зеленню.
Рецепт супу з диким рисом і щавлем
Швидкий і дуже диетичный суп зі щавлем і диким рисом можна готувати на воді, курячому або м'ясному бульйоні - все залежить від ваших смакових уподобань. Доповніть суп відварним яйцем і дрібкою сухариків.
Інгредієнти:
Приготування
На сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому дрібно нарізану ріпчасту цибулю і моркву із селерою. Як тільки овочі дійдуть до напівготовності, перекладаємо їх у каструлю з курячим бульйоном і варимо до м'якості. Тепер в суп можна додати попередньо приготовлений дикий рис і опустити молодий щавель. Каструлю з супом відразу ж прибираємо з вогню. Яйця відварюємо в мішечок, розрізаємо навпіл і подаємо в тарілці щавлевого супу.
Рецепт супу з щавлю з куркою
Легкий суп-пюре можна приготувати практично з будь-яких інгредієнтів. Якщо у вас в холодильнику залишилася курятина, щавель і мінімальний набір овочів - голодними ви не залишитеся гарантовано, саме завдяки нижеописанному рецептом.
Інгредієнти:
Приготування
З курячих грудок варимо бульйон, для цього курятину заливаємо холодною водою і доводимо рідину до кипіння. Далі зменшуємо вогонь і варимо м'ясо 25-30 хвилин, періодично знімаючи утворюється на поверхні бульйону піну. Готовий бульйон проціджують, а курятину розбираємо на волокна. Повертаємо бульйон на плиту і кладемо в нього нарізаний болгарський перець, ріпчасту цибулю і картоплю.
Варимо все разом до м'якості овочів. Як тільки овочі будуть готові, закладаємо в каструлю курячі грудки, щавель і прибираємо страву з вогню. Перелити суп в блендер і додаємо вершки. Збиваємо страва до однорідності і ставимо на вогонь. Доповнюємо суп вершками і розливаємо по тарілках.
Рекомендуємо добрі рецепти
Зелений борщ - рецепт
Зелений борщ - це традиційне перше блюдо в українській і російській кухнях. У кожної господині, звичайно ж, є свої секрети приготування цього супу. У
Зелений борщ зі щавлем - рецепт
Борщ - це популярне блюдо української і російської кухонь. І сьогодні ми розповімо, як зварити зелений борщ зі щавлем. Він виходить ситним і володіє
Зелений борщ з кропивою
Зелений борщ з кропивою - це смачне і корисне перше блюдо. Це прекрасна альтернатива вже знайомому нам борщу з щавлем. Давайте детально розберемося,
Зелений борщ зі шпинатом
Зелений борщ - це популярне блюдо російської та української кухні. Його готують в літній період з різною зеленню: щавлем, кропивою, шпинатом. Також
Суп з яйцем - рецепт
Є багато різних рецептів супів з додаванням яєць. Але найчастіше ми обмежуємося курячим бульйоном з додаванням вареного яйця. А даремно! Адже можна
Консервований щавель
Моя бабуся варить такий зелений борщ, що просто пальчики оближеш! Шкода тільки, що щавель не росте круглий рік - а то можна було б хоч кожен день