Як варити зелений борщ?

Зелений борщ без м'яса
Безсумнівно, в основі рецепту приготування зеленого борщу більше зелені. Навесні зелений борщ проситься, щоб зварити його без м'яса, додати легкості і свіжості організму, наповнити його енергією. Перші пучки зелені на ринку, молоді овочі заклично кличуть з прилавка. Як тут не зварити зелений борщ.
Інгредієнти:
Приготування
Заливаємо в каструлю холодну воду, доводимо до кипіння, закладаємо промитий рис, очищений і нарізаний соломкою картоплю. Цибулину дрібно нарізаємо і пасеруємо на сковорідці в невеликій кількості олії разом з натертою на крупній тертці морквою до золотистого кольору. Коли картопля готовий, додаємо в каструлю пасеровку, сіль і перець. Шпинат ретельно миємо й нарізаємо тонкими смужками, додаємо в борщ слідом за пасерування. Варимо на невеликому вогні близько 5 хвилин. Щавель промиваємо, перебираємо, також ріжемо смужками і закладаємо в каструлю разом з дрібно нарізаною зеленню петрушки і кропу. Через 1-2 хвилини, коли борщ закипить, вимикаємо вогонь і даємо настоятися близько півгодини. Потім ще раз підігріваємо і подаємо до столу. Приготування зеленого борщу потребує правильного рецепту, так і бездоганною подачі в кожну тарілку додаємо порубані на кубики варені яйця і ложечку сметани.

У Росії український зелений борщ називають «зелені щи» і готують зі щавлем, але можна спробувати зробити його з кропивою, здивувавши свою сім'ю незвичайним інгредієнтом. Приготувати зелений борщ можна і на м'ясному бульйоні, попередньо зваривши його. Страва вийде більш насиченим, ситним. У цьому випадку в кожну тарілку перед подачею обов'язково додайте шматочок м'яса.
Рекомендуємо добрі рецепти

Зелений борщ - рецепт
Зелений борщ - це традиційне перше блюдо в українській і російській кухнях. У кожної господині, звичайно ж, є свої секрети приготування цього супу. У

Зелений борщ зі щавлем - рецепт
Борщ - це популярне блюдо української і російської кухонь. І сьогодні ми розповімо, як зварити зелений борщ зі щавлем. Він виходить ситним і володіє

Зелений борщ з кропивою
Зелений борщ з кропивою - це смачне і корисне перше блюдо. Це прекрасна альтернатива вже знайомому нам борщу з щавлем. Давайте детально розберемося,

Зелений борщ зі шпинатом
Зелений борщ - це популярне блюдо російської та української кухні. Його готують в літній період з різною зеленню: щавлем, кропивою, шпинатом. Також

Зелений борщ у мультиварці
Зелений борщ - традиційне блюдо російської та української кухні. Він готується з додаванням зелені та має кислуватий смак. І сьогодні ми розповімо,