Як варити зелений борщ?
Багато хто думає, що приготування зеленого борщу можливо тільки навесні або влітку, але це помилка. Якщо завчасно підметушитися і заморозити щавел, то приготувати зелений борщ можна буде навіть в лютий мороз, тим самим порадувавши сім'ю традиційно весняним стравою і додавши їм теплоти і настрою.
Безсумнівно, в основі рецепту приготування зеленого борщу більше зелені. Навесні зелений борщ проситься, щоб зварити його без м'яса, додати легкості і свіжості організму, наповнити його енергією. Перші пучки зелені на ринку, молоді овочі заклично кличуть з прилавка. Як тут не зварити зелений борщ.
Інгредієнти:
морква - 1 шт.;
картопля - 4 шт.;
рис - 2-3 ст. ложки;
цибуля - 1 шт.;
масло вершкове - 50 г;
шпинат - 200 г;
щавель - 200 г;
петрушка, кріп - за смаком;
кріп - за смаком;
сіль, чорний перець горошком - за смаком;
зварені круто яйця - 2-3 шт.
Приготування
Заливаємо в каструлю холодну воду, доводимо до кипіння, закладаємо промитий рис, очищений і нарізаний соломкою картоплю. Цибулину дрібно нарізаємо і пасеруємо на сковорідці в невеликій кількості олії разом з натертою на крупній тертці морквою до золотистого кольору. Коли картопля готовий, додаємо в каструлю пасеровку, сіль і перець. Шпинат ретельно миємо й нарізаємо тонкими смужками, додаємо в борщ слідом за пасерування. Варимо на невеликому вогні близько 5 хвилин. Щавель промиваємо, перебираємо, також ріжемо смужками і закладаємо в каструлю разом з дрібно нарізаною зеленню петрушки і кропу. Через 1-2 хвилини, коли борщ закипить, вимикаємо вогонь і даємо настоятися близько півгодини. Потім ще раз підігріваємо і подаємо до столу. Приготування зеленого борщу потребує правильного рецепту, так і бездоганною подачі в кожну тарілку додаємо порубані на кубики варені яйця і ложечку сметани. Якщо ви не любите рубані яйця, то можете обмежитися простим кружечком, жовток нагадає сонечко і зелений борщ без м'яса вийде по-справжньому весняним.
У Росії український зелений борщ називають «зелені щи» і готують зі щавлем, але можна спробувати зробити його з кропивою, здивувавши свою сім'ю незвичайним інгредієнтом. Приготувати зелений борщ можна і на м'ясному бульйоні, попередньо зваривши його. Страва вийде більш насиченим, ситним. У цьому випадку в кожну тарілку перед подачею обов'язково додайте шматочок м'яса.
Зелений борщ без м'яса
Безсумнівно, в основі рецепту приготування зеленого борщу більше зелені. Навесні зелений борщ проситься, щоб зварити його без м'яса, додати легкості і свіжості організму, наповнити його енергією. Перші пучки зелені на ринку, молоді овочі заклично кличуть з прилавка. Як тут не зварити зелений борщ.
Інгредієнти:
Приготування
Заливаємо в каструлю холодну воду, доводимо до кипіння, закладаємо промитий рис, очищений і нарізаний соломкою картоплю. Цибулину дрібно нарізаємо і пасеруємо на сковорідці в невеликій кількості олії разом з натертою на крупній тертці морквою до золотистого кольору. Коли картопля готовий, додаємо в каструлю пасеровку, сіль і перець. Шпинат ретельно миємо й нарізаємо тонкими смужками, додаємо в борщ слідом за пасерування. Варимо на невеликому вогні близько 5 хвилин. Щавель промиваємо, перебираємо, також ріжемо смужками і закладаємо в каструлю разом з дрібно нарізаною зеленню петрушки і кропу. Через 1-2 хвилини, коли борщ закипить, вимикаємо вогонь і даємо настоятися близько півгодини. Потім ще раз підігріваємо і подаємо до столу. Приготування зеленого борщу потребує правильного рецепту, так і бездоганною подачі в кожну тарілку додаємо порубані на кубики варені яйця і ложечку сметани. Якщо ви не любите рубані яйця, то можете обмежитися простим кружечком, жовток нагадає сонечко і зелений борщ без м'яса вийде по-справжньому весняним.
У Росії український зелений борщ називають «зелені щи» і готують зі щавлем, але можна спробувати зробити його з кропивою, здивувавши свою сім'ю незвичайним інгредієнтом. Приготувати зелений борщ можна і на м'ясному бульйоні, попередньо зваривши його. Страва вийде більш насиченим, ситним. У цьому випадку в кожну тарілку перед подачею обов'язково додайте шматочок м'яса.
Рекомендуємо добрі рецепти
Зелений борщ - рецепт
Зелений борщ - це традиційне перше блюдо в українській і російській кухнях. У кожної господині, звичайно ж, є свої секрети приготування цього супу. У
Зелений борщ зі щавлем - рецепт
Борщ - це популярне блюдо української і російської кухонь. І сьогодні ми розповімо, як зварити зелений борщ зі щавлем. Він виходить ситним і володіє
Зелений борщ з кропивою
Зелений борщ з кропивою - це смачне і корисне перше блюдо. Це прекрасна альтернатива вже знайомому нам борщу з щавлем. Давайте детально розберемося,
Зелений борщ зі шпинатом
Зелений борщ - це популярне блюдо російської та української кухні. Його готують в літній період з різною зеленню: щавлем, кропивою, шпинатом. Також
Зелений борщ у мультиварці
Зелений борщ - традиційне блюдо російської та української кухні. Він готується з додаванням зелені та має кислуватий смак. І сьогодні ми розповімо,