Зелений борщ зі щавлем - рецепт
Зелений борщ , приготований зі щавлем, володіє приємним і оригінальним кислуватим смаком. Його можна варити на будь-якому бульйоні, а можна навіть і на воді, щоб вийшло пісне блюдо. Давайте розглянемо з вами, як приготувати борщ і здивувати всіх цим смачним і гарячою стравою.
Інгредієнти:
щавель свіжий - 200 г;
морква - 2 шт.;
цибулина - 1 шт.;
спеції;
картопля - 3 шт.;
масло вершкове - 20 г;
сметана - 1 ст. ложка;
яйце - 1 шт.
Приготування
Отже, для приготування смачного зеленого борщу зі щавлем спочатку готуємо всі необхідні інгредієнти. Яйця промиваємо, кладемо в ковшичек, заливаємо водою і відварюємо круто хвилин 10. Потім остуджуємо їх, чистимо від шкаралупи і розрізаємо на половинки. Моркву очищаємо, шаткуємо кубиками. Картоплю нарізаємо соломкою, а цибулю дрібненько рубаємо. Тепер ставимо на вогонь каструлю з водою, і поки вона нагрівається, обсмажуємо на рослинному маслечко до рум'яного кольору цибульку, картоплю і моркву.
Воду солимо, перчимо за смаком, закидаємо обсмажені овочі і варимо до м'якості. Листя і стебла щавлю дрібно ріжемо, додаємо в каструлю разом з лавровим листком і перцем. Проварюємо борщ не більше 5 хвилин, а в самому кінці кидаємо маленький кубик вершкового масла і перемішуємо. Розливаємо суп в тарілки, кладемо зварені яйця, заправляємо страву сметаною і нарізаємо скибочки чорного житнього хліба!
Інгредієнти:
кип'ячена вода - 25 л;
реберця свинячі - 200 г;
сіль харчова - 1 ст. ложка;
консервований щавель - 2 ст. ложки;
картопля - 500 г;
спеції;
свинячий шпик - 50 г;
цибулина - 1 шт.;
морква - 2 шт.
Приготування
Для справжнього українського борщу зі щавлем нам необхідно приготувати спочатку м'ясний бульйон . Для цього реберця кладемо в каструлю, заливаємо водою і варимо на середньому вогні 2 години, знімаючи піну.
Не втрачаючи часу дарма, чистимо цибулину, моркву, дрібненько шаткуємо й обсмажуємо овочі на свинячому салі до золотистого кольору. Коли бульйон вже практично готовий, приступаємо до підготовки картоплі: чистимо його, миємо, нарізаємо невеликими кубиками і кидаємо в каструлю з м'ясом. Підсолюємо за смаком і варимо картоплю при закритій кришці до м'якості.
Потім відправляємо в каструлю консервований щавель, підсмажені овочі з салом і гарненько перемішуємо. Кип'ятимо борщ 30 секунд, вимикаємо і знімаємо каструлю з плити. Тепер розливаємо українське блюдо по тарілках і подаємо до столу зі сметаною або майонезом.
Інгредієнти:
щавель свіжий - 400 г;
курка - 05 шт.;
картопля - 5 шт.;
цибулина - 2 шт.;
морква - 1 шт.;
яйце - 3 шт.;
зелень - 50 г;
сметана - 100 мл;
сало свиняче;
вода - 2 л;
спеції.
Приготування
Спочатку давайте приготуємо бульйон. Для цього курку розрізаємо на шматки, закладаємо в каструлю з холодною водою, солимо і ставимо варитися на плиту. Коли бульйон закипить, акуратно знімаємо піну. Далі переходимо до підготовки овочів: чистимо їх і моєму. Цибулину шаткуємо кубиками, а моркву натираємо на терочке. Тепер пасеруємо їх на топленому свинячому салі до золотистого кольору. Картоплю чистимо, нарізаємо невеликими кубиками і кидаємо в каструлю з бульйоном.
Хвилин через 15 викладаємо в борщ засмажку. Щавель ретельно промиваємо, дрібно рубаємо і відправляємо в каструлю. Яйця відварюємо, остуджуємо, чистимо, шаткуємо кубиками і додаємо в суп в кінці готування. Пробуємо готову страву на смак, додаючи при необхідності спеції. Подаємо борщ з щавлю, розлив в глибокі тарілки, посипавши зеленню і заправивши сметаною.
Як приготувати зелений борщ зі щавлем?
Інгредієнти:
Приготування
Отже, для приготування смачного зеленого борщу зі щавлем спочатку готуємо всі необхідні інгредієнти. Яйця промиваємо, кладемо в ковшичек, заливаємо водою і відварюємо круто хвилин 10. Потім остуджуємо їх, чистимо від шкаралупи і розрізаємо на половинки. Моркву очищаємо, шаткуємо кубиками. Картоплю нарізаємо соломкою, а цибулю дрібненько рубаємо. Тепер ставимо на вогонь каструлю з водою, і поки вона нагрівається, обсмажуємо на рослинному маслечко до рум'яного кольору цибульку, картоплю і моркву.
Воду солимо, перчимо за смаком, закидаємо обсмажені овочі і варимо до м'якості. Листя і стебла щавлю дрібно ріжемо, додаємо в каструлю разом з лавровим листком і перцем. Проварюємо борщ не більше 5 хвилин, а в самому кінці кидаємо маленький кубик вершкового масла і перемішуємо. Розливаємо суп в тарілки, кладемо зварені яйця, заправляємо страву сметаною і нарізаємо скибочки чорного житнього хліба!
Український зелений борщ зі щавлем
Інгредієнти:
Приготування
Для справжнього українського борщу зі щавлем нам необхідно приготувати спочатку м'ясний бульйон . Для цього реберця кладемо в каструлю, заливаємо водою і варимо на середньому вогні 2 години, знімаючи піну.
Не втрачаючи часу дарма, чистимо цибулину, моркву, дрібненько шаткуємо й обсмажуємо овочі на свинячому салі до золотистого кольору. Коли бульйон вже практично готовий, приступаємо до підготовки картоплі: чистимо його, миємо, нарізаємо невеликими кубиками і кидаємо в каструлю з м'ясом. Підсолюємо за смаком і варимо картоплю при закритій кришці до м'якості.
Потім відправляємо в каструлю консервований щавель, підсмажені овочі з салом і гарненько перемішуємо. Кип'ятимо борщ 30 секунд, вимикаємо і знімаємо каструлю з плити. Тепер розливаємо українське блюдо по тарілках і подаємо до столу зі сметаною або майонезом.
Рецепт зеленого борщу зі щавлем
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку давайте приготуємо бульйон. Для цього курку розрізаємо на шматки, закладаємо в каструлю з холодною водою, солимо і ставимо варитися на плиту. Коли бульйон закипить, акуратно знімаємо піну. Далі переходимо до підготовки овочів: чистимо їх і моєму. Цибулину шаткуємо кубиками, а моркву натираємо на терочке. Тепер пасеруємо їх на топленому свинячому салі до золотистого кольору. Картоплю чистимо, нарізаємо невеликими кубиками і кидаємо в каструлю з бульйоном.
Хвилин через 15 викладаємо в борщ засмажку. Щавель ретельно промиваємо, дрібно рубаємо і відправляємо в каструлю. Яйця відварюємо, остуджуємо, чистимо, шаткуємо кубиками і додаємо в суп в кінці готування. Пробуємо готову страву на смак, додаючи при необхідності спеції. Подаємо борщ з щавлю, розлив в глибокі тарілки, посипавши зеленню і заправивши сметаною.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як варити зелений борщ?
Уявіть: весна, за вікном сонечко, на прилавках ринків лежить багато різноманітної зелені: петрушечка, кріп, цибулю, салат, щавель. Відразу хочеться
Зелений борщ - рецепт
Зелений борщ - це традиційне перше блюдо в українській і російській кухнях. У кожної господині, звичайно ж, є свої секрети приготування цього супу. У
Рецепт борщу з куркою
Борщ - страва російської та української кухні, яку люблять багато. Його готують з яловичини, свинини чи баранини. Але сьогодні мова піде про
Зелений борщ з кропивою
Зелений борщ з кропивою - це смачне і корисне перше блюдо. Це прекрасна альтернатива вже знайомому нам борщу з щавлем. Давайте детально розберемося,
Зелений борщ зі шпинатом
Зелений борщ - це популярне блюдо російської та української кухні. Його готують в літній період з різною зеленню: щавлем, кропивою, шпинатом. Також
Зелений борщ у мультиварці
Зелений борщ - традиційне блюдо російської та української кухні. Він готується з додаванням зелені та має кислуватий смак. І сьогодні ми розповімо,