Зелений борщ - рецепт
Напевно, немає в нашій країні сім'ї, де б не було «свого» сімейного рецепта зеленого борщу. Ми вирішили зробити невеличку добірку про приготуванні зеленого борщу , в яку увійшли і рецепти на м'ясному бульйоні, і без м'яса, і навіть з рисом. Спробуйте, може саме такого рецепта у вашій колекції і не вистачало.
Зелений борщ у мультиварці
Інгредієнти:
яловичина - 200-400 г;
щавель - пучок;
кріп - пучок;
картопля - 2 шт.;
морква - 1 шт.;
болгарський перець - 1 шт.;
томатна паста - 2 ст. ложки;
соняшникова олія для смаження;
сіль, приправи;
яйця - 2-4 шт.
Приготування
Тремо на тертці моркву, перець ріжемо тонкими смужками. Включаємо в мультиварці режим на вибір: «Підсмажування», «Смаження», «Гасіння» або «Випічка». Підсмажуємо нарізані овочі на рослинному маслі, додаємо томатну пасту (можна помідори) і обсмажуємо ще 30 секунд. Картоплю ріжемо кубиками, м'ясо шматочками і додаємо до обсмаженою овочам. Доливаємо 2 л води, солимо, перчимо. Активуємо режим «Суп». Ріжемо кріп і щавель, і закладаємо їх після закінчення програми. Залишаємо хвилин на п'ять, потім при подачі додаємо сметану і рубане варене яйце.
Зелений борщ з кропивою
Інгредієнти:
овочевий або грибний бульйон - 2 л;
картопля - 5 шт.;
морква - 1 шт.;
цибулина - 1 шт.;
молода кропива - 1 великий пучок;
зелена цибуля, кріп, петрушка - за смаком;
яйце варене, сметана - при подачі.
Приготування
Доводимо до кипіння овочевий або грибний бульйон, закладаємо картоплю. Нарізані цибулю і моркву обсмажуємо в рослинному маслі. Кропиву обдаємо окропом і дрібно ріжемо, також ріжемо іншу зелень і додаємо все це в бульйон, коли звариться картопля. Після закладки зелені даємо борщу покипіти ще кілька хвилин, солимо, перчимо. Подаємо з рубаним вареним яйцем і сметаною.
Борщ з зеленим горошком
Інгредієнти:
картопля - 600 г;
щавель - 200г;
молодий зелений горошок - 3 склянки;
цибулина - 1 шт.;
морква - 1 шт.;
кріп, петрушка, зелена цибуля - по 1/3 пучка;
сіль, перець, лавровий лист - за смаком;
рослинне масло - 5 ст. ложок;
вода - 35 л.
Приготування
У киплячу воду закладаємо нарізану картоплю, після закипання варимо 15-20 хвилин. Дрібно рубаний цибулю і натерту моркву обсмажуємо на рослинному маслі. Викладаємо обсмажені овочі в каструлю, додаємо зелений горошок, солимо, перчимо, додаємо лаврушку, даємо проваритися ще 15 хвилин. Потім додаємо дрібно нарізаний щавель і іншу зелень, варимо ще хвилин п'ять. Подаємо зі сметаною.
Зелений борщ з рисом
Інгредієнти:
картопля - 500 г;
щавель - 200г;
рис - 1/2 склянки;
цибулина - 1 шт.;
морква - 1 шт.;
кріп, петрушка, зелена цибуля - по 1/3 пучка;
яйця варені - 5 шт.;
сіль, перець, лавровий лист - за смаком;
рослинне масло - 5 ст. ложок;
вода - 35 л.
Приготування
Кип'ятимо воду, кладемо нарізану картоплю. Промитий рис кладемо до картоплі і варимо 15 хвилин після закипання. Щавель дрібно ріжемо і викладаємо в каструлю, також закладаємо обсмажені овочі. Додаємо сіль, перець, лавровий лист. Робимо температуру мінімальної і тушкуємо ще 5 хвилин. Закладаємо зелень, проварюємо 5 хвилин, вимикаємо, даємо трохи настоятися. Яйця і сметану додаємо за бажанням порційно.
Зелений борщ з кефіром
Інгредієнти:
бульйон (курячий або яловичий) - 3 л;
картопля - 500 гр;
щавель, зелений лук, петрушка - по 1 пучку;
кефір - 1 склянка;
яйце варене - 2 шт.;
сметана - 4 ст. ложки;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
У киплячий бульйон закладаємо нарізану кубиками картоплю і варимо до готовності. Потім додаємо рубаний щавель, зелений лук і петрушку, варимо 10 хвилин. Після цього додаємо кефір і даємо покипіти ще 5 хвилин. Варені яйця подрібнюємо і перетираємо зі сметаною (можна в блендері) і додаємо цю суміш в каструлю, солимо і перчимо.
Зелений борщ у мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Тремо на тертці моркву, перець ріжемо тонкими смужками. Включаємо в мультиварці режим на вибір: «Підсмажування», «Смаження», «Гасіння» або «Випічка». Підсмажуємо нарізані овочі на рослинному маслі, додаємо томатну пасту (можна помідори) і обсмажуємо ще 30 секунд. Картоплю ріжемо кубиками, м'ясо шматочками і додаємо до обсмаженою овочам. Доливаємо 2 л води, солимо, перчимо. Активуємо режим «Суп». Ріжемо кріп і щавель, і закладаємо їх після закінчення програми. Залишаємо хвилин на п'ять, потім при подачі додаємо сметану і рубане варене яйце.
Зелений борщ з кропивою
Інгредієнти:
Приготування
Доводимо до кипіння овочевий або грибний бульйон, закладаємо картоплю. Нарізані цибулю і моркву обсмажуємо в рослинному маслі. Кропиву обдаємо окропом і дрібно ріжемо, також ріжемо іншу зелень і додаємо все це в бульйон, коли звариться картопля. Після закладки зелені даємо борщу покипіти ще кілька хвилин, солимо, перчимо. Подаємо з рубаним вареним яйцем і сметаною.
Борщ з зеленим горошком
Інгредієнти:
Приготування
У киплячу воду закладаємо нарізану картоплю, після закипання варимо 15-20 хвилин. Дрібно рубаний цибулю і натерту моркву обсмажуємо на рослинному маслі. Викладаємо обсмажені овочі в каструлю, додаємо зелений горошок, солимо, перчимо, додаємо лаврушку, даємо проваритися ще 15 хвилин. Потім додаємо дрібно нарізаний щавель і іншу зелень, варимо ще хвилин п'ять. Подаємо зі сметаною.
Зелений борщ з рисом
Інгредієнти:
Приготування
Кип'ятимо воду, кладемо нарізану картоплю. Промитий рис кладемо до картоплі і варимо 15 хвилин після закипання. Щавель дрібно ріжемо і викладаємо в каструлю, також закладаємо обсмажені овочі. Додаємо сіль, перець, лавровий лист. Робимо температуру мінімальної і тушкуємо ще 5 хвилин. Закладаємо зелень, проварюємо 5 хвилин, вимикаємо, даємо трохи настоятися. Яйця і сметану додаємо за бажанням порційно.
Зелений борщ з кефіром
Інгредієнти:
Приготування
У киплячий бульйон закладаємо нарізану кубиками картоплю і варимо до готовності. Потім додаємо рубаний щавель, зелений лук і петрушку, варимо 10 хвилин. Після цього додаємо кефір і даємо покипіти ще 5 хвилин. Варені яйця подрібнюємо і перетираємо зі сметаною (можна в блендері) і додаємо цю суміш в каструлю, солимо і перчимо.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як варити зелений борщ?
Уявіть: весна, за вікном сонечко, на прилавках ринків лежить багато різноманітної зелені: петрушечка, кріп, цибулю, салат, щавель. Відразу хочеться
Рецепт борщу з куркою
Борщ - страва російської та української кухні, яку люблять багато. Його готують з яловичини, свинини чи баранини. Але сьогодні мова піде про
Зелений борщ зі щавлем - рецепт
Борщ - це популярне блюдо української і російської кухонь. І сьогодні ми розповімо, як зварити зелений борщ зі щавлем. Він виходить ситним і володіє
Зелений борщ з кропивою
Зелений борщ з кропивою - це смачне і корисне перше блюдо. Це прекрасна альтернатива вже знайомому нам борщу з щавлем. Давайте детально розберемося,
Зелений борщ зі шпинатом
Зелений борщ - це популярне блюдо російської та української кухні. Його готують в літній період з різною зеленню: щавлем, кропивою, шпинатом. Також
Зелений борщ у мультиварці
Зелений борщ - традиційне блюдо російської та української кухні. Він готується з додаванням зелені та має кислуватий смак. І сьогодні ми розповімо,