Вернуться назад Распечатать

Зелений борщ зі шпинатом

Зелений борщ зі шпинатом
Зелений борщ насправді, мало що має спільного із звичним для нас борщем. Таку назву цьому першому страви дали в народі, а на ділі це зовсім ніякий не борщ, а простий суп на основі літньої зелені, в основному - шпинату і щавлю. Нерідко до такої страви подають відварені яйця або додають м'ясо, але так як страва все ж літній, остання опція зустрічається вкрай рідко.

Як приготувати зелений борщ зі шпинатом і щавлем?


Інгредієнти:

  • яловичий бульйон - 8 ст.;

  • картопля - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • рослинне масло - 1 ст. ложка;

  • шпинат свіжий - 250 г;

  • щавель свіжий - 250 г;

  • яйця - 2-3 шт.;

  • сметана для подачі;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Картоплю миємо, чистимо й нарізаємо будь-яким зручним способом. Відварюємо нарізані бульби в бульйоні хвилин 10. Тим часом подрібнюємо цибулю і натираємо на крупній тертці моркву. Пасеруємо овочі на рослинному маслі близько 5-7 хвилин. Пасерування також відправляємо в бульйон.
    Шпинат і щавель миємо й обсушуємо. Нарізаємо зелень соломкою середньої товщини, після чого додаємо її в бульйон. Через 5 хвилин знімаємо каструлю з вогню і залишаємо зелений борщ настоятися хвилин 10-15. Приправляємо за смаком страву сіллю і перцем.
    Яйця відварюємо круто. Розливаємо суп по тарілках, зверху кладемо яйце і додаємо ложку сметани.
    Якщо ви хочете приготувати річний зелений борщ зі шпинатом у вегетаріанському варіанті - замініть м'ясний бульйон овочевим або просто налийте води.

    Рецепт зеленого борщу зі шпинатом


    Інгредієнти:

  • вершкове масло - 1 ст. ложка;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • шпинат - 300 г;

  • борошно - 2 ст. ложки;

  • овочевий бульйон - 3 ст.;

  • мускатний горіх - 1/2 ч. ложки;

  • молоко - 1 ст.;

  • сіль, перець - за смаком;

  • яйця - 5 шт.
    Зелений борщ зі шпинатом


  • Приготування
    Розтоплюємо вершкове масло в сотейнику і обсмажуємо на ньому нарізану ріпчасту цибулю. Шпинат крупною соломкою нарізаємо і кладемо в сковороду до цибулі. Припускаємо зелень пару хвилин після чого перекладаємо вміст сковороди в блендер, додаємо сіль, перець, мускатний горіх і збиваємо шпинат, поступово додаючи бульйон. При бажанні в блендер можна додати відварену картоплю, моркву, порей або іншу зелень. Повертаємо суміш на плиту. Молоко змішати з борошном і вливаємо суміш в що стоїть на плиті суп. Доводимо вміст каструлі до кипіння і знімаємо з плити.
    Відварюємо яйця круто, охолоджуємо, чистимо і розрізаємо навпіл. Подаємо зелений борщ з яйцями в теплому або холодному вигляді.