Щавель колись вважався бур'яном, але з часом кисла зелень стала з'являтися на столах все частіше і частіше. А пізніше і зовсім забули про її сумному минулому. З щавлю готують закуски, пироги, супи і салати, але самим смачним блюдом з цієї непересічної зеленню по праву вважаються супи. Саме про супах ми і вирішили поговорити сьогодні детальніше.
Рецепт зеленого супу зі щавлем і яйцем
Класична варіація щавлевого супу готується з яйцем, але доповнити страву можна також відварним рисом та іншими овочами. Якщо свіжого щавлю під рукою не виявилося - не біда, скористайтеся консервованої зеленню.
Інгредієнти: яловичина на кістці - 700 г; яйця - 4-5 шт.; лавровий лист - 2 шт.; рис - 1 жменя; картопля - 2 шт.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; рослинне масло - для смаження; консервований щавель - 280 м; сіль, перець - за смаком; зелень - за смаком. Приготування Яловичину заливаємо 2 літрами холодної води і ставимо на вогонь. Чекаємо, поки вода закипить. Потім кидаємо листя лавра, зменшуємо вогонь і варимо бульйон під кришкою, періодично знімаючи піну, 2 години. Далі бульйон проціджуємо і додаємо до нього нарізаний і очищену картоплю і варимо його до напівготовності. Додаємо рис і чекаємо, поки крупа не стане м'якою. Окремо обсмажуємо дрібно нарізану ріпчасту цибулю і додаємо його в суп. Як тільки суп буде готовий, закладаємо щавель і накриваємо каструлю кришкою.
Яйця відварюємо круто і подрібнюємо. Суп з консервованого щавлю розливаємо по тарілках і посипаємо нарубаним яйцем. Подаємо гарячим, посипавши зеленню.
Рецепт супу з диким рисом і щавлем
Швидкий і дуже диетичный суп зі щавлем і диким рисом можна готувати на воді, курячому або м'ясному бульйоні - все залежить від ваших смакових уподобань. Доповніть суп відварним яйцем і дрібкою сухариків.
Інгредієнти: відварений дикий рис - 1 ст.; курячий бульйон - 2 л; морква - 1 шт.; селера - 1 стебло; ріпчаста цибуля - 1 шт.; рослинна олія; молодий щавель - 1 пучок; яйця - 4-5 шт.; сіль, перець - за смаком. Приготування На сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому дрібно нарізану ріпчасту цибулю і моркву із селерою. Як тільки овочі дійдуть до напівготовності, перекладаємо їх у каструлю з курячим бульйоном і варимо до м'якості. Тепер в суп можна додати попередньо приготовлений дикий рис і опустити молодий щавель. Каструлю з супом відразу ж прибираємо з вогню. Яйця відварюємо в мішечок, розрізаємо навпіл і подаємо в тарілці щавлевого супу.
Рецепт супу з щавлю з куркою
Легкий суп-пюре можна приготувати практично з будь-яких інгредієнтів. Якщо у вас в холодильнику залишилася курятина, щавель і мінімальний набір овочів - голодними ви не залишитеся гарантовано, саме завдяки нижеописанному рецептом.
Інгредієнти: болгарський перець - 1 шт.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; картопля - 2-3 бульби; щавель - пучок; куряче філе - 1 шт.; вершки - 230 мл; сіль, перець - за смаком. Приготування З курячих грудок варимо бульйон, для цього курятину заливаємо холодною водою і доводимо рідину до кипіння. Далі зменшуємо вогонь і варимо м'ясо 25-30 хвилин, періодично знімаючи утворюється на поверхні бульйону піну. Готовий бульйон проціджують, а курятину розбираємо на волокна. Повертаємо бульйон на плиту і кладемо в нього нарізаний болгарський перець, ріпчасту цибулю і картоплю.
Варимо все разом до м'якості овочів. Як тільки овочі будуть готові, закладаємо в каструлю курячі грудки, щавель і прибираємо страву з вогню. Перелити суп в блендер і додаємо вершки. Збиваємо страва до однорідності і ставимо на вогонь. Доповнюємо суп вершками і розливаємо по тарілках.