Зелений борщ , приготований зі щавлем, володіє приємним і оригінальним кислуватим смаком. Його можна варити на будь-якому бульйоні, а можна навіть і на воді, щоб вийшло пісне блюдо. Давайте розглянемо з вами, як приготувати борщ і здивувати всіх цим смачним і гарячою стравою.
Як приготувати зелений борщ зі щавлем?
Інгредієнти: щавель свіжий - 200 г; морква - 2 шт.; цибулина - 1 шт.; спеції; картопля - 3 шт.; масло вершкове - 20 г; сметана - 1 ст. ложка; яйце - 1 шт. Приготування Отже, для приготування смачного зеленого борщу зі щавлем спочатку готуємо всі необхідні інгредієнти. Яйця промиваємо, кладемо в ковшичек, заливаємо водою і відварюємо круто хвилин 10. Потім остуджуємо їх, чистимо від шкаралупи і розрізаємо на половинки. Моркву очищаємо, шаткуємо кубиками. Картоплю нарізаємо соломкою, а цибулю дрібненько рубаємо. Тепер ставимо на вогонь каструлю з водою, і поки вона нагрівається, обсмажуємо на рослинному маслечко до рум'яного кольору цибульку, картоплю і моркву.
Воду солимо, перчимо за смаком, закидаємо обсмажені овочі і варимо до м'якості. Листя і стебла щавлю дрібно ріжемо, додаємо в каструлю разом з лавровим листком і перцем. Проварюємо борщ не більше 5 хвилин, а в самому кінці кидаємо маленький кубик вершкового масла і перемішуємо. Розливаємо суп в тарілки, кладемо зварені яйця, заправляємо страву сметаною і нарізаємо скибочки чорного житнього хліба!
Український зелений борщ зі щавлем
Інгредієнти: кип'ячена вода - 25 л; реберця свинячі - 200 г; сіль харчова - 1 ст. ложка; консервований щавель - 2 ст. ложки; картопля - 500 г; спеції; свинячий шпик - 50 г; цибулина - 1 шт.; морква - 2 шт. Приготування Для справжнього українського борщу зі щавлем нам необхідно приготувати спочатку м'ясний бульйон . Для цього реберця кладемо в каструлю, заливаємо водою і варимо на середньому вогні 2 години, знімаючи піну.
Не втрачаючи часу дарма, чистимо цибулину, моркву, дрібненько шаткуємо й обсмажуємо овочі на свинячому салі до золотистого кольору. Коли бульйон вже практично готовий, приступаємо до підготовки картоплі: чистимо його, миємо, нарізаємо невеликими кубиками і кидаємо в каструлю з м'ясом. Підсолюємо за смаком і варимо картоплю при закритій кришці до м'якості.
Потім відправляємо в каструлю консервований щавель, підсмажені овочі з салом і гарненько перемішуємо. Кип'ятимо борщ 30 секунд, вимикаємо і знімаємо каструлю з плити. Тепер розливаємо українське блюдо по тарілках і подаємо до столу зі сметаною або майонезом.
Рецепт зеленого борщу зі щавлем
Інгредієнти: щавель свіжий - 400 г; курка - 05 шт.; картопля - 5 шт.; цибулина - 2 шт.; морква - 1 шт.; яйце - 3 шт.; зелень - 50 г; сметана - 100 мл; сало свиняче; вода - 2 л; спеції. Приготування Спочатку давайте приготуємо бульйон. Для цього курку розрізаємо на шматки, закладаємо в каструлю з холодною водою, солимо і ставимо варитися на плиту. Коли бульйон закипить, акуратно знімаємо піну. Далі переходимо до підготовки овочів: чистимо їх і моєму. Цибулину
шаткуємо кубиками, а моркву натираємо на терочке. Тепер пасеруємо їх на топленому свинячому салі до золотистого кольору. Картоплю чистимо, нарізаємо невеликими кубиками і кидаємо в каструлю з бульйоном.
Хвилин через 15 викладаємо в борщ засмажку. Щавель ретельно промиваємо, дрібно рубаємо і відправляємо в каструлю. Яйця відварюємо, остуджуємо, чистимо, шаткуємо кубиками і додаємо в суп в кінці готування. Пробуємо готову страву на смак, додаючи при необхідності спеції. Подаємо борщ з щавлю, розлив в глибокі тарілки, посипавши зеленню і заправивши сметаною.