Зелений борщ зі шпинатом
Зелений борщ насправді, мало що має спільного із звичним для нас борщем. Таку назву цьому першому страви дали в народі, а на ділі це зовсім ніякий не борщ, а простий суп на основі літньої зелені, в основному - шпинату і щавлю. Нерідко до такої страви подають відварені яйця або додають м'ясо, але так як страва все ж літній, остання опція зустрічається вкрай рідко.
Інгредієнти:
яловичий бульйон - 8 ст.;
картопля - 1 шт.;
морква - 1 шт.;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
рослинне масло - 1 ст. ложка;
шпинат свіжий - 250 г;
щавель свіжий - 250 г;
яйця - 2-3 шт.;
сметана для подачі;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Картоплю миємо, чистимо й нарізаємо будь-яким зручним способом. Відварюємо нарізані бульби в бульйоні хвилин 10. Тим часом подрібнюємо цибулю і натираємо на крупній тертці моркву. Пасеруємо овочі на рослинному маслі близько 5-7 хвилин. Пасерування також відправляємо в бульйон.
Шпинат і щавель миємо й обсушуємо. Нарізаємо зелень соломкою середньої товщини, після чого додаємо її в бульйон. Через 5 хвилин знімаємо каструлю з вогню і залишаємо зелений борщ настоятися хвилин 10-15. Приправляємо за смаком страву сіллю і перцем.
Яйця відварюємо круто. Розливаємо суп по тарілках, зверху кладемо яйце і додаємо ложку сметани.
Якщо ви хочете приготувати річний зелений борщ зі шпинатом у вегетаріанському варіанті - замініть м'ясний бульйон овочевим або просто налийте води.
Інгредієнти:
вершкове масло - 1 ст. ложка;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
шпинат - 300 г;
борошно - 2 ст. ложки;
овочевий бульйон - 3 ст.;
мускатний горіх - 1/2 ч. ложки;
молоко - 1 ст.;
сіль, перець - за смаком;
яйця - 5 шт.
Приготування
Розтоплюємо вершкове масло в сотейнику і обсмажуємо на ньому нарізану ріпчасту цибулю. Шпинат крупною соломкою нарізаємо і кладемо в сковороду до цибулі. Припускаємо зелень пару хвилин після чого перекладаємо вміст сковороди в блендер, додаємо сіль, перець, мускатний горіх і збиваємо шпинат, поступово додаючи бульйон. При бажанні в блендер можна додати відварену картоплю, моркву, порей або іншу зелень. Повертаємо суміш на плиту. Молоко змішати з борошном і вливаємо суміш в що стоїть на плиті суп. Доводимо вміст каструлі до кипіння і знімаємо з плити.
Відварюємо яйця круто, охолоджуємо, чистимо і розрізаємо навпіл. Подаємо зелений борщ з яйцями в теплому або холодному вигляді.
Як приготувати зелений борщ зі шпинатом і щавлем?
Інгредієнти:
Приготування
Картоплю миємо, чистимо й нарізаємо будь-яким зручним способом. Відварюємо нарізані бульби в бульйоні хвилин 10. Тим часом подрібнюємо цибулю і натираємо на крупній тертці моркву. Пасеруємо овочі на рослинному маслі близько 5-7 хвилин. Пасерування також відправляємо в бульйон.
Шпинат і щавель миємо й обсушуємо. Нарізаємо зелень соломкою середньої товщини, після чого додаємо її в бульйон. Через 5 хвилин знімаємо каструлю з вогню і залишаємо зелений борщ настоятися хвилин 10-15. Приправляємо за смаком страву сіллю і перцем.
Яйця відварюємо круто. Розливаємо суп по тарілках, зверху кладемо яйце і додаємо ложку сметани.
Якщо ви хочете приготувати річний зелений борщ зі шпинатом у вегетаріанському варіанті - замініть м'ясний бульйон овочевим або просто налийте води.
Рецепт зеленого борщу зі шпинатом
Інгредієнти:
Приготування
Розтоплюємо вершкове масло в сотейнику і обсмажуємо на ньому нарізану ріпчасту цибулю. Шпинат крупною соломкою нарізаємо і кладемо в сковороду до цибулі. Припускаємо зелень пару хвилин після чого перекладаємо вміст сковороди в блендер, додаємо сіль, перець, мускатний горіх і збиваємо шпинат, поступово додаючи бульйон. При бажанні в блендер можна додати відварену картоплю, моркву, порей або іншу зелень. Повертаємо суміш на плиту. Молоко змішати з борошном і вливаємо суміш в що стоїть на плиті суп. Доводимо вміст каструлі до кипіння і знімаємо з плити.
Відварюємо яйця круто, охолоджуємо, чистимо і розрізаємо навпіл. Подаємо зелений борщ з яйцями в теплому або холодному вигляді.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як варити зелений борщ?
Уявіть: весна, за вікном сонечко, на прилавках ринків лежить багато різноманітної зелені: петрушечка, кріп, цибулю, салат, щавель. Відразу хочеться
Зелений борщ - рецепт
Зелений борщ - це традиційне перше блюдо в українській і російській кухнях. У кожної господині, звичайно ж, є свої секрети приготування цього супу. У
Рецепт борщу з куркою
Борщ - страва російської та української кухні, яку люблять багато. Його готують з яловичини, свинини чи баранини. Але сьогодні мова піде про
Зелений борщ зі щавлем - рецепт
Борщ - це популярне блюдо української і російської кухонь. І сьогодні ми розповімо, як зварити зелений борщ зі щавлем. Він виходить ситним і володіє
Зелений борщ з кропивою
Зелений борщ з кропивою - це смачне і корисне перше блюдо. Це прекрасна альтернатива вже знайомому нам борщу з щавлем. Давайте детально розберемося,
Зелений борщ у мультиварці
Зелений борщ - традиційне блюдо російської та української кухні. Він готується з додаванням зелені та має кислуватий смак. І сьогодні ми розповімо,